Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 27 de maig del 2013

Escuma de maduixes {amb música de The Beatles}


Un cop més participo del repte de Tia Alia recetas. M'agraden els reptes. Em trobo moltes vegades amb receptes que no les he fet mai i només cal imaginar com t'hi enfrontaràs. Aquest mes ens proposen una escuma de maduixes i aprofitant que ara estan en un bon moment, aquí us deixo com m'ha quedat la meva.
Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 300 g de maduixes
 - 200 g de sucre
 - 50 g d'aigua
 - 5 fulls de gelatina incolora
 - 1/2 l de nata
 - 150 g de maduixes senceres per a guarnir
 - unes fulles de menta

Farem:
Passarem pel tamís les maduixes i reservem.
Farem un almívar amb el sucre i l'aigua.
Preparem els fulls de gelatina deixant-les en remull en un plat fons amb aigua, uns cinc minuts.
Les escorrem i les barregem amb l'almívar calent, la nata que haurem muntat i les maduixes tamisades.
Omplirem unes copes amb aquesta barreja i la posem al frigorífic.
Guarnim amb maduixes i menta fresca.
La recepta original no porta gelatina i jo n'he posat. Va al congelador i en canvi jo l'he deixat al frigorífic. Ha quedat una escuma deliciosa.

La recepta original és:
Pasar por tamiz 300 grs de fresas. Mezclar con 200 grs de azúcar en almibar e incorporar medio litro de nata bien batida, o sea chantilly. Rellenar con esta mezcla unos moldecitos de papel, ponerlos a helar y al momento de servir colocar un freson sobre cada muselina, o sea cada molde.

En una recepta amb maduixes no pot faltar una cançó de les que més m'agraden de The Beatles, Strawberry fields forever...
Heu tancat els ulls mentre llepàveu la cullera? Jo sí!

41 comentaris:

  1. M'encanten les postres amb maduiexes! I aquesta copa tipus mousse ha de ser molt bona i ben refrescant.

    ResponElimina
  2. Que bo!!!! Unes postres ben de temporada. M'agrada!

    ResponElimina
  3. Tambè a mi m'encanten les freses amb gelatina i nata, i batudes... son força bones i fàcils de fer servir!
    M'agrada molt la foto... que artistica la decoració!
    Un petò enorme! i bonna setmana!

    ResponElimina
  4. REalment, us han quedat unes receptes de la Tia Alia precioses, Nani. Aquesta teva es menja amb la vista!

    ResponElimina
  5. Unas fotos preciosas para una muselina absolutamente deliciosa!! bicos

    ResponElimina
  6. Amb el que m'agraden les maduixes, èxit segur!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Hola!!!
    me encantan este tipo de postres ligeros y refrescantes, además si son con fresa ya ni te digo. Además de rico te ha quedado muy bonito.
    Besos.

    ResponElimina
  8. mmmm..... quina escuma!! que bo!! una recepta deliciosa!

    petonets

    ResponElimina
  9. Qué muselina tan bonita con esa presentación en copas!! nosotras también nos decantamos por la receta dulce de tía Alia, y gracias al reto te hemos conocido,

    besos

    ResponElimina
  10. Quina presentaciò més bonica, m'agrada molt com t'ha quedat.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Lo cierto es que se trata de un postre suave y muy rico. Lo has presentado de forma maravillosa. Me gusta mucho como lo has decorado.
    Yo me decidí por la salada, pero tengo que animarme con la dulce, porque me parece una tentación.

    Un besito,

    ResponElimina
  12. Quina pinta més bona, i quina foto més xula!
    m'apunto la recepta

    ResponElimina
  13. Aquí estoy repasando las otras muselinas, je, je. Me encanta como las has presentado.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  14. Yo tambien hice la muselina y esta muy rica.La tuya te quedo muy bien en las copas.besinos

    ResponElimina
  15. Aquestes copes entren pels ulls...em recorden les meves "maduixes amb aire"...ptnts i amb els Beatles èxit segur!!!

    ResponElimina
  16. Ohhh m'encanta quina presentació!!! T'ha quedat genial i d'un color preciós, crec que t'ho copiaré un dia d'aquests el que no se és si em quedarà tan bonic com a tu.

    Petonets!!

    ResponElimina
  17. Quina copa més saborosa! Tanco els ulls i volo...

    ResponElimina
  18. Encara una recepta ben maca i sabrosa pel repte de Tía Alia d'aquest mes.
    T'han quedat precioses i el sabor amb els maduixots tans bons que heu de tenir ara mateix...
    Petonets i molt bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  19. Qué presentación más bonita! yo también elegí la receta dulce esta vez y me gustó mucho. Besos

    ResponElimina
  20. Nai, pero que preciosidad de presentación. Yo tuve la duda si congelada o no semi-congelada... Ya sabes que los retos de "Tía Alia" siempre tienen su aquel. La presentación en copas de lo mas elegante. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  21. Una receta muy suave y muy bien presentada.
    Besoooos

    ResponElimina
  22. Pues todavía me queda un vasito de muselina en el congelador. De haber sabido antes que nos amenizabas la entrada con la canción, saco media hora antes la muselina y me deleito escuchando la canción, que por cierto, es de uno de mis grupos favoritos. Es que yo siempre he sido muy "poppie" :)

    Así, con gelatina, suavecita, era la idea inicial que yo tenía para mi muselina, pero no pudo ser por un error de logística. Y es que una piensa que tiene de todo en casa, pero esta vez no fue así.

    Me gusta cómo has dispuesto las fresitas en flor. ¡Qué monas!

    Un beso.

    ResponElimina
  23. Una foto molt maca i el blog també.
    Un petó

    ResponElimina
  24. Qué ricura de copas Nani, me encanta el aspecto que tienen. Sin una sola pepita, lisas como terciopelo. Son maravillosas.

    Con esas hojas de gelatina no necesitaron ir al congelador, claro. Todo un acierto.

    Gracias por participar en el reto y hasta pronto !!!

    ResponElimina
  25. Quin regal per a la vista, Nani. I segur que també pel paladar!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  26. Amb aquestes copes, una presentació insuperable!!!! Quina bona pinta.. Petons,

    ResponElimina
  27. A la meva Camèlia i a mi ens agraden molt les maduixes, aquesta recepta la trobo boníssima i molt festiva, pel diumenge. Petonets.

    ResponElimina
  28. Ohhh una presentació preciosa i ideal per aquesta escuma.
    Petons!

    ResponElimina
  29. Unas copas perfectas en todos los sentidos.

    Un abrazo

    ResponElimina
  30. Nani, unes postres d'allo mes suaus i delicioses. No cal dir que la foto es una meravella!
    Mai m'ensurto de fer mousses... provare aquesta escuma teva, a veure si hi ha sort i em trec el "gafe" de sobre ;-)
    Un petonas

    ResponElimina
  31. Vaya postre más rico...tu presentación en copas queda muy elegante y apetitosa a tope.
    Besos

    ResponElimina
  32. wowww que postre más delicioso, con una presentación super bonita, te lo copio con tu permiso, ya te contaré, un besazo!

    ResponElimina
  33. Te ha quedado de lujo y la presentación en esas copas me encanta. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  34. Quina interpretació mes bona de la recepta!! Jo aquest mes tampoc he arribat a temps... A veure si el proper no me'l perdo. Un petonas!!

    ResponElimina
  35. Nani, tu si que sabes preparar y presentar una muselina, eres una máquina en la cocina.
    Preciosas fotos!!!!
    Besos querida.

    ResponElimina
  36. Les receptes amb el toc personal són millors, no?
    M'agrada molt la presentació.
    Petonets.

    ResponElimina
  37. Coincido en que la presentación es muy elegante. Qué buena aportación.
    Un saludo.

    ResponElimina
  38. És el postre favorit del meu fill Martí...li torna boig.

    Petó

    ResponElimina
  39. Ostres Nani!!
    Genial la recepta, ha de ser super refrescant i dolçeta :)
    M'encanta!! I la decoració no podría estar més bé

    Crec que faría servir l'excusa de tancar els ulls per pispar-ne al del costat jajaja

    Un petó!

    ResponElimina