Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 de març del 2016

Suflé de xocolata {moltes felicitats Violeta!}


La Sílvia Pérez Cruz canta una cançó que a la Violeta i a mi ens agrada força, Ai, Ai, Ai. I jo dic que ai, ai, ai que la Violeta es fa gran per moments. Aquesta setmana complirà vuit anys i sembla ahir que compartíem amb vosaltres el pastís dels quatre. Felices hem preparat el suflé de xocolata que a ella li agrada tant i després la sessió de fotografies. Com sempre que fem juntes els suflés, acaben baixant, anem tan lentes, però no passa res: és igual de bo.
Ella també ha volgut guardar la imatge per a la seva tablet, domina Pinterest i Instagram millor que jo. Els seus comptes, que són privats, resulten molt divertits i em diu que no em preocupi: -Vovà, quan tu no puguis jo continuaré el blog, eh! Bé, em quedo tranquil·la...
Per molts anys delicada Cuca de llum!
Per a sis persones,

Necessitarem:
 - 50 g de mantega en pomada
 - 90 g de xocolata CREO ratllada
 - 125 g de sucre
 - 85 g de fècula de patata
 - 400 ml de llet calenta
 - 3 rovells d'ou
 - 4 clares d'ou muntades
 - 10 g de pipes de carabassa
 - 2 cullerades soperes de ratafia
 - mantega per a untar el motlle
 - un motlle 

Farem:
Posem el forn a escalfar a 200º C.
En un cassó que posem al foc fondrem la mantega i quan sigui fosa afegim la xocolata.
Seguidament incorporem la fècula de patata i anem abocant la llet a poc a poc, tot remenant.
És recomanable que la fècula de patata s'incorpori amb un sedàs o un colador perquè no es facin grumolls.
Afegim el sucre i continuem barrejant-ho tot molt bé, fins que quedi una massa homogènia i fina.
Traiem del foc i deixem refredar.
Ara ja podem afegir els rovells d'ou, les pipes de carabassa (en posem unes quantes per sobre), la ratafia i les clares muntades a punt de neu.
Remenem delicadament i ho aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Enfornem durant 45/50 minuts, segons el forn, fins que s'unfli.
Servir tot seguit, encara calent.

Ai, Ai, AiSílvia Pérez Cruz

3 comentaris:

  1. M'he quedat bocabadada mirant aquestes fotos tan boniques!! el suflé de xocolata m'ha passat per alt...! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta! Un altre anyet per la Violeta, es fan grans...En retard però sempre s'és a temps de felicitar. Felicitats per aquest any!

    ResponElimina
  3. Preciosa entrada...però el que mès m'ha agradat son les fotografíes de la Violeta...Semblan fotos del Paris del XIX, amb una textura que semblen tapissos (les dos darreres)...Precioses Nani! (ni que dir que la violeta està preciosa!!!!)

    ResponElimina