Etiquetes

dilluns, 20 de maig del 2024

Coca de temporada



La pluja tan esperada d'aquests dies ha perfumat l'ambient i ha deixat un bon fons per l'hort. Un dels grans plaers és passejar pel jardí després de la pluja i veure com estan de somrients les flors. I les hortalisses. Els tomàquets ja fan la seva via i els carabassons florits i creixent a tot gas. Com que a la cuina s'hi està bé miro què puc preparar amb les verdures que he agafat. 

La flaire de les roses m'han inspirat i crec que engegar el forn serà una bona opció. Ja està, una coca de temporada! 

Ingredients per a una coca per quatre racions,
per a la massa,
 - 12 g de llevat fresc
 - 120 ml d'aigua tèbia
 - 225 g de farina de força
 - 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 1 culleradeta de sal
pel farciment,
 - 1 carabassó mitjà
 - cebes petites
 - olives negres i tàperes
 - 3 anxoves
 - 4 cullerades soperes de tomàquet fregit
 - 1 tomàquet sec

Comencem barrejant el llevat amb l'aigua fresca. Remenem fins que es desfaci i deixem reposar 10 minuts. Seguidament, posem en un bol gran la farina, l'oli, la sal i el llevat amb l'aigua. Pastem i fem una bola, tapem amb un drap humit i que reposi un parell d'hores. Així es com la podeu preparar, però aquest cop l'he posat al forn de vapor durant una hora a 30℃ amb vapor. I després una hora més amb el forn apagat. La massa s'ha esponjat i ha crescut. L'he posat en un motlle llarg i deixat una mitja hora amb el farciment per sobre: primer la salsa de tomàquet repartida, posteriorment el carabassó tallat a tires i passat abans per una paella amb oli i salpebrat, seguidament la ceba que també he passat per la paella, les anxoves, les tàperes, el tomàquet sec tallat a dauets i les olives.
Tot cap al forn (preescalfat a 180℃): primer 15 minuts amb vapor més 15 minuts sense vapor.
Ho podeu fer a 30 minuts, 180℃, abocant una petita quantitat d'aigua amb esprai al moment d'enfornar que li donarà lleugeresa per dins i cruixent per fora. 
Només dir-vos que queda boníssima.

Al mes de març no va ploure, però per sort aquests dies ens estem refent. Li podríem dir 'les aigües de maig'...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada