En un principi volia fer un risotto, però després vaig pensar que aquesta manera de fer l'arròs està desbancant a d'altres, així que vaig recordar una recepta al forn de la meva mare i aquí la teniu.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
embotits
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
il·lustradores
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
diumenge, 15 d’abril del 2012
dilluns, 9 d’abril del 2012
La pomera {un arbre molt bonic}
La vida ha tornat al camp. Després del fred de l'hivern i com cada any la senyoreta Primavera ens torna a visitar i l'alegria (i també la meva al·lèrgia) es recupera amb els arbres fruiters que ens tornen a riure amb les seves flors.
dilluns, 2 d’abril del 2012
Nyoquis de calçots {de la nostra terra}
Suposo que tothom que hagi vist El padrino III recorda l'escena de la Sofia Coppola i l'Andy Garcia fent nyoquis no l'oblida mai més. Avui n'he preparat amb uns calçots sobrers de la calçotada del dissabte. Us he de dir que m'ha sorprès gratament el gust de la pasta. Això sí, l'Andy no hi era i no m'ha pogut ajudar...
dissabte, 31 de març del 2012
Trifle de llimona amb coca {de Perafort}
A Perafort hi ha un forn, el Ribas, que fa unes coques boníssimes. En trobareu de dolces, de farcides de xocolata, de recapte amb ceba, amb espinacs, de vidre i d'altres. Tots els que som dels pobles del voltant les coneixem molt bé, perquè complementen qualsevol àpat, bé de casa bé d'amics. Es fan quasi obligatòries a les calçotades.
dilluns, 26 de març del 2012
Bolinhos de chuva {chove chuva..}
Feia dies que pensava què faria pel recull de bunyols de la crida mensual de Memòries d'una cuinera. Anava bastant despistada. Fins que avui ha arribat la tan esperada pluja i amb ella la inspiració.
La idea ha vingut de part de la meva amiga brasilera Eliane: Bolinhos de chuva! Aquests bunyols ens porten a la infantesa, als fogons de les àvies i a aquella flaire dels dies de pluja, quan estàs a casa i et ve de gust posar-te a la cuina a fer alguna cosa per a berenar.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)