...la nit de Sant Joan, és nit d'alegria
estrellat de flors, l'estiu ens arriba
de mans d'un follet que li fa de guia.
Primavera mor, l'hiver es retira.
Si arribés l'amor, mai més moriria...
Nit de San Joan de Jaume Sisa amb Dagoll Dagom.
Nit de revetlla, nit de Sant Joan. Començarà l'estiu, el temps canviarà. Prepararem una nit màgica. Posarem la taula ben bonica i unes llumetes que ens alegraran l'ànima.
Fem una coca i ens inspirem un cop més en la revista Cuina, amb una recepta de Jordi Anglí, i que està al núm. 107. Per a 4 persones,
Necessitarem:
- gelat de vainilla
per a la crema pastissera
- 100 g de sucre
- 30 g de midó de blat de moro (maizena)
- 200 g de llet
- 3 rovells d'ou
- 1 branca de vainilla
per al cruixent de pinyons
- 50 g de pinyons
- 50 g de clares
- 50 g de farina
- 50 g de mantega pomada
per a la massa
- 60 g de llevat fresc
- 250 g de llet
- 1 ou
- 500 g de farina de força
- 6 g de sal
- 125 g de sucre
- la ratlladura d'una llimona
- 50 g de mantega
- 120 g de fruita gebrada
Farem:
1 - Per a la crema: rasqueu la vainilla i afegiu-la a la llet amb la meitat del sucre. Feu-ho bullir. Barregeu els rovells amb la resta del sucre i el midó de blat de moro. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho bullir lentament dos min. Reserveu-ho.
2 - Per al cruixent: tritureu tots el ingredients i enforneu-los a 160º fins que estiguin ben cruixents. Un cop surti del foc, talleu la teula amb la forma desitjada. Reserveu-ho.
3 - Per a la massa: barregeu la llet amb el llevat. Incorporeu-hi l'ou i remeneu-ho. Finalment, afegiu-hi la resta d'ingredients i amasseu-ho.
4 - Deixeu-ho reposar dins un bol de cuina fins que dobli el volum.
5 - Afegiu-hi la fruita gebrada tallada a dauets i pasteu-ho de nou. Poseu-la en un motlle de cake i deixeu-la llevar de nou. Jo l'he fet amb motlles de silicona de magdalenes.
6 - enforneu-la a 8 min. a 180º i acabeu la cocció uns 6 min. més a 160º.
7 - Un cop freda, talleu-la en forma de cub i coroneu-la amb la crema. Cremeu-la amb la pala de cremar.
8 - Poseu-hi una quenelle de gelat de vainilla i el cruixent de pinyons.
Una copa de cava ben fresc l'acompanyarà.
Quina gràcia, Judith!! És una coca genial! Això sí que és innovar! Ara, aquesta coca s'ha de menjar assegut! no val allò de... en una mà la copa de cava i a l'altra ma la coca! ha ha ha
ResponEliminaNani, no tinc la boca tant gran!!!! Però a quina hora passo per tastar-la??? Ptnts guapa
ResponEliminaQue original!!!! A veure si m'animo, encara que em sembla que faré la tradicional, jeje! de totes maneres m'agrada la teva proposta. Gràcies, guapa!
ResponElimina...juas !!!...qué original !!!!
ResponElimina...ostres em tens rendit a les teves fotografíes....
M'encanta la festa de Sant Joan i aq coca la trobo super original!
ResponEliminaPtns.
Su.
M'encanta la presentació, molt original!!
ResponEliminaEspectacular presentació.. quin goig!!!!! una passada!!! petons,
ResponEliminaFantàstic!!! i amb gelat de vainilla! què més és pot demanar!
ResponEliminaLes estrelles MICHELIN ja estan repartides aquest 2013,pro nosaltres et desitgem que les estrelles de SANT JOAN il·luminin els teus sentits perquè ens segueixis regalant aquestes explosions de sabors tan fantàstiques.
ResponEliminaAmb tot el carinyo del mon de la teva botiga amiga.
Mobles Cambrils
Caram Nani, quina passada de coca!!! Molt original i segur que boníssima!!!
ResponEliminaBona revetlla!!!!
Petonets.
Estic d'acord... la presentació es espectacular!!!!! Em sembla genial!!!!
ResponEliminaEl mòn de les coques...apasionant, i la teva proposta tambè ho es!
Feliç revetlla!
Quina manera més original de presentat la coca per sant joan!! M'agrada molt, aquest any per sant joan no tindrem ni casa, ni la vella ni la nova, però així gaudirem dels últims moments italians prenent una mica d'aire fresc.
ResponEliminaPetonets,
palmira
Una coca versionada, que chula y original. Besos!
ResponEliminaAna
m'encanta la coca de sant Joan, i que original així com individual i m'agrada aquest cruixent de pinyons!!
ResponEliminafeliç revetlla!
M'agrada molt la cançó!;)
ResponEliminaQuina súper presentació.
Petons.
Ja tornem a tenir l'originalitat de la Cuina Violeta en acció!!!
ResponEliminaPerò aquesta versió de la coca no és per a una revetlla de gresca i xerinol·la, és per a una revetlla més formal... amb estovalles, plats, coberts i sopar asseguts!!!
PTNTS
Dolça
Nani, quina presentació més original!!!!
ResponEliminaBona revetlla
Conxita
Oooooooooooooh! Quina coca més espectacular!! I la lletra de la cançó és preciosa... Bona revetlla!! Petonets!
ResponEliminaQuina forma més maca de presentar-la.
ResponEliminaBona revetlla!
Petons
Caram Nani, quina xulada de coca!! Bona revetlla!! Petons
ResponEliminaEts una artista, jo no arrivo més que algelat i a la crema! Però potser ho puc provar amb coca comprada, deu ser tan bo!
ResponEliminaEl que no acompayna és el temps, nosaltres cada any ja sopàvem a la terrassa i aquest encara estem ben tancats.
Petons i bona revetlla.
això si que es una coca glamurosa! ets una crac Nani. petonets i bona revetlla!!!!!
ResponEliminaM'agrada aquest "tunning" de la clàssica coca de Sant Joan, molt original!!
ResponElimina