Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 29 de juny del 2025

Confit d'ànec amb cireres, ceba i pomes confitades



Abans que s'acabi la temporada de les cireres encara podeu fer una salsa amb elles. Senzilla i fàcil de preparar. Una bona manera de menjar fruita combinant-la amb un confit d'ànec. Una recepta exprés i que no farà mandra de cuinar, encara que hi entra el forn però a baixa temperatura.

Necessitarem per a dues persones,
 - dues cuixes d'ànec confitat que les comprareu ja cuites
 - 1 ceba 
 - cireres
 - 1 poma golden
 - oli d'oliva verge extra
 - sal i pebre
 - mantega
 - 1 cullerada sopera de brandi
 - 200 ml nata líquida

Començarem escalfant el forn a 150℃, salpebrem les cuixes i les posem al forn abaixant a 75℃. Les deixem coure durant un parell d'hores.
Mentrestant coem la ceba en una paella amb oli fins que sigui fosca. Paciència, ja que a foc fluix quedarà molt bé. Reservem. 
Pelem la poma, la tallem i la passem per una paella amb mantega. Reservem.
Despinyolem les cireres, les passem per una paella amb mantega i el brandi, fins que siguin toves. Reservem.
En un got de batedora hi posem la nata, la meitat de la ceba confitada, la meitat de les cireres que hàgim cuit i la meitat de la poma. Salpebrem i batem fins a deixar una salsa fina.
Muntem el plat: la cuixa, la poma, les cireres i la ceba. Afegim la salsa.
Acompanyem d'un bon vi de la terra.
Un plat ben fi i ben presentat.

M'agrada moltíssim aquesta versió del You de Ten Sharp.

You (Latin Version), Maite Hontelé & Ten Sharp


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada