Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 8 de gener del 2012

Quiche d'endívies {engegant el forn}


Resulta que tens ganes de fer una quiche per a dinar. Vas al frigorífic i veus que no tens els ingredients que hauries de fer servir, però bé, no passa res. Adaptarem els que tenim i a veure que surt.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 1 làmina de pasta brisa, però tinc de pasta de full
 - 3 endívies
 - 50 g de formatge emmental ratllat
 - 250 g de crema de llet, però tinc un mascarpone a punt de caducar
 - 2 ous
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - sal
 - farina

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º i mentres tallem les endívies a quarts.
En una paella les estovem a foc mig amb mantega i reservem.
Posarem la làmina, que haurem enfarinat per sota,  al motlle untat amb mantega i punxem el fons amb una forquilla.
Ho enfornem uns 10 minuts.
Mentres barregem els ous, el formatge ratllat, el mascarpone, a punt de sal.
Aboquem la barreja sobre la massa i coloquem les endívies.
Enfornem uns 25 minuts, fins que veiem que està al punt.

L'experiència del mascarpone ha funcionat de meravella. Ha quedat d'una cremositat excel·lent. No n'ha sobrat gens. L'hem acompanyat de rúcula amanida. Teníem un cava fresquet del Penedès i tota la tarda per a fer tertúlia. 
De fons ens feia un recital Gino Paoli. Em quedo amb Senza fine...

9 comentaris:

  1. Hola guapa tu

    en primer lloc et desitjo un Bon Nou Any,

    m´agrada molt la teva idea segur que te que quedar molt i molt bona, anotada queda la teva proposta

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. a vegades és millor improvisar! així tastem coses diferents. no??? petonets guapa

    ResponElimina
  3. Aixó té un pinta! Ha de estar de mort i la idea de dir que tens una altre cosa a la nevera dóna moltes opcions i possibilitats.
    Records.

    ResponElimina
  4. Aquestes receptes fetes amb el que tenim a mà som les meves favorites... i crec que el quiche és una base excel.lent per aquestes improvitzacions!!!
    M'has fet pensar que porto temps sense preparar endivies cuites...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. me encantan las quiche y nunca la he hecho de endivias...la tengo que probar se ve riquísima! un beso

    ResponElimina
  6. Això d'improvisar i a l'hora "netejar" la nevera acostuma a donar molts bons resultats.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. És la gràcia de la quiche, que la pots fer amb qualsevol cosa que tinguis a la nevera, i et surten coses tan originals com aquesta!
    petonets

    ResponElimina
  8. Una manera diferent de menjar les endivies, amb un plat ja ho tens tot, genial!
    Petons.

    ResponElimina
  9. Quina quiche tant original!! jo sempre reivindico fer plats improvitzant el que hi hagi a la nevera!!

    petonets

    ResponElimina