Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 14 de març del 2016

Creps americanes de pera {amb xarop de remolatxa}


L'última vegada que vaig fer aquestes creps americanes encara les vaig nomenar com a panqueques i les servia amb una melmelada de luxe. Ara, quan havia d'escriure el post, he trobat un article de la Societat Catalana de Terminologia on especifiquen que s'han de dir creps americanes. És interessant llegir-lo perquè diferencien molt bé què és una crep i què s'entén per pancake.
Avui les preparo amb pera cuita caramel·litzada i regades amb un xarop de remolatxa que m'agrada força. Per a 10 creps,

Necessitarem:
 - 1 ou
 - 120 g de farina
 - 35 g de mantega fosa
 - 60 g de sucre
 - 50 ml de llet sencera
 - 120 ml de nata líquida
 - 1 cullerada (postres) de bicarbonat
 - 1 xic de sal
 - 1 pera pelada i tallada a làmines fines
 - 25 g de sucre morè
 - 30 g de mantega 
 - mantega per a coure les creps
 - 1 pot de xarop de remolatxa o si preferiu qualsevol melmelada

Farem:
Barregem la farina amb el sucre, el bicarbonat i la sal.
Hi afegim el rovell de l'ou i seguidament la llet, la nata i la mantega fosa, tot remenant.
Incorporem la clara d'ou muntada a punt de neu i barregem delicadament.
Deixem que reposi un quart d'hora mentre caramel·litzem la pera en una paella amb mantega i el sucre morè.
Les afegim a la pasta.
Courem les creps en una paella amb mantega on les deixarem fer un parell de minuts per cada costat.
Servim regades amb un fil de xarop.

Hi ha una cantant brasilera que m'agrada força, Mart'nália. I la seva cançó Cabide, amb una percussió molt bona, és adient per a les fotografies d'avui que ens porten uns flors primaverals del meu jardí. Cabide en portuguès és un penja-robes o penjador.

1 comentari:

  1. Quin esmorzar més bo!creps o panqueques boníssim!! bon cap de setmana

    ResponElimina