Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 5 de gener del 2012

Espaguetis amb verdures al pesto de pipes {ummm!}


Necessitarem per a dues persones:
 - 250 g de pasta fresca
 - 1 pastanaga
 - 1 carabassó
 - 1/2 got de vi blanc
 - 1 cullerada sopera d'oli
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - sal i pebre
 - 1 culleradeta d'orenga molta
 - formatge parmesà 
per al pesto:
 - 5 cullerades soperes de pipes pelades de gira-sol
 - 2 tasses (llet) d'alfàbrega fresca
 - 1/2 tassa d'oli d'oliva (veure com queda d'espès i afegir-hi més)
 - 2/3 tassa de parmesà ratllat
 - 1 dent d'all
 - punt de sal

Farem:
Amb l'estri de tallar en espiral es fan tires de pastanaga i carabassó.
Mentres posem a bullir la pasta segons instruccions del fabricant.
En una paella es desfà la mantega i afegim l'oli d'oliva i estovem les verdures.
Salpebrem, juntem l'orenga i el vi blanc i deixem a foc lent fins que se'l begui.
Emplatem junt amb la pasta fresca prèviament escorreguda.
Farem el pesto juntant els ingredients i triturem al gust (més o menys granulós).
Quan vaig cuinar aquest plat encara no tenia el meu hortet urbà i vaig utilitzar alfàbrega congelada.
Era diumenge i no en tenia de fresca.
L'aboquem sobre la pasta i ratllem formatge parmesà.
Un bo vi del Priorat i de fons que soni Lucio Dalla amb Balla balla ballerino, ohhhhhhhh...

11 comentaris:

  1. Que bo!!! i uines fotos més boniques.
    Que els reis siguin molt generosos, carregats d'amor i salut.
    Una abraçada, bonica!

    ResponElimina
  2. Necessito aquest estri, i el necessito ja... :D

    ResponElimina
  3. Apa quin platet mes bó i sá. No coneixia l'estri per tallar en espiral, m'ha agradat molt
    GRACIES MACA, BONA NIT DE REIS!!! :)
    Podrías escriurem com congelas l'alfábrega? i a on puc aconseguir l'estri de tallar? potser en qualsevol botiga de menaje o es per internet? MOLTES GRACIES.

    ResponElimina
  4. Vaig corrents a mirar si els Reis m'han deixat aquest estri... m'encanta! jejeje
    I el pesto de pipes, apuntadíssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Aquest estri m'encanta, el fem servir molt a casa, des de que Reis m'ho van regalar l'any passat!!!
    I el plat sencer és tot un luxe, aquest pesto em sembla genial.
    M'alegro que t'hagi agradat el paquet i que hagi arrivat a temps per reis!!!!
    I aquestes fotos, quin talent tens!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Nani, qué pasta más rica y qué fotos tan bonitas! QUé bueno eso del pesto de pipas :)
    Feliz Año nuevo (tarde pero seguro)!
    Besotes!

    ResponElimina
  7. Mmmm! M'encanta la pasta i aquest proposta té una pinta deliciosa. L'estri per ratllar la pastanaga és xulíssim!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Mira que en tinc de "caxarrus" de cuina, però aquest de tallar les verduretes com a fideus encara no!!!

    Ja torno a ser aquííííí!!
    PTNTS des del Baix Camp!
    Dolça

    ResponElimina
  9. Bon any Nani!!!
    m'encanta aquest pesto, a casa en conec un que només combinaria la pasta amb pesto! m'ha agradat molt aquesta versió, ahh i m'has deixat boca badada amb aquest estri per tallar la verdura: l'adquireixo segur!!!

    molts petonets

    ResponElimina
  10. Casualitats de la vida, avui per primer cop he vist aquest estri de tallar la verdura en un exemplar de la revista cuina de febrer de 2011 que he repescat a la biblioteca. Després he ensopegat amb el vostre blog pel comentari sobre la lasanya que fa la Beth al blog dels Fruits Saborosos. I mira per on apareix l'estri

    ResponElimina