Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 7 d’agost del 2023

Quiche de l'hort amb albergínia, ceba i remolatxa


De les coses que m'agrada fer de bon matí és un passeig per l'hort amb la càmera i captar alguna flor o  hortalissa que pugui agafar. Ara és el moment de les albergínies, remolatxes, cebes, pebrots, tomàquets i alguna cosa més. Aprofitaré per fer una quiche metro zero que servida amb una amanida de tomàquets madurats al sol i que no han passat per la nevera faran que l'àpat sigui una exquisidesa.

Dic metro zero perquè tinc l'hort a vint metros de la cuina i a més la preparo amb un formatge tendre que m'agrada força, que està fet amb llet de vaca i cabra de la nostra terra amb llet de cooperatives, artesà i ecològic com tots els que fan a Mas el Garet, de Tona a Osona. Vull recordar i remarcar que els productes que recomano són per voluntat de compartir qualitat i proximitat i que no comporten cap contrapartida econòmica. I el Territori és un formatge que m'agrada força. Entre les hortalisses escalivades a casa i un bon formatge no dubteu de la delícia que resulta la quiche. Com sabeu, aquest pastís es fa amb pasta brisa o també amb pasta de full, que porta un farcit d'ous i formatge. Un entrant que normalment se serveix calent. Aquí podeu trobar les que hi ha al blog i que jo no sabria dir quina m'agrada més. 

Ingredients per a un motlle quadrat de 20 x 20 cm,
 - un paquet de pasta de full quadrada
 - dues albergínies petites escalivades
 - una ceba escalivada
 - una remolatxa escalivada (amb paper d'alumini)
 - 2 ous
 - sal i nou moscada
 - llavors de sèsam 
 - herbes al gust

Posem la pasta de full al motlle. Jo li poso amb el paper de forn i amb cigrons que tinc per a cobrir per evitar que pugi. Amb el forn preescalfat a 200 ℃ enfornem durant 10 minuts. Seguidament, traiem els cigrons i posem per sobre la barreja que haurem fet amb la batedora amb els ous i el formatge, un xic de sal i de nou moscada ratllada. Afegim les hortalisses escalivades, el sèsam i les herbes. Enfornem uns vint minuts o fins que vegeu que la quiche estigui daurada al gust.


Teach me Tonight, Aretha Franklin 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada