Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 16 d’agost del 2013

Els colors de Tarragona II {una bonica ciutat}


Un cop més han arribat les festes de Sant Magí a Tarragona. Com sempre amb una gran varietat d'actes per a tots els gustos i totes les edats. I com sempre amb una bona oferta gastronòmica i per a totes les butxaques.
Un cop més hi sou convidats a passejar-vos per la nostra ciutat, una ciutat de colors, una ciutat amb llum mediterrània i que us acollirà amb els braços oberts.

dimarts, 13 d’agost del 2013

Camarão nordestino {del nord-est brasiler}


A l'anterior entrada us parlava del menjar de la regió nord-est del Brasil, doncs us porto un dels plats d'allí: uns llagostins/camarões fets de manera senzilla i de poc cost econòmic. Els vaig comprar a 8,90 €/kg. al Mercat municipal de Tarragona. Resulta un bon plat que acompanyat d'arròs blanc és una delícia.

divendres, 9 d’agost del 2013

O nordeste brasileiro {una vida gens fàcil}


Brasil és un país immens, preciós i amb diverses tradicions. Una d'elles és el carnaval. Fa uns anys, el meu marit i jo vam recórrer el nord-est brasiler en època carnavalesca. Seguint camins i carreteretes vàrem anar a parar a un vilarejo on feien una rua i ens trobàrem amb una comparsa que escenificava la tropa del cangaceiro (bandoler) més famós d'aquell país: Lampião, odiat per uns reverenciat per altres. Amb ell, Maria Bonita i tot el seguici. Les seves disfresses, fetes amb materials ben senzills, eren fantàstiques i amb uns colors meravellosos.

dimarts, 6 d’agost del 2013

Alberginíes en tempura {i les seves flors}


La meva mare sempre em deia que em deixés de modernitats perquè la cuina tradicional no fallava mai. Ara riuria per sota el nas quan li digués que a aquella cobertura que feia amb cervesa li diem tempura, ella que era la reina dels arrebossats. El que millor li sortia era la de flors de carabassons. No en tinc cap recepta escrita que l'expliqui, però la farem com recordem.

divendres, 2 d’agost del 2013

El fonoll i la libèl·lula {en un dia de sol}


Pel títol sembla que l'entrada d'avui hagi de ser una faula d'Isop que tant m'agradava llegir de petita, però no. Us explico. D'ençà que tinc el blog que vull posar una recepta feta amb fonoll. D'aquesta herba umbel·lífera m'agrada tot: la seva olor, el seu gust, la seva bellesa com a planta i sobre tot les seves flors. Com que ara estan esplèndides, tenia ganes de fotografiar-les.