dilluns, 28 d’agost del 2023

Bunyols de figues acabades de collir



Pot semblar inversemblant que conegui persones que no mengen fruita al natural. Encara menys si l'han de pelar, però si la troben dins d'algun plat la degusten i fins i tot la troben deliciosa. Així que porto uns bunyols de figues o si voleu, figues arrebossades per a aquells mandrosos que esperen les postres a taula. De l'arbre al plat.

Queden exquisides i poca feina donen. Són un regal per al cel la boca. 

Ingredients,
 - 10 figues fresques
 - grans de matafaluga
 - 1 ou
 - 1 cullerada (cafè) de llevat
 - 30 g de farina
 - 1 cullerada sopera d'anís
 - 1 llimona, la seva pell ratllada
 - farina per arrebossar-les
 - 1 ou batut
 - oli de gira-sol per fregir

Partim les figues per la meitat verticalment, posem uns granets de matafaluga per sobre la polpa i les tanquem. Preparem la pasta per arrebossar-les barrejant la farina, l'ou, l'anís i la pell ratllada de la llimona. Les passem per l'ou batut i seguidament per la farina. Les fregim en oli no massa calent, just perquè no es cremin. Les passem per sucre, i si es vol, hi tirem unes gotes d'anís per sobre. Servim amb una copa de ratafia, de vi dolç, de vi ranci o el que més ens agradi. Com que tenia la crema de llimona que faig tot sovint en vaig posar una cullerada a la copa i hi va haver una explosió de gustos al paladar. 

Lectura d'estiu: em vaig comprar el llibre de la crítica gastronòmica i assagista nord-americana M.F.K. Fischer (1908-1992), 'El meu jo gastronòmic', editat per l'Altra editorial, amb pròleg de la cuinera Maria Nicolau i traduït per l'Alba Dedeu. Una escriptora que va revolucionar el món de la gastronomia moderna per la seva manera d'escriure sobre el tema. I va resultar que el dia de la compra, per una recomanació de la meva llibretera de capçalera i després de llegir el molt interessant article 'Menjar bé és una art de la vida' de l'Anna Carreras Aubets al diari Ara, en un sopar d'amics em van regalar 'El arte de comer' de la mateixa autora, editat per Debate i prologat pel cuiner David de Jorge -conegut com a Robin Food-, amb traducció de Marcelo Cohen i de Carme Geronès. Aquest últim llibre comprèn cinc dels seus llibres junts: Sírvase de inmediato, ¡Ostras!, Cómo cocinar un lobo, Mi yo gastronòmico i Un alfabeto para gourmets. Ambdós llibres són frescos i ideals per llegir ara en aquest temps que no tenim ganes de fer massa cosa, si és que disposem d'algun racó apropiat fora de la xafogor... Ara us deixo, tinc ganes d'acabar un per començar l'altre.

Baby Come Back, Lisa Stansfield


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada