divendres, 11 d’agost del 2023

Suflé de pollastre a l'ast



Venen dies de festa i segurament voldreu anar a la platja. Encara som en plena canícula i anirà bé refrescar-nos. Hi ha un indret al Tarragonès que a mi m'agrada força i que sempre recomano. Procuro anar-hi un parell de vegades a l'estiu. Un lloc amb encant i on resulta un plaer passejar per carrers amb cases ben antigues. I després anar a menjar pollastre a l'ast dels bons a la Granja Sant Francesc d'Altafulla.

Fa anys que hi anem i és tradició a l'estiu. L'últim dia a part de dinar-hi vaig prendre mig pollastre perquè tenia ganes de fer una recepta de la vella llibreta de la meva mare: un suflé de pollastre. A ella li agradava retallar receptes de les revistes del Brasil i la llibreta n'és plena. Així que un cop a casa m'hi vaig posar i aquí teniu 'um soufflé de frango' que queda molt bo. De fet, vaig recordar la recepta tot veient l'article de la Paloma Arenós, Pollastre a l'ast, Història i aprofitament d'un menjar festiu, al número 271 de la revista Cuina i com diu, és un culte que no passa mai de moda i la revista porta unes quantes maneres d'aprofitar aquell pit que sempre sobra. I és que a casa resulta un àpat de molts diumenges, quan la cuina normalment descansa. El comprem a Tarragona en un lloc que el fan molt bo, si és que no anem a buscar-lo a Altafulla. Au va, aprofitem el mig que vaig comprar. Aquí teniu altres suflés publicats al blog.

Ingredients,
 - 1/2 pollastre a l'ast
 - 1/2 tassa de pa ratllat
 - 3 ous
 - 1/2 litre de llet
 - 1 cullerada (sopa) de mantega
 - 1 cullerada (sopa) de parmesà ratllat
 - 1 cullerada (sopa) de farina
 - sal i pebre
 - salmó fumat (opcional)
 - mantega per untar el motlle
 
Traiem la pell i els ossos del pollastre i el trinxem. Jo l'he passat per la màquina de trinxar manual. En una paella hi posem la mantega i un cop s'hagi fos afegim la farina tot remenant. Afegim el pa ratllat i deixem que s'integri i afegim la llet, remenem i que quedi una textura de beixamel. Fora del foc hi posem el pollastre, el formatge, els rovells dels ous i salpebrem. Com que tenia un tall de salmó fumat que havia sobrat del sopar, el vaig esmicolar i afegir. Ara ho barregem amb les clares muntades a punt de neu. Ho posem al motlle ben untat amb mantega i enfornem a 180℃, amb el forn preescalfat, durant uns 25/30 minuts. Serviu com a entrant o acompanyat d'una amanida de tomàquets. I per beure un cava que és la beguda que m'agrada acompanyar el pollastre a l'ast.

Si teniu ocasió, aprofiteu per passejar per Altafulla. Us agradarà.


C'est magnifique, Gypsy Swing Revue



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada