Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 14 de juny del 2013

Amanida amb vinagreta d'albercocs {nostres}


I anem seguint el ritme del temps. Ara tenim l'albercoquer amb uns quants albercocs i ens els haurem de menjar fins que s'acabin. Són bons menjats de l'arbre, però també ens agraden a l'amanida. Farem una vinagreta i els tindrem en tres textures: frescos, en orellanes i triturats. El seu color, junt amb la pastanaga, farà que la pell comenci a agafar un bell color.
Les quanties les podeu posar a ull, jo us oriento per a dues persones,

Necessitarem:
vinagreta
 - 1 cullerada sopera de mel
 - 5 orellanes d'albercoc trossejades
 - 1 cullerada sopera de mostassa de gra
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
 - el suc de mitja llimona
amanida
 - fulles d'enciams variats (o 1 endívia més 1 xicoira morada)
 - 2 pastanagues ratllades
 - 3 albercocs naturals
 - 2 orellanes d'albercoc tallades a daus

Farem:
Posem les fulles, be d'enciam be d'endívies, en forma de flor al plat.
Al mig hi posem les pastanagues ratllades i els albercocs tallats per a decorar.
També hi posem les orellanes tallades a daus.
Fem la vinagreta triturant tots els seus ingredients (per la nit haurem posat les orellanes en remull a l'oli d'oliva), excepte la mostassa que l'afegirem posteriorment.
Ho aboquem per sobre dels enciams.
A mi m'agrada més fer aquesta amanida amb les endívies, però ara tenim molts enciams.
Estic segura que us agradarà, com a nosaltres ens agrada sentir Bread amb Guitar man (l'estic escoltant per la ràdio mentre us escrit). Fa estiu.

17 comentaris:

  1. Deliciosa, Nani!!!
    Fins hi tot les estovalles respiren aires de Brasil, jeje!
    Gràcies i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Doncs jo igual que la Gemma, el primer que m'ha cridat l'atenció, son les estovalles...M'Encanten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! son precioses!
    L'ensalada d'albercos...genial i mès amb les tres textures...jo en faig una amb els albercocs passats pel grill i t'asseguro que queden fantàstics...!!!
    Però aquest "broncejador" interior... està per menjar-se'l.
    Un petò enorme!!!!!

    ResponElimina
  3. Una amanida bonica i deliciosa, Nani. Recordo encara l'albercoquer que teníem a casa, i com agafàvem els albercocs de l'arbre, excepte els que queien a terra, potser massa madurs, però que a mi m'encantaven perquè semblaven de caramel... bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Quina amanida només veure les fotos i ja et venen ganes de menjar-la !!!!!

    ResponElimina
  5. Oh! quina amanida de temporada, m'encanta aquesta vinagreta!!

    petonets i feliç cap de semana

    ResponElimina
  6. Deliciosa i tan colorida, colors de l'estiu, a més amb albercocs tan frescos, no em puc resistir :o)
    Últim cap de setmana italià, a veure si després tenim una mica de repos :o)
    Bon cap de setmana,
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  7. M'agrada molt aquesta amanida. M'encanta posar fruites a l'amanida, la combinació dolç i salat, la trobo molt bona.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  8. Té una pinta fantàstica! No he tastat mai els albercocs en amanida, o en la vinagreta, però entre les fotos i les descripcions me n'has fet entrar ganes. Bon cap de setmana!
    Marta

    ResponElimina
  9. No se m'hauria acudit mai fer-ho amb amanida...quina bona idea¡!

    Petó

    ResponElimina
  10. La vinagreta espectacular, la ensalada de infarto y las fotos como siempre de lo mejorcito!!!!
    Besos linda.

    ResponElimina
  11. El albercoc es un del meus fruits preferits i m'agrada molt cuinar amb ell. Molt bona amanida. Petonets!

    ResponElimina
  12. M'encanten aquestes vinagretes tan originals, converteixen una senzilla amananida en un plat molt vistós.

    ResponElimina
  13. Quin goig aquests albercocs!! I les estovalles donen molta alegria!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Quins aubercocs, quin goig, i aquesta amanida ens prepara ja per a l'estiu que l'altre dia no vam poder albirar... Petons.

    ResponElimina
  15. Vinc de veure una vinagreta amb cirera i topo amb la d´albercocs....M´encanta!.

    ResponElimina
  16. M'agrada molt incorporar fruites, i més si són de temporada, a les amanides. Quedan molt complertes i boníssimes! Gràcies per aquesta proposta ;-)

    ResponElimina
  17. Una amanida saníssima...i amb els albercocs acabats de collir...què més es pot demanar! A veure si la xafogor se'ns fa més soportable :-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina