Els brasilers portem la percussió a dins. Estimem la música. Al Brasil hi ha unes quantes cançons que esdevenen himnes nacionals i que tothom coneix i canta. Una d'elles és No tabuleiro da baiana. Tabuleiro és una safata que pot ser metàl·lica per a cuinar. Però el més conegut és de les baianes, que és de fusta i on s'exposen els menjars que elles venen pel carrer. En un viatge a Bahia vaig poder tastar autèntiques delícies que podríem trobar en qualsevol restaurant amb estrelles. Cocada, vatapá, acarajé, carurú, acaçá, mungunzá,... plats que m'agradarà compartir alguna vegada.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimecres, 29 de gener del 2014
divendres, 24 de gener del 2014
Patates violetes farcides de sèpia {amb maionesa}
Fish'n'chips X
Si alguna vegada sortim a fer un aperitiu, normalment el fem a casa, acostumo demanar la sèpia amb maionesa. Però a mi com més m'agrada és amb allioli. Aquest mes Memòries d'una cuinera ens demana fer unes patates farcides. Fa uns dies, vaig trobar unes patates violetes d'oferta i aquí les teniu ben farcidetes. Per a nosaltres qualsevol peix que vagi acompanyat de patates és un fish'n'chips, aquest és el 10. Ideals per a fer un vermutillo com cal.
Etiquetas:
aperitius,
còctels,
cuina catalana,
entrants,
fish'n'chips,
maionesa,
peix,
Tarragona
dilluns, 20 de gener del 2014
Crema de carabassa i ceba {sense complicacions}
Fa uns dies vam obrir la carabassa que teníem de l'hort. És la que vau veure al post de L'hort i la felicitat. És gran i en tenim per a uns quants plats. Hem començat per una crema de carabassa i ceba. La guarnirem amb uns volovans de llagostins que li donaran una vistosa presentació. Avui és dia de publicació del repte de Tia Alia recetas i hem triat la recepta salada: Pastelillos de Langostinos. El repte és presentar aquestes pastetes com a aperitiu, però nosaltres les posarem com acompanyament de la crema.
Etiquetas:
carabassa,
cremes,
cuina catalana,
del nostre hort,
hortalisses,
peix,
sopes
dimecres, 15 de gener del 2014
Langos, pa fregit de patata {pa de Bratislava}
Aquest any no ens hem marcat fites. Volem continuar com fins ara, vivint encara més a la natura i d'una manera més saludable. Però una de les coses que sí ens hem proposat és aprendre a fer pa. Amassar pa ens fa sentir bé. Hem posat fil a l'agulla i apa, durant el 2014 farem 12 mesos 12 pans, un repte del blog, tot donant un tomb pel món i veient els diversos tipus de pans que hi podem trobar. Hem anat a la llibreria a comprar el llibre d'Iban Yarza, més que recomanable, i seguirem els consells que ens dóna a Pan casero d'editorial Larousse, per a fer el primer.
divendres, 10 de gener del 2014
Conill al wok {amb groselles}
Aquest any ens hem proposat fer-ho fàcil. Menjar bé i senzill. I si pot ser, sense massa despesa, d'una manera econòmica. Almenys ho intentarem. El primer dia de l'any vàrem fer un conill que va resultar molt bo.
Etiquetas:
arrossos,
aviram,
carn,
cuina del món,
del nostre hort,
hortalisses,
olla de pressió,
wok
diumenge, 5 de gener del 2014
La galette des Rois {pour ma petite fille}
La meva ajudant de cuina aquests dies està de vacances amb els altres avis. Però em va demanar que li preparés la galette des Rois. És un pastís francès que vam fer l'any passat i li va agradar molt. Com que és la reina de casa, la seva vovà li fa una galette i li envia per un missatger reial. Violeta, aquí la tens.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)