Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 18 de juny del 2013

Coca de Sant Joan {de la revista Cuina}


...la nit de Sant Joan, és nit d'alegria
estrellat de flors, l'estiu ens arriba
de mans d'un follet que li fa de guia.
Primavera mor, l'hiver es retira.
Si arribés l'amor, mai més moriria...

Nit de San Joan de Jaume Sisa amb Dagoll Dagom.
Nit de revetlla, nit de Sant Joan. Començarà l'estiu, el temps canviarà. Prepararem una nit màgica. Posarem la taula ben bonica i unes llumetes que ens alegraran l'ànima.
Fem una coca i ens inspirem un cop més en la revista Cuina, amb una recepta de Jordi Anglí, i que està al núm. 107. Per a 4 persones,

Necessitarem:
 - gelat de vainilla
per a la crema pastissera
 - 100 g de sucre
 - 30 g de midó de blat de moro (maizena)
 - 200 g de llet
 - 3 rovells d'ou
 - 1 branca de vainilla
per al cruixent de pinyons
 - 50 g de pinyons
 - 50 g de clares
 - 50 g de farina
 - 50 g de mantega pomada
per a la massa
 - 60 g de llevat fresc
 - 250 g de llet
 - 1 ou
 - 500 g de farina de força
 - 6 g de sal
 - 125 g de sucre
 - la ratlladura d'una llimona
 - 50 g de mantega
 - 120 g de fruita gebrada

Farem:
1 - Per a la crema: rasqueu la vainilla i afegiu-la a la llet amb la meitat del sucre. Feu-ho bullir. Barregeu els rovells amb la resta del sucre i el midó de blat de moro. Afegiu-hi la llet i deixeu-ho bullir lentament dos min. Reserveu-ho.
2 - Per al cruixent: tritureu tots el ingredients i enforneu-los a 160º fins que estiguin ben cruixents. Un cop surti del foc, talleu la teula amb la forma desitjada. Reserveu-ho.
3 - Per a la massa: barregeu la llet amb el llevat. Incorporeu-hi l'ou i remeneu-ho. Finalment, afegiu-hi la resta d'ingredients i amasseu-ho.
4 - Deixeu-ho reposar dins un bol de cuina fins que dobli el volum.
5 - Afegiu-hi la fruita gebrada tallada a dauets i pasteu-ho de nou. Poseu-la en un motlle de cake i deixeu-la llevar de nou. Jo l'he fet amb motlles de silicona de magdalenes.
6 - enforneu-la a 8 min. a 180º i acabeu la cocció uns 6 min. més a 160º.
7 - Un cop freda, talleu-la en forma de cub i coroneu-la amb la crema. Cremeu-la amb la pala de cremar.
8 - Poseu-hi una quenelle de gelat de vainilla i el cruixent de pinyons.

Una copa de cava ben fresc l'acompanyarà.

23 comentaris:

  1. Quina gràcia, Judith!! És una coca genial! Això sí que és innovar! Ara, aquesta coca s'ha de menjar assegut! no val allò de... en una mà la copa de cava i a l'altra ma la coca! ha ha ha

    ResponElimina
  2. Nani, no tinc la boca tant gran!!!! Però a quina hora passo per tastar-la??? Ptnts guapa

    ResponElimina
  3. Que original!!!! A veure si m'animo, encara que em sembla que faré la tradicional, jeje! de totes maneres m'agrada la teva proposta. Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  4. ...juas !!!...qué original !!!!
    ...ostres em tens rendit a les teves fotografíes....

    ResponElimina
  5. M'encanta la festa de Sant Joan i aq coca la trobo super original!
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  6. M'encanta la presentació, molt original!!

    ResponElimina
  7. Espectacular presentació.. quin goig!!!!! una passada!!! petons,

    ResponElimina
  8. Fantàstic!!! i amb gelat de vainilla! què més és pot demanar!

    ResponElimina
  9. Les estrelles MICHELIN ja estan repartides aquest 2013,pro nosaltres et desitgem que les estrelles de SANT JOAN il·luminin els teus sentits perquè ens segueixis regalant aquestes explosions de sabors tan fantàstiques.
    Amb tot el carinyo del mon de la teva botiga amiga.


    Mobles Cambrils

    ResponElimina
  10. Caram Nani, quina passada de coca!!! Molt original i segur que boníssima!!!
    Bona revetlla!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Estic d'acord... la presentació es espectacular!!!!! Em sembla genial!!!!
    El mòn de les coques...apasionant, i la teva proposta tambè ho es!
    Feliç revetlla!

    ResponElimina
  12. Quina manera més original de presentat la coca per sant joan!! M'agrada molt, aquest any per sant joan no tindrem ni casa, ni la vella ni la nova, però així gaudirem dels últims moments italians prenent una mica d'aire fresc.
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  13. Una coca versionada, que chula y original. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  14. m'encanta la coca de sant Joan, i que original així com individual i m'agrada aquest cruixent de pinyons!!

    feliç revetlla!

    ResponElimina
  15. M'agrada molt la cançó!;)
    Quina súper presentació.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Ja tornem a tenir l'originalitat de la Cuina Violeta en acció!!!
    Però aquesta versió de la coca no és per a una revetlla de gresca i xerinol·la, és per a una revetlla més formal... amb estovalles, plats, coberts i sopar asseguts!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Nani, quina presentació més original!!!!
    Bona revetlla
    Conxita

    ResponElimina
  18. Oooooooooooooh! Quina coca més espectacular!! I la lletra de la cançó és preciosa... Bona revetlla!! Petonets!

    ResponElimina
  19. Quina forma més maca de presentar-la.
    Bona revetlla!
    Petons

    ResponElimina
  20. Caram Nani, quina xulada de coca!! Bona revetlla!! Petons

    ResponElimina
  21. Ets una artista, jo no arrivo més que algelat i a la crema! Però potser ho puc provar amb coca comprada, deu ser tan bo!
    El que no acompayna és el temps, nosaltres cada any ja sopàvem a la terrassa i aquest encara estem ben tancats.
    Petons i bona revetlla.

    ResponElimina
  22. això si que es una coca glamurosa! ets una crac Nani. petonets i bona revetlla!!!!!

    ResponElimina
  23. M'agrada aquest "tunning" de la clàssica coca de Sant Joan, molt original!!

    ResponElimina