Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 1 de març del 2016

Crema catalana de mango {enguany tradició exòtica}


S'acosta el dia de fer crema, Sant Josep. Seguim la tradició pel paladar un cop més. Un any us vàrem fer la crema de la meva mare, l'any passat una de molt original amb tòfona i aquest la fem amb una recepta del xef de postres del Celler de Can Roca, Jordi Roca, que va aparèixer en el número 122 de la revista Cuina. Exquisidesa i exotisme a taula. Diferent. Us animo a fer-la. Només caldrà que tingueu paciència per a treure l'os sense que se us trenqui el fruit.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 mangos madurs (300 g de la seva polpa)
 - 200 g de nata del 32% MG
 - 50 g de sucre
 - la pell d'una llimona
 - 1 branca de canyella
 - 3 rovells d'ou
 - 40 g de Maizena
 - sucre morè per a empolvorar i cremar

Farem:
Tallem els mangos per la meitat, vorejant l'os i buidant-los amb molta cura per tal que la pell ens quedi intacta. 
Reservem els mangos i la polpa.
En un cassó infusionem la nata amb la canyella i la pell de la llimona, posant-lo al foc i just que arrenqui a bullir el retirem i deixem reposar cinc minuts.
Colem i la barregem amb la polpa del mango, passem per la batedora i ho deixem ben fi.
En aquest punt, com que m'agrada molt el fruit, l'he deixat un punt per a trobar-me'l.
Ho aboquem altre cop al cassó perquè torni a bullir.
Barregem els rovells, el sucre i la maizena amb la batedora.
Hi aboquem una part de la nata i la polpa, barregem i ho tornem a abocar a la crema. 
Ho courem tot remenant, sense parar perquè no s'enganxi, fins a obtenir la textura de crema catalana.
Retirem del foc, omplim les pells de mango i refrigerem.
Empolvorem amb sucre quan ho hàgim de servir i ho cremem amb un cremador per a caramel·litzar. 
Sé que l'hauré de tornar a fer perquè la meva germana Beti es deleix pels mangos i no em perdonarà que no li prepari aquesta crema...

J'attendraiJill Barber.

1 comentari: