Què pot sortir malament si tens tomàquets madurats al sol, un bacallà que acabes de dessalar i un bon vi que l'acompanyarà? Doncs res, un àpat al qual no hi pot faltar pa per a sucar i deixar el plat ben net. Ah, i una bona companyia.
Quan el temps dels tomàquets ja es va acabant (al nostre hort) i després d'haver fet conserva, és quan venen els arrossos a la cubana, els macarrons i qualsevol altra cosa que pugui anar amb una bona salsa. Ens agrada molt el bacallà amb tomàquet -aquí en teniu unes receptes- que resulta una exquisidesa.
Ingredients,
- tomàquets madurs ratllats
- 2 grans d'all
- julivert
- oli d'oliva verge extra
- paprika, pebre vermell
- sal i pebre
- un polsim de sucre
- un gotet de vi blanc o rosat
- un tall de bacallà dessalat per persona
- farina
En una paella amb oli fregim el bacallà que haurem enfarinat prèviament. El reservem a la safata de llauna o ceràmica. En el mateix oli, encara calent, que hem fregit el bacallà hi posem els alls laminats i apaguem el foc. Deixem un parell de minuts que es confitin i afegim el tomàquet fet puré i un xic de sucre. Encara amb el foc apagat i esperem un parell de minuts més. Ara encenem el foc i hi tirem el julivert, el pebre vermell i salpebrem. Aboquem el vi per sobre i deixem que bulli un parell de minuts. Quan s'hagi espessit, aboquem la salsa per sobre del bacallà i enfornem cinc minuts, amb el forn preescalfat a 180 ℃. És la mateixa recepta que faig servir per fer el bacallà a la llauna, però el faig el vespre i deixo que es confiti i l'endemà a l'hora de servir és quan el poso al forn. El bacallà queda vermellós i confitat.
Acompanyem amb un vi rosat de Garnatxa negra del celler Herència Altés, de la DO Terra Alta.
You Are So Beautiful, Joe Cocker & Luciano Pavarotti
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada