Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 15 d’abril del 2012

Arròs al forn amb faves i pollastre {servit amb cava!}


En un principi volia fer un risotto, però després vaig pensar que aquesta manera de fer l'arròs està desbancant a d'altres, així que vaig recordar una recepta al forn de la meva mare i aquí la teniu.

dilluns, 9 d’abril del 2012

La pomera {un arbre molt bonic}


La vida ha tornat al camp. Després del fred de l'hivern i com cada any la senyoreta Primavera ens torna a visitar i l'alegria (i també la meva al·lèrgia) es recupera amb els arbres fruiters que ens tornen a riure amb les seves flors. 

dilluns, 2 d’abril del 2012

Nyoquis de calçots {de la nostra terra}


Suposo que tothom que hagi vist El padrino III recorda l'escena de la Sofia Coppola i l'Andy Garcia fent nyoquis no l'oblida mai més. Avui n'he preparat amb uns calçots sobrers de la calçotada del dissabte. Us he de dir que m'ha sorprès gratament el gust de la pasta. Això sí, l'Andy no hi era i no m'ha pogut ajudar...

dissabte, 31 de març del 2012

Trifle de llimona amb coca {de Perafort}



A Perafort hi ha un forn, el Ribas, que fa unes coques boníssimes. En trobareu de dolces, de farcides de xocolata, de recapte amb ceba, amb espinacs, de vidre i d'altres. Tots els que som dels pobles del voltant les coneixem molt bé, perquè complementen qualsevol àpat, bé de casa bé d'amics. Es fan quasi obligatòries a les calçotades.

dilluns, 26 de març del 2012

Bolinhos de chuva {chove chuva..}


Feia dies que pensava què faria pel recull de bunyols de la crida mensual de Memòries d'una cuinera.  Anava bastant despistada. Fins que avui ha arribat la tan esperada pluja i amb ella la inspiració. 
La idea ha vingut de part de la meva amiga brasilera Eliane: Bolinhos de chuva! Aquests bunyols ens porten a la infantesa, als fogons de les àvies i a aquella flaire dels dies de pluja, quan estàs a casa i et ve de gust posar-te a la cuina a fer alguna cosa per a berenar.