S'acosta el dia de fer crema, Sant Josep. Seguim la tradició pel paladar un cop més. Un any us vàrem fer la crema de la meva mare, l'any passat una de molt original amb tòfona i aquest la fem amb una recepta del xef de postres del Celler de Can Roca, Jordi Roca, que va aparèixer en el número 122 de la revista Cuina. Exquisidesa i exotisme a taula. Diferent. Us animo a fer-la. Només caldrà que tingueu paciència per a treure l'os sense que se us trenqui el fruit.
Per a quatre persones,
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 4 mangos madurs (300 g de la seva polpa)
- 200 g de nata del 32% MG
- 50 g de sucre
- la pell d'una llimona
- 1 branca de canyella
- 3 rovells d'ou
- 40 g de Maizena
- sucre morè per a empolvorar i cremar
Farem:
Tallem els mangos per la meitat, vorejant l'os i buidant-los amb molta cura per tal que la pell ens quedi intacta.
Reservem els mangos i la polpa.
En un cassó infusionem la nata amb la canyella i la pell de la llimona, posant-lo al foc i just que arrenqui a bullir el retirem i deixem reposar cinc minuts.
Colem i la barregem amb la polpa del mango, passem per la batedora i ho deixem ben fi.
En aquest punt, com que m'agrada molt el fruit, l'he deixat un punt per a trobar-me'l.
Ho aboquem altre cop al cassó perquè torni a bullir.
Barregem els rovells, el sucre i la maizena amb la batedora.
Hi aboquem una part de la nata i la polpa, barregem i ho tornem a abocar a la crema.
Ho courem tot remenant, sense parar perquè no s'enganxi, fins a obtenir la textura de crema catalana.
Retirem del foc, omplim les pells de mango i refrigerem.
Empolvorem amb sucre quan ho hàgim de servir i ho cremem amb un cremador per a caramel·litzar.
Sé que l'hauré de tornar a fer perquè la meva germana Beti es deleix pels mangos i no em perdonarà que no li prepari aquesta crema...
J'attendrai, Jill Barber.
Ufff...
ResponElimina