M'agrada compartir l'origen dels ingredients que fem servir a les receptes. Alguna vegada m'han comentat que no sabien d'on venien. Per això he volgut posar les roselles seques, que ens regalen les seves llavors. Així podeu veure les que utilitzo i que són del meu hort. En un gerro queden la mar d'elegants.
Ja vaig fer un pa de llimona amb llavors de rosella. El recordeu? Ara el torno a preparar, però inspirant-me en una recepta de l'Yotam Ottolenghi. La manera de fer és similar a la seva, però he ajustat alguns ingredients i quantitats.
Tal com vaig escriure al post del pa de llimona, caldrà alinear els ingredients, pesar-los i tenir-los a punt: una bona mise en place. Som-hi.
Ingredients i quantitats per a un motlle de 900 g,
- 4 ous
- 225 g de sucre
- 120 ml de nata líquida de textura espessa
- 80 g de mantega
- 20 g de llavors de rosella
- 1 cullerada sopera de pell de llimona ratllada
- 180 g de farina, passada pel tamís
- 3 g de llevat químic
- 1 polsim de sal
- mantega per untar el motlle
Barregem els ous i el sucre i els treballem amb el robot de cuina fins que prenguin un color blanquinós, més o menys durant un parell de minuts. Afegim la nata i continuem batent per lligar la pasta.
En un bol petit posem la mantega i la fonem uns segons als microones. Hi afegim les llavors de rosella i la pela de llimona ratllada. Remenem i reservem.
Afegim la farina, la sal i el llevat a la barreja dels ous, remenem suaument amb una espàtula de silicona. Incorporem la mantega amb les llavors i la llimona.
Posem la massa al motlle prèviament untat amb mantega. Quedarà millor si el folrem amb paper de cuina per sobre de la mantega -així ens assegurem que surti perfecte. Jo no ho he fet perquè tinc un motlle de silicona rectangular de la casa Lékué que em va fenomenal i no cal greixar-lo.
Enfornem amb el forn preescalfat a 160𑇑C, i el deixem uns 60 minuts. Controlem amb un escuradents; si cal, el deixem uns mica més.
El traiem i deixem refredar abans de posar-hi la cobertura, si en volem.
per a la cobertura,
- 175 g de formatge Philadelphia natural
- 70 g de sucre de llustre, tamisat
- 50 ml de nata líquida de textura espessa
- unes gotes d'essència de llimona
- llavors de rosella per empolvorar
Posem el formatge al robot de cuina, amb l'accessori de pala, o bé el batem a mà fins a aconseguir una textura suau. Afegim el sucre i batem fins a obtenir una bona cobertura. Incorporem la nata i l'essència de llimona. Quan tot estigui ben integrat, ja podem cobrir amb cura el bescuit. Empolvorem amb les llavors. Guardeu-lo a la nevera i el traieu-lo uns minuts abans de servir, perquè agafi la temperatura ambient.
Si l'acompanyeu amb una copeta de vi dolç, tocareu el cel.
All of me (Bossa Versió), Maria Augusta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada