Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 de gener del 2012

Cuinant amb... Els fruits saborosos {unes empredores}


Els vers de Josep Carner, Els Fruits Saborosos dóna nom a la seva pàgina web. Dues amigues, la Mireia i la Bet, que un bon dia van tenir un rampell emprenedor i aquí les tenim fent melmelades, romesco, codonyat  i el que convingui i quan convingui. Avui han cuinat per a nosaltres i a més aprofiten l'avinentesa per a convidar-vos a unes jornades per a conèixer l'elaboració de productes gastronòmics de la comarca de l'Alt Camp: Vine, mira i tasta l'Alt Camp, cliqueu i veureu el temptador programa que han preparat.
Ens han cuinat un plat amb un producte de la seva producció: melmelada de taronja. Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 800 g de canya de llom, d'una peça
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - 500 cl de suc de taronja
 - 4 cullerades de melmelada de taronja

Farem:
Salpebrar el llom, rossejar a la cassola uns 4 minuts per cada cara.
Treure el llom i posar-lo al forn.
Coure'l  a 200º 1/2 hora.
Hi afegim el suc i l'acabem de coure 1/2 hora més.
Traiem el llom del forn, el posem a part i el deixem que es refredi una mica per a poder-lo tallar.
Posem el suc que queda en un cassó al foc amb les quatre cullerades de melmelada de taronja i ho deixem bullir 2 minuts a foc baix.
Tallem el llom.
Emplatem tres talls i els cobrim amb la salsa.
Fàcil i bo.

Em donen per escrit (són previsores) les cançons que volen:
Dolces nits de somnis curts de l'Anna Roig i L'endocrina d'Els amics de les arts.
Elles sí són persones amigues, amb la rialla sempre posada...

16 comentaris:

  1. M´agrada molt aquesta barreja, la taronja amb el porc és delicios, ahir ho vaig fer amb un pollastre. petons

    ResponElimina
  2. Quin llom més gustós.... aquestes noies les tinc presents d'haver-les vist al cuines de tv3, fan melmelades amb tot el que se'ls passi per davant, ho trobo una passada. I quines receptes més fàcils i bones proposaven....

    ResponElimina
  3. Tasteu els seus productes, no us sabria dir que són millors si les melmelades dolces o les salades .... i les salses? Uuuuuum

    ResponElimina
  4. quina combinació més bona! la veritat és que hi crec molt amb el dolç i el porc!! mmmm.... el contrast és fantàstic!

    petonets

    ResponElimina
  5. Nani, és un plaer haver-te conegut. La recepta és molt fàcil i molt bona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enhorabona pel premi: 2a millor salsa de la Gran festa de la Calçotada 2012!
      Nani

      Elimina
  6. Les vaig conéixer al Cuines. Em va agradar la senzillesa de la preparació i de les mestresses...Aviam si un dia puc provar els seus productes.

    ResponElimina
  7. Un contrast magnífic entre el dolcet de la taronja i el llom.

    Jo aquest parell de cuineres les vaig veure al Cuines un parell de dies la temporada passada i em va fer gràcia que feien melmelades i confitures de tot, fruita o verdura!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Genial, sort que hi ha gent amb empenta! Jo també les vaig veure al Cuines i em va agradar molt el que feien!
    Aquest llom té molt bona pinta!
    Petonets
    Sandra (Bordeta...)

    ResponElimina
  9. El aspecto de este lomo a la naranja es delicioso!
    No conocía esta marca y he visitado su página, y desde luego se les ve el buen hacer!
    Besos

    ResponElimina
  10. Quina bona idea, el llom es pot guisar amb tantes coses! És fàcil i refrescant. La provaré, gràcies!

    ResponElimina
  11. Quin aspecte més bo té aquest llom... M'encanta les receptes de carn amb punt de dolç i amb taronges em sembla fantàstic :o)
    Ara mateix vaig a veure el programa, potser entre les darreres coses que farem abans de marxar !
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  12. m'encanta la melmelada de taronja, però la tinc poc explotada! em guardo la recepta. Molts petonets Nani

    ResponElimina
  13. QUIN PLAT MES DELICIÓS, de fet no hi ha res com una melmelada feta a casa. Aisss quina gana!!!! :)

    ResponElimina