Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de febrer de 2012

Pa amb tomàquet i pernil {una manera de servir}


No sé si a vosaltres us passa el mateix, però quan marxo a fora i estic dies a tornar a casa, vinc amb moltes ganes de menjar-me un bon pa amb tomàquet, una bona truita de patates i beure'm una copa de cava ben fresqueta. A casa ens agrada molt.
I em direu perquè poso avui aquesta menja tan nostrada, doncs resulta que la meva família brasilera em segueix i els encanta anar veient allò que mengen quan vénen. Em truquen i em diuen com els hi ha sortit la recepta que han fet i a mi m'agrada. Així que avui: pa amb tomàquet.

Aquest rotllet queda molt bé servit com aperitiu i el faig amb el pa congelat que venen per a coure a casa.
Es deixa descongelar uns 10 minuts i es talla a tires amb el tallador elèctric d'embotits. Si es vol el podem posar un parell de minuts al forn. Jo el faig tal qual queda. Passo el tomacó i l'amaneixo amb oli. Quan hi poso pernil no el salo. A sobre hi posem el pernil tallat prim i enrotllem. Passem un punxó i servim.

Durant aquest any Tarragona serà la capital de la Cultura Catalana. Fem uns quants rotllets i obrim una ampolla de cava ben fresqueta per a celebrar-ho. De fons el pasdoble Amparito Roca, quasi quasi l'himne oficial de la gresca tarragonina...
Tarragona 2012, Capital de la Cultura Catalana!

14 comentaris:

  1. Em penso que m'apuntaré amb tu a celebrar aquesta gresca tarragonina, el cava i aquests rotllets de pa amb pernil em semblen l'aperitiu ideal. Quina pintorra tenen noia....

    ResponElimina
  2. I jo que pensaba que el pa amb tomàquet no es podia reconstruir...

    Petonets.

    ResponElimina
  3. A mi també em passa el mateix quan torno a casa... visca el pa amb tomàquet! I visca les innovacions com la teva! Petonet

    ResponElimina
  4. M'agrada aquesta manera de fer el pa amb tomàquet i pernil en pinxo!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. El pa amb tomàquet amb pernil és una de les meves perdicions, els entrepans que menjo quasibe sempre els faig de pernil!! i estic totalment d'acord amb tu que quan ets fora aquest plat es troba molt a faltar!!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Una presentació fantàstica d'un clàssic deliciós! També trobo a faltar el pa amb tomàquet i pernil quan viatjo...
    Marta

    ResponElimina
  7. No hi ha res millor que un bon pa amb tomàquet i pernil! I amb aquesta presentació queda molt elgant i vistós.

    ResponElimina
  8. Me encanta cocinar entrantes y pinchos y este rollito tuyo es genial. Me lo llevo para probarlo.
    Besos

    ResponElimina
  9. A Mallorca en deim pa amb oli, però és exactament igual, i també és el primer que trobam a faltar quan surtim de la roqueta.
    M'encanta aquesta presentació, avui ja he sopat, però demà tocarà pa amb oli.
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Oi tant que em passa! Tinc ànisa de pa amb tomàquet ben ràpid, jo! jejeje Mare meva, aquest me'l quedo! M'encanta com a pintxo!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Qué bó!!!!i Visca Tarragona!!!!

    ResponElimina
  12. Pedazo pintxo, rico y sencillo pero sensacional. Muy buena idea.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  13. M'encanta!! jo també és de les coses que trobo més a faltar quan sóc fora de casa, me n'has fet venir moltes ganes! ara me'n vaig una estona a nedar i quan torni ja sé què menjaré. Aquesta presentació és de luxe! :) petonets

    ResponElimina