Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 11 de gener del 2012

Lasanya molt vegeteriana {amb bròcoli}


M'agrada molt llegir i hi ha llibres que et distreuen d'allò més, arribant a fer riure en determinades situacions, com aquest que us recomano avui. Va rebre el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica a l'any 2007. Es tracta de Hoy caviar, mañana sardinas de la Carmen Posadas y el seu germà Gervasio Posadas (Editorial Planeta). Hi podem trobar moltes receptes entre totes les vivències diplomàtiques que va viure.
Jo he triat una vegetariana, que té un títol divertit :  Lasaña muy vegetariana  que me inventé para el Marqués de Araciel (aunque tal como se portó quizá debería cambiarle el nombre).

Necessitarem:
 - 3 carabassons grans
 - 2 cebes
 - 200 g de xampinyons
 - 2 penques de bròcoli
 - 1 llauna de sopa de xampinyons Campbell's
 - 2 rovells d'ou
 - 150 g de formatge gruyère
 - sal
 - oli

Farem:
En aquesta lasanya es substitueixen les làmines de pasta per d'altres de carabassó.
Tallarem longitudinalment els carabassons en grans làmines ni massa dobles ni massa fines.
Les farem en una planxa ben calenta, deixant que quedin un xic dures i cruixents.
En una paella sofregirem les cebes tallades finament.
Afegirem els xampinyons tallats a làmines.
Bullirem durant 2 minuts els caps de les dues penques grans de bròcoli i les ajuntarem al sofregit.
Passats 5 minuts hi posarem tres cullerades soperes de la sopa Campbell per a donar-li untuositat.
Remenar bé i retirar.
En una safata de forn untada amb oli distribuirem les làmines de carabassó ocupant el fons.
Abocarem per sobre la barreja de ceba, bròcoli i xampinyons.
Tapem amb una altre capa de carabassó.
Afegirem per sobre els rovells ben batuts i empolvorarem amb formatge gruyère.
Gratinem la lasanya durant 5 minuts al forn ja escalfat.
Servir-la ben calenta.

La Carmen Posadas parla dels tangos que es sentien a la cuina. He triat Adriana Varela cantant Malena.
M'estic menjant la lasanya, i amb aquesta música em trasllado no sé on...

18 comentaris:

  1. M'encanten les lassanyes vegetarianes i les molt vegetarianes. A viam si trobo aquest llibre!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Una lassanya molt vegetariana, y molt bona també!!
    Gràcies per la recomanació del llibre!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!!! me'n menjaria una ara mateix!!
    Susanna.

    ResponElimina
  4. Nena, com es nota que som al mes de gener!!!

    Esplèndida proposta... i pensa que si t'ho diu una ganxeta, heheh!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola,

    Vinc per què Sònia (una ex companya teva que també viu a Tarragona), m'ha donat el teu blog.

    M'encanten les lassanyes! I m'apunto el llibre que sembla interessant.

    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina
  6. Se'm fa la boca aigua! Boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  7. Però com fas per fer fotos tan maques amb receptes tan difícils de fotografiar ??? Segur que tens un secret...
    La lasanya vegetariana m'encanta y aquesta 100% vegetal encara més, la crema Campbells em sembla una idea molt bona per donar untuositat.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  8. En casa nos gustan mucho las lasañas y a mí sobre todo las de verduras, así que con esta tuya se me está haciendo la boca agua.
    Genial.
    Besos

    ResponElimina
  9. Cuina i literatura, una combinacó fantàstica :)
    La lassanya vegeteriana té una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  10. A mi si és vegetariana encara m'agrada més!Tinc una revista que també té alguna recepta amb cremes Campbell's, no se m'hauria acudit mai.
    Petons.

    ResponElimina
  11. doncs si és molt vegetal millor! petonets

    ResponElimina
  12. Genial !...m'agrada molt la teva cuina. És el complement que necesita la meva, jeje.

    ResponElimina
  13. Una entrada preciosa i una lassanya per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  14. M'encanta el teu post, entre d'altres coses perque a mí també m'agrada LLEGIR i DESCUBRIR.
    Tindré en compte aquest llibre,i potser el tregui en prestem de la Biblio si es que el trobo, sinó tocará comprarlo.
    Ja ho crec que la teva lasanya deu estar EXQUISIDA i ademés sana.
    UN PETONET BONICA i GRACIES per la teva entrada a la meva finestreta:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest llibre és per a passar-s'ho bé. Veuràs com t'agradarà.
      Un petó

      Elimina
  15. Me encanta tu lasaña, y Carmen Posadas es una de mis escritoras favoritas, hasta tengo algun libro suyo dedicado por ella en la Feria del Libro! Has leido de ella PEQUEÑAS INFAMIAS... te lo recomiendo! es genial!
    Un beso y feliz finde!

    ResponElimina
  16. A mi tambien me ha encantado tu receta y me has dado una idea genial para esta semana, me tienen a regimen liviano tu propuesta viene muy bien, estoy sin carnes y calorias grasas, por suerte se ha salvado la leche y los huevos...me la apunto y te comento que tal ha salido....una propuesta ideal....ha gracias pro tu visita...siempre me da alegria ...

    ResponElimina