Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 18 d’agost del 2025

Bescuit de llimona amb llavors de roselles



M'agrada compartir l'origen dels ingredients que fem servir a les receptes. Alguna vegada m'han comentat que no sabien d'on venien. Per això he volgut posar les roselles seques, que ens regalen les seves llavors.  Així podeu veure les que utilitzo i que són del meu hort. En un gerro queden la mar d'elegants.

Ja vaig fer un pa de llimona amb llavors de rosella. El recordeu? Ara el torno a preparar, però inspirant-me en una recepta de l'Yotam Ottolenghi. La manera de fer és similar a la seva, però he ajustat alguns ingredients i quantitats.

Tal com vaig escriure al post del pa de llimona, caldrà alinear els ingredients, pesar-los i tenir-los a punt: una bona mise en place. Som-hi.

Ingredients i quantitats per a un motlle de 900 g,
 - 4 ous
 - 225 g de sucre 
 - 120 ml de nata líquida de textura espessa
 - 80 g de mantega
 - 20 g de llavors de rosella
 - 1 cullerada sopera de pell de llimona ratllada
 - 180 g de farina, passada pel tamís
 - 3 g de llevat químic 
 - 1 polsim de sal
 - mantega per untar el motlle

Barregem els ous i el sucre i els treballem amb el robot de cuina fins que prenguin un color blanquinós, més o menys durant un parell de minuts. Afegim la nata i continuem batent per lligar la pasta.
En un bol petit posem la mantega i la fonem uns segons als microones. Hi afegim les llavors de rosella i la pela de llimona ratllada. Remenem i reservem. 
Afegim la farina, la sal i el llevat a la barreja dels ous, remenem suaument amb una espàtula de silicona. Incorporem la mantega amb les llavors i la llimona.
Posem la massa al motlle prèviament untat amb mantega. Quedarà millor si el folrem amb paper de cuina per sobre de la mantega -així ens assegurem que surti perfecte. Jo no ho he fet perquè tinc un motlle de silicona rectangular de la casa Lékué que em va fenomenal i no cal greixar-lo.
Enfornem amb el forn preescalfat a 160𑇑C, i el deixem uns 60 minuts. Controlem amb un escuradents; si cal, el deixem uns mica més.
El traiem i deixem refredar abans de posar-hi la cobertura, si en volem.

per a la cobertura,
 - 175 g de formatge Philadelphia natural
 - 70 g de sucre de llustre, tamisat
 - 50 ml de nata líquida de textura espessa
 - unes gotes d'essència de llimona
 - llavors de rosella per empolvorar

Posem el formatge al robot de cuina, amb l'accessori de pala, o bé el batem a mà fins a aconseguir una textura suau. Afegim el sucre i batem fins a obtenir una bona cobertura. Incorporem la nata i l'essència de llimona. Quan tot estigui ben integrat, ja podem cobrir amb cura el bescuit. Empolvorem amb les llavors. Guardeu-lo a la nevera i el traieu-lo uns minuts abans de servir, perquè agafi la temperatura ambient. 
Si l'acompanyeu amb una copeta de vi dolç, tocareu el cel. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada