Etiquetes

dilluns, 13 de maig del 2024

Suquet d'emperador



La recepta d'avui l'he tret d'un llibre del cuiner David Solé del Barquet de Tarragona i que passa per ser un dels meus restaurants preferits. Els germans David i Fidel n'estan al càrrec, un als fogons com a cap de cuina i l'altre com a cap de sala. Arrossos i altres exquisideses tarragonines es poden degustar en un lloc agradable. 'Peix, cuina i tradició' d'Edicions El Mèdol, un receptari que sempre tinc a mà a l'hora de preparar peix.

Tot i que el suquet que he cuinat l'he versionat amb petits canvis: la ceba i els alls no els he trinxat com diu el David, sinó que els he tallat a juliana i després he afegit unes patates cuites al vapor com acostumo a posar. 
De pas, afegeixo unes fotografies que he fet aquesta setmana en una visita a una farinera a la comarca de l'Urgell de la qual en parlaré més endavant, però les que poso són de l'entorn. Civada, espelta, blat i altres grans. Marges preciosos de pedra seca que guarneixen les plantacions. I unes marietes que viuen en les plantacions indicant la bona salut de l'ambient. I tot això ho explico perquè el suquet porta una cullerada de farina, de la que gasto normalment en la rebosteria, elaboració del pa i altres usos a la cuina. Trepitjant territori, com a mi m'agrada. 

Ingredients per a dues racions, 
 - 2 talls d'emperador
 - 1 ceba petita
 - 1 all
 - 2 cullerades de salsa de tomàquet
 - 6 ametlles crues
 - 1 fulla petita de llorer
 - 1 copeta de vi ranci
 - 1 culleradeta de farina
 - un polsim de pebre roig
 - brins de safrà
 - sal i pebre
 - oli d'oliva verge extra
 - aigua o brou de peix

Salem els talls d'emperador. En una cassola amb no gaire oli hi coem la ceba (trinxada o a juliana). Passats uns minuts, quan veiem que la ceba està transparent hi afegirem l'all trinxat i després el tomàquet. Fem una picada amb les ametlles, el pebre roig, el safrà i el vi. L'afegirem quan veiem que el sofregit està llest. Posem la fulla de llorer i la farina, que com diu en David l'haurem de barrejar ben barrejada i en acabat afegim aigua o brou i la sal que calgui. Quan bulli hi posem el peix i en una estoneta ja estarà cuit. Anem amb compte si l'hem de girar, ja que es pot trencar si es tomba.
La variació que he fet ha sigut la de coure unes patates al vapor i afegir-les al suquet abans del peix i deixar-les uns cinc minuts. Passat el temps, afegim el peix fins que estigui cuit.
Acompanyem amb una copa de vi blanc. El meu era de Gratallops.

Sealed With A Kiss, Brian Hyland


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada