Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 21 d’agost del 2023

Bacallà amb salsa de tomàquet



Què pot sortir malament si tens tomàquets madurats al sol, un bacallà que acabes de dessalar i un bon vi que l'acompanyarà? Doncs res, un àpat al qual no hi pot faltar pa per a sucar i deixar el plat ben net. Ah, i una bona companyia. 

Quan el temps dels tomàquets ja es va acabant (al nostre hort) i després d'haver fet conserva, és quan venen els arrossos a la cubana, els macarrons i qualsevol altra cosa que pugui anar amb una bona salsa. Ens agrada molt el bacallà amb tomàquet -aquí en teniu unes receptes- que resulta una exquisidesa.

Ingredients,
 - tomàquets madurs ratllats
 - 2 grans d'all
 - julivert
 - oli d'oliva verge extra
 - paprika, pebre vermell
 - sal i pebre
 - un polsim de sucre
 - un gotet de vi blanc o rosat
 - un tall de bacallà dessalat per persona
 - farina

En una paella amb oli fregim el bacallà que haurem enfarinat prèviament. El reservem a la safata de llauna o ceràmica. En el mateix oli, encara calent, que hem fregit el bacallà hi posem els alls laminats i apaguem el foc. Deixem un parell de minuts que es confitin i afegim el tomàquet fet puré i un xic de sucre. Encara amb el foc apagat i esperem un parell de minuts més. Ara encenem el foc i hi tirem el julivert, el pebre vermell i salpebrem. Aboquem el vi per sobre i deixem que bulli un parell de minuts. Quan s'hagi espessit, aboquem la salsa per sobre del bacallà i enfornem cinc minuts, amb el forn preescalfat a 180 ℃. És la mateixa recepta que faig servir per fer el bacallà a la llauna, però el faig el vespre i deixo que es confiti i l'endemà a l'hora de servir és quan el poso al forn. El bacallà queda vermellós i confitat.
Acompanyem amb un vi rosat de Garnatxa negra del celler Herència Altés, de la DO Terra Alta


You Are So Beautiful, Joe Cocker & Luciano Pavarotti


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada