Els vers de Josep Carner, Els Fruits Saborosos dóna nom a la seva pàgina web. Dues amigues, la Mireia i la Bet, que un bon dia van tenir un rampell emprenedor i aquí les tenim fent melmelades, romesco, codonyat i el que convingui i quan convingui. Avui han cuinat per a nosaltres i a més aprofiten l'avinentesa per a convidar-vos a unes jornades per a conèixer l'elaboració de productes gastronòmics de la comarca de l'Alt Camp: Vine, mira i tasta l'Alt Camp, cliqueu i veureu el temptador programa que han preparat.
Necessitarem:
- 800 g de canya de llom, d'una peça
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 500 cl de suc de taronja
- 4 cullerades de melmelada de taronja
Farem:
Salpebrar el llom, rossejar a la cassola uns 4 minuts per cada cara.
Treure el llom i posar-lo al forn.
Coure'l a 200º 1/2 hora.
Hi afegim el suc i l'acabem de coure 1/2 hora més.
Traiem el llom del forn, el posem a part i el deixem que es refredi una mica per a poder-lo tallar.
Posem el suc que queda en un cassó al foc amb les quatre cullerades de melmelada de taronja i ho deixem bullir 2 minuts a foc baix.
Tallem el llom.
Emplatem tres talls i els cobrim amb la salsa.
Fàcil i bo.
Em donen per escrit (són previsores) les cançons que volen:
Dolces nits de somnis curts de l'Anna Roig i L'endocrina d'Els amics de les arts.
Elles sí són persones amigues, amb la rialla sempre posada...
M´agrada molt aquesta barreja, la taronja amb el porc és delicios, ahir ho vaig fer amb un pollastre. petons
ResponEliminaQuin llom més gustós.... aquestes noies les tinc presents d'haver-les vist al cuines de tv3, fan melmelades amb tot el que se'ls passi per davant, ho trobo una passada. I quines receptes més fàcils i bones proposaven....
ResponEliminaTasteu els seus productes, no us sabria dir que són millors si les melmelades dolces o les salades .... i les salses? Uuuuuum
ResponEliminaquina combinació més bona! la veritat és que hi crec molt amb el dolç i el porc!! mmmm.... el contrast és fantàstic!
ResponEliminapetonets
Vaig a mirar la pàgina!
ResponEliminaPetons.
Nani, és un plaer haver-te conegut. La recepta és molt fàcil i molt bona.
ResponEliminaEnhorabona pel premi: 2a millor salsa de la Gran festa de la Calçotada 2012!
EliminaNani
Les vaig conéixer al Cuines. Em va agradar la senzillesa de la preparació i de les mestresses...Aviam si un dia puc provar els seus productes.
ResponEliminaUn contrast magnífic entre el dolcet de la taronja i el llom.
ResponEliminaJo aquest parell de cuineres les vaig veure al Cuines un parell de dies la temporada passada i em va fer gràcia que feien melmelades i confitures de tot, fruita o verdura!!
PTNTS
Dolça
Genial, sort que hi ha gent amb empenta! Jo també les vaig veure al Cuines i em va agradar molt el que feien!
ResponEliminaAquest llom té molt bona pinta!
Petonets
Sandra (Bordeta...)
El aspecto de este lomo a la naranja es delicioso!
ResponEliminaNo conocía esta marca y he visitado su página, y desde luego se les ve el buen hacer!
Besos
Que rico tiene que estar este lomo.
ResponEliminaQuina bona idea, el llom es pot guisar amb tantes coses! És fàcil i refrescant. La provaré, gràcies!
ResponEliminaQuin aspecte més bo té aquest llom... M'encanta les receptes de carn amb punt de dolç i amb taronges em sembla fantàstic :o)
ResponEliminaAra mateix vaig a veure el programa, potser entre les darreres coses que farem abans de marxar !
Petonets,
Palmira
m'encanta la melmelada de taronja, però la tinc poc explotada! em guardo la recepta. Molts petonets Nani
ResponEliminaQUIN PLAT MES DELICIÓS, de fet no hi ha res com una melmelada feta a casa. Aisss quina gana!!!! :)
ResponElimina