Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 29 de gener del 2014

Cocada de abóbora, carambola e coco {no tabuleiro}


Els brasilers portem la percussió a dins. Estimem la música. Al Brasil hi ha unes quantes cançons que esdevenen himnes nacionals i que tothom coneix i canta. Una d'elles és No tabuleiro da baiana. Tabuleiro és una safata que pot ser metàl·lica per a cuinar. Però el més conegut és de les baianes, que és de fusta i on s'exposen els menjars que elles venen pel carrer. En un viatge a Bahia vaig poder tastar autèntiques delícies que podríem trobar en qualsevol restaurant amb estrelles. Cocada, vatapá, acarajé, carurú, acaçá, mungunzá,... plats que m'agradarà compartir alguna vegada.

divendres, 24 de gener del 2014

Patates violetes farcides de sèpia {amb maionesa}

Fish'n'chips X

Si alguna vegada sortim a fer un aperitiu, normalment el fem a casa, acostumo demanar la sèpia amb maionesa. Però a mi com més m'agrada és amb allioli. Aquest mes Memòries d'una cuinera ens demana fer unes patates farcides. Fa uns dies, vaig trobar unes patates violetes d'oferta i aquí les teniu ben farcidetes. Per a nosaltres qualsevol peix que vagi acompanyat de patates és un fish'n'chips, aquest és el 10. Ideals per a fer un vermutillo com cal.

dilluns, 20 de gener del 2014

Crema de carabassa i ceba {sense complicacions}


Fa uns dies vam obrir la carabassa que teníem de l'hort. És la que vau veure al post de L'hort i la felicitat. És gran i en tenim per a uns quants plats. Hem començat per una crema de carabassa i ceba. La guarnirem amb uns volovans de llagostins que li donaran una vistosa presentació. Avui és dia de publicació del repte de Tia Alia recetas i hem triat la recepta salada: Pastelillos de Langostinos. El repte és presentar aquestes pastetes com a aperitiu, però nosaltres les posarem com acompanyament de la crema.

dimecres, 15 de gener del 2014

Langos, pa fregit de patata {pa de Bratislava}


Aquest any no ens hem marcat fites. Volem continuar com fins ara, vivint encara més a la natura i d'una manera més saludable. Però una de les coses que sí ens hem proposat és aprendre a fer pa. Amassar pa ens fa sentir bé. Hem posat fil a l'agulla i apa, durant el 2014 farem 12 mesos 12 pans, un repte del blog, tot donant un tomb pel món i veient els diversos tipus de pans que hi podem trobar. Hem anat a la llibreria a comprar el llibre d'Iban Yarza, més que recomanable, i seguirem els consells que ens dóna a Pan casero d'editorial Larousse, per a fer el primer.

divendres, 10 de gener del 2014

Conill al wok {amb groselles}


Aquest any ens hem proposat fer-ho fàcil. Menjar bé i senzill. I si pot ser, sense massa despesa, d'una manera econòmica. Almenys ho intentarem. El primer dia de l'any vàrem fer un conill que va resultar molt bo.

diumenge, 5 de gener del 2014

La galette des Rois {pour ma petite fille}


La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.