Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 de gener del 2012

Cuinant amb... Els fruits saborosos {unes empredores}


Els vers de Josep Carner, Els Fruits Saborosos dóna nom a la seva pàgina web. Dues amigues, la Mireia i la Bet, que un bon dia van tenir un rampell emprenedor i aquí les tenim fent melmelades, romesco, codonyat  i el que convingui i quan convingui. Avui han cuinat per a nosaltres i a més aprofiten l'avinentesa per a convidar-vos a unes jornades per a conèixer l'elaboració de productes gastronòmics de la comarca de l'Alt Camp: Vine, mira i tasta l'Alt Camp, cliqueu i veureu el temptador programa que han preparat.

divendres, 27 de gener del 2012

Cuinant amb... l'Albert i la Mélina {grans cuiners}








A principis d'any vaig tenir el goig de que vinguessin a preparar-nos, com amics, un menú l'Albert Boronat i la Mélina Allair. Una parella que em van fer quedar bocabadada amb la manera com es movien entre els plats i les cassoles. Es notaven els anys de "3 estrelles". De l'Albert podeu saber-ne visitant el seu blog. De la Mélina us puc dir que entre d'altres ha treballat a Paris, al Restaurant Taillevent amb Alain Solivarés, a l'Hotel de Crillon amb Jean François Piége i a Niça, a l'Hotel Negresco amb l'Alain Llorca. No cal dir res més.

dimecres, 25 de gener del 2012

Truita de xocolata {un somni de truita}



Truites. Somiar truites: qui no ho ha fet alguna vegada? Doncs jo aquest mes somiava fer una altra per a Memòries d'una cuinera, però el temps m'ha atrapat en un laberint existencial i us en proposo una que ja tenia feta: de xocolata.

dilluns, 23 de gener del 2012

Mandonguilles amb shitake i safranòria {nyam!}


Entre avui i demà comença l'any nou xinès. Serà l'any del Drac:  diuen que porta salut i prosperitat. Nosaltres, que a casa aprofitem qualsevol motiu per a celebrar, hem fet un plat amb gust asiàtic. 

dimarts, 17 de gener del 2012

Aipim frito {um petisco salgado}


La mandioca és un dels productes principals a l'alimentació del Brasil. Es prepara de diverses maneres. Avui la cuinem que serveix tant per a acompanyar altres plats com per a fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu aipim. Al nord del país es coneix com macaxeira.