dilluns, 7 d’agost del 2023

Quiche de l'hort amb albergínia, ceba i remolatxa


De les coses que m'agrada fer de bon matí és un passeig per l'hort amb la càmera i captar alguna flor o  hortalissa que pugui agafar. Ara és el moment de les albergínies, remolatxes, cebes, pebrots, tomàquets i alguna cosa més. Aprofitaré per fer una quiche metro zero que servida amb una amanida de tomàquets madurats al sol i que no han passat per la nevera faran que l'àpat sigui una exquisidesa.

Dic metro zero perquè tinc l'hort a vint metros de la cuina i a més la preparo amb un formatge tendre que m'agrada força, que està fet amb llet de vaca i cabra de la nostra terra amb llet de cooperatives, artesà i ecològic com tots els que fan a Mas el Garet, de Tona a Osona. Vull recordar i remarcar que els productes que recomano són per voluntat de compartir qualitat i proximitat i que no comporten cap contrapartida econòmica. I el Territori és un formatge que m'agrada força. Entre les hortalisses escalivades a casa i un bon formatge no dubteu de la delícia que resulta la quiche. Com sabeu, aquest pastís es fa amb pasta brisa o també amb pasta de full, que porta un farcit d'ous i formatge. Un entrant que normalment se serveix calent. Aquí podeu trobar les que hi ha al blog i que jo no sabria dir quina m'agrada més. 

Ingredients per a un motlle quadrat de 20 x 20 cm,
 - un paquet de pasta de full quadrada
 - dues albergínies petites escalivades
 - una ceba escalivada
 - una remolatxa escalivada (amb paper d'alumini)
 - 2 ous
 - sal i nou moscada
 - llavors de sèsam 
 - herbes al gust

Posem la pasta de full al motlle. Jo li poso amb el paper de forn i amb cigrons que tinc per a cobrir per evitar que pugi. Amb el forn preescalfat a 200 ℃ enfornem durant 10 minuts. Seguidament, traiem els cigrons i posem per sobre la barreja que haurem fet amb la batedora amb els ous i el formatge, un xic de sal i de nou moscada ratllada. Afegim les hortalisses escalivades, el sèsam i les herbes. Enfornem uns vint minuts o fins que vegeu que la quiche estigui daurada al gust.


Teach me Tonight, Aretha Franklin 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada