Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 1 d’agost del 2025

Peres al forn amb romaní



La perera ha estat molt generosa. Hem pogut gaudir dels fruits i repartir-ne a balquena. Ara ja en queden poques, però abans no s'acabin vull compartir unes postres que són una delícia i es preparen en un tres i no res: peres al forn amb romaní.

És una recepta exprés que no us deixarà indiferents. Podeu fer servir la varietat de pera que més us agradi, jo he fet servir les meves que són ercolines.

Ingredients,
 - peres
 - 75 g de sucre morè de canya
 - 4 cullerades del licor que preferiu
 - branquetes de romaní

Tallem les peres a grills i els traiem el cor i les llavors.
En una paella de ferro colat hi posem el romaní i, a sobre, els trossos de pera. 
Hi afegim un parell de cullerades d'aigua per evitar que s'assequin.
Empolvorem amb el sucre i reguem amb el licor. 
Enfornem, amb el forn preescalfat a 220℃, durant uns quinze minuts, vigilant que no es cremin.
Un cop fora del forn, hi afegim un raig més de licor per sobre.
Les podeu acompanyar amb gelat, si us ve de gust.
Jo les he servit tal qual, amb el xarop que ha quedat a la paella.
El gust del romaní li ha donat un toc ben especial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada