Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 17 de gener del 2012

Aipim frito {um petisco salgado}


La mandioca és un dels productes principals a l'alimentació del Brasil. Es prepara de diverses maneres. Avui la cuinem que serveix tant per a acompanyar altres plats com per a fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu aipim. Al nord del país es coneix com macaxeira.
El podem servir  amb una cervesa ben freda i triomfem segur.

Necessitarem:
 - 1 iuca (mandioca)
 - oli d'oliva o gira-sol
 - sal

Farem:
Pelarem la iuca amb un pelador, ens serà més fàcil que no pas amb un ganivet.
Molta cura de no tallar-nos perquè és una mica dura.
La partim per la meitat i si cal, li traurem la part central que estigui seca.
No sempre és així, però com que és un tubercle que ve d'importació no sempre està tendre.
La tallarem en troncs petits, com està a la fotografia.
Els posem en una olla amb aigua i bullim fins que estigui tova.
Ho veurem punxant-la.
La d'avui ha bullit uns 15 minuts.
Escorrem.
En una fregidora hi posarem l'oli que acostumen usar i quan sigui ben calent fregirem la iuca fins que estigui daurada.
Traiem i posem sobre paper de cuina.
Salem i servim.

Els petiscos són més o menys com les nostres tapes. I l'aipim és un bon petisco.
Ah, us convido a escoltar  Yo-Yo-Ma  tocant Brasileirinho amb violoncel. Una versió deliciosa de una de les cançons emblemàtiques del Brasil. Es nota que tinc saudade?
A la fotografia un venedor de mandioca a Manaus, Brasil.

17 comentaris:

  1. Hola soc l'Isabel de la cuina de la Isabel, acabo de pasejarme per el teu blog i m'agradem les teves receptes per lo senzilles i bones que son.
    Ja estarem en contacte.
    Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola Nani, molt.bona aquesta recepta, jo vaig tenir la sort de treballar amb un brasileny i em va fer tastar aquesta guarnició.
    Fins aviat.

    ResponElimina
  3. saps que quan varem estar a Brazil no ho vam tastar??? no pot ser!!!! ho haurem de fer. petonets

    ResponElimina
  4. Es nota, es nota :O)
    La mandioca ja l'he tastada però mai fregida, em sembla unaa tapeta excel.lent, gràcies per compartir l'idea.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. jo l'he tastat una vegada, ens haurem d'animar a comprar-ne i cuinar-la, ara ja no tinc excusa i a més recepta!!

    petonets

    ResponElimina
  6. Me encanta la yuca (asi se conoce en Venezuela) frita; con queso rayado, pero es dificil conseguirla buena... casi siempre esta pasada...

    ResponElimina
  7. Umm muy rica, yo la hacía frita muy finita con la mandolina para acompañar el humus, es uno de esos platos que se había perdido en mi memoria de no hacerlo, tengo que recuperarlo y probarlo así al estilo patatas fritas! ;)

    ResponElimina
  8. No l'he tastada mai, de fet quan la veig al súper penso que l'he de tastar però no m'acabo d'animar mai.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Saps que l'altre dia en vaig comprar una?! Ara ja tinc la recepta, que bé que em vas! jejeje
    Petonets
    Sandra (El fogons de la Bordeta... continuo sense poder-te escriure normal!)

    ResponElimina
  10. No la he tastada mai! No sóc massa valenta provant coses noves.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. jo tampoc l'he tastada mai. Ara potser dic una rucada..però s'assembla al boniato? jo de vegades el faig fregit i m'encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Adela, quin dia quedem per a fer una cervesa aquí a casa? La Menu també, si no està fent teatre...Per cert, ja li pots dir que aniré a veure-la a Reus! Et fregiré un aipim boníssim...

      Elimina
  12. UNa tapa orginal i deliciosa! I fins i tot pot ser un substitut a les nostres patates fregides, oi?

    ResponElimina
  13. Que bona, fa molt de temps que no en menjo!! A Paraguay en menjàvem fins amb la sopa!
    petonets

    ResponElimina
  14. Sempre m'he preguntat com es cuinava i quin gust tenia, ara ja se com fer-ho, merci!!
    Susanna.

    ResponElimina