Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 de maig del 2024

Coca de temporada



La pluja tan esperada d'aquests dies ha perfumat l'ambient i ha deixat un bon fons per l'hort. Un dels grans plaers és passejar pel jardí després de la pluja i veure com estan de somrients les flors. I les hortalisses. Els tomàquets ja fan la seva via i els carabassons florits i creixent a tot gas. Com que a la cuina s'hi està bé miro què puc preparar amb les verdures que he agafat. 

La flaire de les roses m'han inspirat i crec que engegar el forn serà una bona opció. Ja està, una coca de temporada! 

Ingredients per a una coca per quatre racions,
per a la massa,
 - 12 g de llevat fresc
 - 120 ml d'aigua tèbia
 - 225 g de farina de força
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 1 culleradeta de sal
pel farciment,
 - 1 carabassó mitjà
 - cebes petites
 - olives negres i tàperes
 - 3 anxoves
 - 4 cullerades soperes de tomàquet fregit
 - 1 tomàquet sec

Comencem barrejant el llevat amb l'aigua fresca. Remenem fins que es desfaci i deixem reposar 10 minuts. Seguidament, posem en un bol gran la farina, l'oli, la sal i el llevat amb l'aigua. Pastem i fem una bola, tapem amb un drap humit i que reposi un parell d'hores. Així es com la podeu preparar, però aquest cop l'he posat al forn de vapor durant una hora a 30℃ amb vapor. I després una hora més amb el forn apagat. La massa s'ha esponjat i ha crescut. L'he posat en un motlle llarg i deixat una mitja hora amb el farciment per sobre: primer la salsa de tomàquet repartida, posteriorment el carabassó tallat a tires i passat abans per una paella amb oli i salpebrat, seguidament la ceba que també he passat per la paella, les anxoves, les tàperes, el tomàquet sec tallat a dauets i les olives.
Tot cap al forn (preescalfat a 180℃): primer 15 minuts amb vapor més 15 minuts sense vapor.
Ho podeu fer a 30 minuts, 180℃, abocant una petita quantitat d'aigua amb esprai al moment d'enfornar que li donarà lleugeresa per dins i cruixent per fora. 
Només dir-vos que queda boníssima.

Al mes de març no va ploure, però per sort aquests dies ens estem refent. Li podríem dir 'les aigües de maig'...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada