Si teniu poques ganes de cuinar, però voleu sorprendre amb un aperitiu fresc, saborós i un toc picant, aquests musclos són la solució. Sense complicacions, només necessitarem uns quants ingredients de qualitat i el temps necessari per preparar-lo. Si el picant no us agrada podeu ometre els bitxos i gaudireu igualment del plat.
He fet servir uns bitxos que m'ha donat un veí de casa que ha fet superproducció i no en necessita tants. M'agrada el menjar picant i els aprofito.
De pas he agafat el cebollí, l'alfàbrega i el julivert de les torretes que tinc a l'ampit de la finestra de la cuina. Els tomàquets no cal dir que són de l'hort. La llimona també.
Ingredients,
- 1 kg de musclos
- 350 g de tomàquets madurs
- 1 all
- cebollí
- 2 cullerades soperes de suc de llimona
- 1/2 got de vi blanc sec
- 1/2 culleradeta de pebre vermell fumat
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- 1 ceba tallada a dauets
- 1 cullerada sopera de mantega
- fulles d'alfàbrega i julivert
- bitxos, els que vulgueu tallats a tiretes
Manera de fer,
Netegem els musclos sota l'aixeta i en traiem els que s'hagin obert. Un cop nets, reservem.
Pelem l'all i l'esmicolem. Reservem.
Rentem els tomàquets, els pelem i els tallem a quarts. Traiem les llavors i reservem.
En un bol hi posem l'oli d'oliva, el pebre vermell, l'all, el cebollí tallat a trossets i els tomàquets. Ho deixem reposar mentre preparem la resta.
En una paella hi posem la mantega i daurem la ceba a foc mig fins a deixar-la suau. Afegim el vi i el deixem reduir lleugerament. Ara, incorporem els musclos i els cuinem a foc fort durant un minut o fins que s'obrin. Tapem la paella per evitar que es perdin els vapors.
Afegim la marinada preparada i deixem que es cogui tot junt uns set/vuit minuts a foc mitjà, controlant que s'hagin obert tots i que la salsa hagi pres un bon sabor.
Quan estigui llest, afegim les fulles d'alfàbrega i de julivert fresques, just abans de servir, per mantenir el seu color i aroma.
Ja els podem servir calents, acompanyats d'un bon vi blanc fresc o una cervesa ben freda.
Un toc de música tranquil·la i ja ho tindrem, un aperitiu senzill però exquisit.
Estácio, Holly Estácio, Mart'nália & Luiz Melodia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada