La Rosa va ser una companya de l'Institut Gaudí de Reus. Ens vam deixar de veure en acabar el batxillerat. Amb els anys ens vàrem retrobar a Tarragona i vivim al mateix barri. Ens veiem tot sovint i comentem com ens va la vida. La Rosa segueix la nostra cuina i ens ha fet arribar la recepta d'un roast-beef per a compartir-lo amb vosaltres. És un plat que ens agrada i ara l'estiu ens convida fer-lo per a un àpat familiar. El vàrem cuinar i ens van sobrar uns talls per al dia següent.
Uns sandvitxos, fets amb pa de vidre que ens va portar en Joan del Forn Cabré de Reus, ens van resoldre el sopar i la nostra participació a Memòries d'una cuinera d'aquest mes. El vam tallar quadrat, hi vam afegir fulles d'enciam recent tallades, mostassa i tàperes: exquisit.
Uns sandvitxos, fets amb pa de vidre que ens va portar en Joan del Forn Cabré de Reus, ens van resoldre el sopar i la nostra participació a Memòries d'una cuinera d'aquest mes. El vam tallar quadrat, hi vam afegir fulles d'enciam recent tallades, mostassa i tàperes: exquisit.
Necessitarem:
- 1,5 kg entrecot de vedella, net, sense os ni greix
- alls, uns per a refregar la carn i una cabeça per a la maceració
- el suc de mitja llimona
- 1 got de vi ranci
- 1 branca de farigola
- 3 fulles de llorer
- oli d'oliva per a la maceració i oli per a la cocció
- pebre negre mòlta
- pebre roig picant
Farem:
Refreguem la carn amb alls, el pebre negre i el pebre roig.
maceració:
En un recipient amb tapa es posa oli d'oliva, el vi, el llorer, la farigola, el suc de la llimona, la cabeça d'alls sencera tallada per la meitat. El líquid d'aquesta maceració ha de cobrir com a molt 3/4 parts de la peça de carn. Deixem que es maceri durant tres o quatre dies dins el frigorífic amb el recipient tapat i li anirem donant voltes aproximadament cada dotze hores.
cocció:
Haurem d'anar amb molta cura perquè les esquitxades ens poden cremar.
En una cassola gran hi posarem oli d'oliva suficient per anar rostint la carn i anar regant amb l'ajut d'un cullerot, fins que veiem que té la pell de la vora torrada. Apaguem el foc i amb precaució li donem el tomb. Aquesta cocció es pot controlar amb un termòmetre, l'interior de la peça hauria d'arribar a 45º/55º, al gust. Quan el tall estigui rostidet apaguem el foc i li afegim el suc de la maceració.
Tornem a encendre el foc i deixem que es cogui durant un parell de minuts per cada costat, tot regant amb el cullerot. Es retira la carn i es deixa en una safata fins que es refredi. Llavors ja la podem tallar finament o al gust.
Courem el suc de la maceració junt amb l'oli d'oliva fins que s'evapori l'alcohol, tot vigilant que no es cremin el manat d'herbes ni les fulles de llorer. Ho deixem refredar i ho colem en un colador fi o un drap de fil, perquè quedi net i transparent. L'abocarem per sobre de la carn en el moment de servir, i que estigui calent per a fer que canviï el color. Servim amb puré de patata.
El vespre d'estiu és tranquil. A taula un bon vi: Gregal de Juvé y Camps. La seva etiqueta ens porta a imaginar-nos els vents que ens acompanyen. Fresc, com ve de gust ara amb la calor. Ens ha anat bé per a la carn també. De fons, els grans Ray Charles i Diana Krall ens fan somiar. You don't know me.
Uns sandwitchos ben golosos... mmmm presos amb la fresca de la nit, aquest vinet, el roastbeef que es una carn deliciosa per un sandwitch i la música....una vetllada genial, sens dubte!!!!
ResponEliminaBona proposta!!!!!
T'ha quedat tan ben fet que em menjaria la foto... he he he. petons
ResponEliminaUi, el roast-beef amb entrepà és com m'agrada més!
ResponEliminaGràcies, guapa! Bon cap de setmana!
quina passada Nani! i el detall de l'embolcall m'encanta. Gràcies guapíssima per participar. petonets
ResponEliminaI els tovallons? Són una passada! Del sandvitx, no puc dir res més que em menjaria un ara mateix.
ResponEliminaPetons!
Fantàstic :)
ResponEliminaQUIN GOIG FA AQUESTA TAULA!!!
ResponEliminaUn entrepá EXQUISIT..
Xata molt records :))))
Qué presentación más bonita, nos encanta. Además esos bocadillos se ven deliciosos.
ResponEliminaBesos.
Hola Nani!! M'ha encantat la teva proposta, i és que els entrepans fets amb roast-beef són una delícia, una vegada en vaig tastar un que enlloc de mostassa portava melmelada d'alguna fruita vermella i també hi quedava molt bé. És una altra idea :)
ResponEliminaLa presentació molt xula també, espero que estiguis molt bé, petons!!!
Quins embolcalls més autèntics!!! Ptns
ResponEliminaNani! estic babejant!! impressionant! i m'encanta com els has embolicat amb el teu propi paper! Quina artista! Encara n'ha sobrat? Marta
ResponEliminaHe quedat impressionada i no només pel sandvitx. El detall del teu propi paper de La cuina Violeta és xulíssim.
ResponEliminaPetons
Conxita
OOOhhh!! M'encanta!! Quins entrepans de luxe!!! I....l'embolcall....doble luxe!!!
ResponEliminaBon cap de setmana!!
Olga
Quins entrepans!!! No soc de roastbeef, pero veient les teves fotos em donen ganes de menjar-ne un!
ResponEliminaque tinguis bon cap de setmana
petons
Un sandvitx genial! i que ben presentat!! Bon cap de setmana!
ResponEliminaQuin spoar més exquisit amb un sandvitx!! I a més a més acompanyat d'una combinació perfecta de vi i música! Un luxe per als sentits! Petonets!
ResponEliminaAquests entrepans m'acaben d'enamorar, no saps com m'arriba a agradar el roast-beef! Unes fotos espectacular :)
ResponEliminaPetins
Sandra
Com sempre una recepta especial. Jo no sóc gaire de carn, però me'n fas venir ganes. Com va pel mas?
ResponEliminaPetons.
Mare meva, quina pinta!
ResponEliminaMarta
Nani, menuda obra de arte plasmada en un bocadillo, exquisito y realmente apetecible.
ResponEliminaBesos bonita.
a banda que han d'estar boníssims ens els presentes molt bé! ben embolicadets!!!
ResponEliminaQuina gràcia l'embolcall que hi has posat, si es que penses en tots els detalls!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
No falta detall... ets única Nani!!!
ResponEliminaUns entrepans boníssims... i venint d'on ve el pa... no cal dir res més!
PTNTS
Dolça
Ohhh! quina pinta!!! m'ho menjo amb els ulls!! mai he fet roast beef, però m'encanta i amb aquesta versió d'entrepà és molt orginal!!
ResponEliminaDios mío Nani, menudo bocata¡¡¡ Que roastbeef mas sensacional, con su punto justo de cocción, sonrosadito.. Que bueno y yo me lo había perdido. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Oye pero que requetechulos los envoltorios de los bocatas, no me había fijado. Preciosos. Bss
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Nani!! Quina gana!! Ara diria una paraulota però millor compto fis a deu...Hahahaha!! La culpa és teva!
ResponEliminaPetons!!
Senzillament, magnífic !!
ResponElimina