Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 14 d’agost del 2025

Musclos amb tomàquet, herbes i un toc picant



Si teniu poques ganes de cuinar, però voleu sorprendre amb un aperitiu fresc, saborós i un toc picant, aquests musclos són la solució. Sense complicacions, només necessitarem uns quants ingredients de qualitat i el temps necessari per preparar-lo. Si el picant no us agrada podeu ometre els bitxos i gaudireu igualment del plat.

 He fet servir uns bitxos que m'ha donat un veí de casa que ha fet superproducció i no en necessita tants. M'agrada el menjar picant i els aprofito. 
De pas he agafat el cebollí, l'alfàbrega i el julivert de les torretes que tinc a l'ampit de la finestra de la cuina. Els tomàquets no cal dir que són de l'hort. La llimona també.

Ingredients,
 - 1 kg de musclos
 - 350 g de tomàquets madurs
 - 1 all
 - cebollí
 - 2 cullerades soperes de suc de llimona
 - 1/2 got de vi blanc sec
 - 1/2 culleradeta de pebre vermell fumat
 - 4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
 - 1 ceba tallada a dauets
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - fulles d'alfàbrega i julivert
 - bitxos, els que vulgueu tallats a tiretes

Manera de fer,
Netegem els musclos sota l'aixeta i en traiem els que s'hagin obert. Un cop nets, reservem.
Pelem l'all i l'esmicolem. Reservem. 
Rentem els tomàquets, els pelem i els tallem a quarts. Traiem les llavors i reservem.
En un bol hi posem l'oli d'oliva, el pebre vermell, l'all, el cebollí tallat a trossets i els tomàquets. Ho deixem reposar mentre preparem la resta.
En una paella hi posem la mantega i daurem la ceba a foc mig fins a deixar-la suau. Afegim el vi i el deixem reduir lleugerament. Ara, incorporem els musclos i els cuinem a foc fort durant un minut o fins que s'obrin. Tapem la paella per evitar que es perdin els vapors.
Afegim la marinada preparada i deixem que es cogui tot junt uns set/vuit minuts a foc mitjà, controlant que s'hagin obert tots i que la salsa hagi pres un bon sabor.
Quan estigui llest, afegim les fulles d'alfàbrega i de julivert fresques, just abans de servir, per mantenir el seu color i aroma.
Ja els podem servir calents, acompanyats d'un bon vi blanc fresc o una cervesa ben freda.

Un toc de música tranquil·la i ja ho tindrem, un aperitiu senzill però exquisit.

Estácio, Holly Estácio, Mart'nália & Luiz Melodia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada