Necessitarem per a dues persones:
- 250 g de pasta fresca
- 1 pastanaga
- 1 carabassó
- 1/2 got de vi blanc
- 1 cullerada sopera d'oli
- 1 cullerada sopera de mantega
- sal i pebre
- 1 culleradeta d'orenga molta
- formatge parmesà
- 5 cullerades soperes de pipes pelades de gira-sol
- 2 tasses (llet) d'alfàbrega fresca
- 1/2 tassa d'oli d'oliva (veure com queda d'espès i afegir-hi més)
- 2/3 tassa de parmesà ratllat
- 1 dent d'all
- punt de sal
Farem:
Amb l'estri de tallar en espiral es fan tires de pastanaga i carabassó.
Mentres posem a bullir la pasta segons instruccions del fabricant.
En una paella es desfà la mantega i afegim l'oli d'oliva i estovem les verdures.
Salpebrem, juntem l'orenga i el vi blanc i deixem a foc lent fins que se'l begui.
Emplatem junt amb la pasta fresca prèviament escorreguda.
Farem el pesto juntant els ingredients i triturem al gust (més o menys granulós).
Quan vaig cuinar aquest plat encara no tenia el meu hortet urbà i vaig utilitzar alfàbrega congelada.
Era diumenge i no en tenia de fresca.
L'aboquem sobre la pasta i ratllem formatge parmesà.
Un bo vi del Priorat i de fons que soni Lucio Dalla amb Balla balla ballerino, ohhhhhhhh...
Que bo!!! i uines fotos més boniques.
ResponEliminaQue els reis siguin molt generosos, carregats d'amor i salut.
Una abraçada, bonica!
Necessito aquest estri, i el necessito ja... :D
ResponEliminaApa quin platet mes bó i sá. No coneixia l'estri per tallar en espiral, m'ha agradat molt
ResponEliminaGRACIES MACA, BONA NIT DE REIS!!! :)
Podrías escriurem com congelas l'alfábrega? i a on puc aconseguir l'estri de tallar? potser en qualsevol botiga de menaje o es per internet? MOLTES GRACIES.
Vaig corrents a mirar si els Reis m'han deixat aquest estri... m'encanta! jejeje
ResponEliminaI el pesto de pipes, apuntadíssim!
Petonets
Sandra
Aquest estri m'encanta, el fem servir molt a casa, des de que Reis m'ho van regalar l'any passat!!!
ResponEliminaI el plat sencer és tot un luxe, aquest pesto em sembla genial.
M'alegro que t'hagi agradat el paquet i que hagi arrivat a temps per reis!!!!
I aquestes fotos, quin talent tens!!!
Petonets,
Palmira
Nani, qué pasta más rica y qué fotos tan bonitas! QUé bueno eso del pesto de pipas :)
ResponEliminaFeliz Año nuevo (tarde pero seguro)!
Besotes!
Mmmm! M'encanta la pasta i aquest proposta té una pinta deliciosa. L'estri per ratllar la pastanaga és xulíssim!
ResponEliminaUna abraçada!
Mira que en tinc de "caxarrus" de cuina, però aquest de tallar les verduretes com a fideus encara no!!!
ResponEliminaJa torno a ser aquííííí!!
PTNTS des del Baix Camp!
Dolça
Bon any Nani!!!
ResponEliminam'encanta aquest pesto, a casa en conec un que només combinaria la pasta amb pesto! m'ha agradat molt aquesta versió, ahh i m'has deixat boca badada amb aquest estri per tallar la verdura: l'adquireixo segur!!!
molts petonets
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaCasualitats de la vida, avui per primer cop he vist aquest estri de tallar la verdura en un exemplar de la revista cuina de febrer de 2011 que he repescat a la biblioteca. Després he ensopegat amb el vostre blog pel comentari sobre la lasanya que fa la Beth al blog dels Fruits Saborosos. I mira per on apareix l'estri
ResponElimina