M'agrada molt llegir i hi ha llibres que et distreuen d'allò més, arribant a fer riure en determinades situacions, com aquest que us recomano avui. Va rebre el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica a l'any 2007. Es tracta de Hoy caviar, mañana sardinas de la Carmen Posadas y el seu germà Gervasio Posadas (Editorial Planeta). Hi podem trobar moltes receptes entre totes les vivències diplomàtiques que va viure.
Jo he triat una vegetariana, que té un títol divertit : Lasaña muy vegetariana que me inventé para el Marqués de Araciel (aunque tal como se portó quizá debería cambiarle el nombre).
Necessitarem:
- 3 carabassons grans
- 2 cebes
- 200 g de xampinyons
- 2 penques de bròcoli
- 1 llauna de sopa de xampinyons Campbell's
- 2 rovells d'ou
- 150 g de formatge gruyère
- sal
- oli
Farem:
En aquesta lasanya es substitueixen les làmines de pasta per d'altres de carabassó.
Tallarem longitudinalment els carabassons en grans làmines ni massa dobles ni massa fines.
Les farem en una planxa ben calenta, deixant que quedin un xic dures i cruixents.
En una paella sofregirem les cebes tallades finament.
Afegirem els xampinyons tallats a làmines.
Bullirem durant 2 minuts els caps de les dues penques grans de bròcoli i les ajuntarem al sofregit.
Passats 5 minuts hi posarem tres cullerades soperes de la sopa Campbell per a donar-li untuositat.
Remenar bé i retirar.
En una safata de forn untada amb oli distribuirem les làmines de carabassó ocupant el fons.
Abocarem per sobre la barreja de ceba, bròcoli i xampinyons.
Tapem amb una altre capa de carabassó.
Afegirem per sobre els rovells ben batuts i empolvorarem amb formatge gruyère.
Gratinem la lasanya durant 5 minuts al forn ja escalfat.
Servir-la ben calenta.
La Carmen Posadas parla dels tangos que es sentien a la cuina. He triat Adriana Varela cantant Malena.
M'estic menjant la lasanya, i amb aquesta música em trasllado no sé on...
M'encanten les lassanyes vegetarianes i les molt vegetarianes. A viam si trobo aquest llibre!
ResponEliminaPetonets
Una lassanya molt vegetariana, y molt bona també!!
ResponEliminaGràcies per la recomanació del llibre!!
Petons
Quina bona pinta!!! me'n menjaria una ara mateix!!
ResponEliminaSusanna.
Nena, com es nota que som al mes de gener!!!
ResponEliminaEsplèndida proposta... i pensa que si t'ho diu una ganxeta, heheh!
PTNTS
Dolça
Hola,
ResponEliminaVinc per què Sònia (una ex companya teva que també viu a Tarragona), m'ha donat el teu blog.
M'encanten les lassanyes! I m'apunto el llibre que sembla interessant.
Las recetas de Glutoniana
Todos cocinamos sin gluten
Se'm fa la boca aigua! Boníssima!
ResponEliminaMarta
Però com fas per fer fotos tan maques amb receptes tan difícils de fotografiar ??? Segur que tens un secret...
ResponEliminaLa lasanya vegetariana m'encanta y aquesta 100% vegetal encara més, la crema Campbells em sembla una idea molt bona per donar untuositat.
Petonets,
Palmira
En casa nos gustan mucho las lasañas y a mí sobre todo las de verduras, así que con esta tuya se me está haciendo la boca agua.
ResponEliminaGenial.
Besos
Cuina i literatura, una combinacó fantàstica :)
ResponEliminaLa lassanya vegeteriana té una pinta deliciosa!
A mi si és vegetariana encara m'agrada més!Tinc una revista que també té alguna recepta amb cremes Campbell's, no se m'hauria acudit mai.
ResponEliminaPetons.
doncs si és molt vegetal millor! petonets
ResponEliminaGenial !...m'agrada molt la teva cuina. És el complement que necesita la meva, jeje.
ResponEliminaUna entrada preciosa i una lassanya per llepar-se els dits!
ResponEliminaM'encanta el teu post, entre d'altres coses perque a mí també m'agrada LLEGIR i DESCUBRIR.
ResponEliminaTindré en compte aquest llibre,i potser el tregui en prestem de la Biblio si es que el trobo, sinó tocará comprarlo.
Ja ho crec que la teva lasanya deu estar EXQUISIDA i ademés sana.
UN PETONET BONICA i GRACIES per la teva entrada a la meva finestreta:)
Aquest llibre és per a passar-s'ho bé. Veuràs com t'agradarà.
EliminaUn petó
Me encanta tu lasaña, y Carmen Posadas es una de mis escritoras favoritas, hasta tengo algun libro suyo dedicado por ella en la Feria del Libro! Has leido de ella PEQUEÑAS INFAMIAS... te lo recomiendo! es genial!
ResponEliminaUn beso y feliz finde!
Me lo leeré seguro!
EliminaA mi tambien me ha encantado tu receta y me has dado una idea genial para esta semana, me tienen a regimen liviano tu propuesta viene muy bien, estoy sin carnes y calorias grasas, por suerte se ha salvado la leche y los huevos...me la apunto y te comento que tal ha salido....una propuesta ideal....ha gracias pro tu visita...siempre me da alegria ...
ResponElimina