I així ens passa el temps. Una nova manera de mesurar els mesos:
la recepta del 15!
No ens adonem i cal que ens organitzem, perquè la Sandra tot el dia maquina amb què ens pot capficar durant uns dies fins que la trobem.
I aquí tenim la d'aquest mes: les carxofes.
Necessitarem:
- carxofes. Evident!
- cansalada ibèrica tallada molt finament
- tòfones
- oli d'oliva
- sal i pebre
- 1 llimona
- llesques de pa
Farem:
Netejarem les carxofes, traient els pètals més durs i escapçant-les per dalt.
En un bol gran amb aigua hi afegirem el suc d'una llimona i les seves dues meitats.
Anirem submergint-hi les carxofes a mesura de que les anem netejant, perquè no s'oxidin.
Les hi deixarem 15 minuts i les bullirem en aquesta mateixa aigua, amb un xic de sal, durant uns 30 minuts, a foc mig perquè no es desfacin.
Passat aquest temps les escorrerem amb molta cura perquè no es trenquin.
Les posarem sobre paper de cuina de cap per avall perquè perdin l'aigua.
Torrarem, al gust, les llesques de pa i encara calent hi descansarem els trossos de cansalada que es desfarà amb l'escalfor del pa.
Per sobre hi posarem les carxofes tallades i la tòfona laminada.
Amanirem amb un bon raig d'oli de d'oliva i salpebrerem.
La carxofa compensa el greix de la cansalada i la tòfona perfuma.
Tenim un vi del Priorat que ens van regalar per Nadal i l'obrim: tot un regal per a l'olfacte i el paladar!
Estem sopant i mentre sentim Tony Colombo, no sé perquè últimament m'ha donat per la música italiana. Heu sentit Amore mio?
A la fotografia a la tija, el plaer de tallar i coure.
Quina torrada tan deliciosa. La trufa hi ha de donar un toc molt distingit. M'encanta!
ResponEliminaUna abraçada!
doncs per tu no és un problema pensar!!! una torrada boníssima! petonets
ResponEliminaAmb poquets i bons ingredients, una torrada de primera... m´agrada !!! ja tens una seguidora més. Petons i bon diumenge des d´Almacelles.
ResponEliminaQuin plaer de torrada, per a tots els sentits!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina torrada Nani!! Ara mateix em vindría molt bé per esmorçar.
ResponEliminaQue maca la foto de la carxofa, tens el teu propi hort??
Petons
Jejejejeje No ho saps prou com maquina el meu cap... i el del Xavi també, va! :P
ResponEliminaUna torradets com aquesta per esmorzar no m'aniria pas malament, quina cosa més bona!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra (Els fogons de la Bordeta... comento així pq no hi ha manera!)
Una torrada deliciosa, molt vistosa i amb ingredients dels més bons. M'agrada molt aquesta idea.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
Ay Nani quina torrada mes maca has fet! me la minjaría ara mateix.
ResponEliminaUna delicia mmmm
Petonets guapa
Carai, tu... això de la carxofa amb aquestes làmines de tòfona... ja són paraules majors!!! M'agrada molt! Petons
ResponEliminaMare meva aquesta torrada desperta la gana!!! tan per un sopar com per un senyor esmorzar de diumenge!
ResponEliminapetonets
Aquesta torrada és una meravella i ha d'estar tan bona, uhmmm...
ResponEliminaPetons
Hola!!
ResponEliminaHe trobat el teu bloc per casualitat i em quedo seguint-te, aquesta recepta m'ha enamorat. Ja amb lacansalada ha de quedar molt bé la carxofa però es que a sobres amb trufa..... Amb el que m'agrada!! Anotada queda :P
Molts petons, vaig a fer una volta pel bloc!
Quina torrada!!!El toc dela trufa és la fa "bocato di cardinale"...i la foto de la carxofa preciosa.
ResponEliminaOh, quina "tapeta", per obrir un àpat és fantàstica!!
ResponEliminaMarta
Nani quina torrada de luxe! la combinació dels ingredients la trobo molt encertada!! visca les carxofes!
ResponEliminapetonets
Però que estàvem fent fins ara nosaltres a casa quan dèiem que anàvem a fer-nos una torrada? Deu meu això sí que és una torrada. Deu ser un luxe al paladar. Ummm, qui la tastés. M'encanta.
ResponEliminaJa fa estona que he dit que deixaria de mirar receptes de carxofes, però no puc, es que me las menjaria totes. Quina pinta te aquesta proposta teva. Crec que seran dos mesos provan receptes de carxofes.
ResponEliminaPetonets
Quina bona torrada!! A més luxosa al portar trufa... Sí, sí aquesta la provo segur.
ResponEliminaUna abraçada.
Tienes razón, hemos coincidido con lo de la tosta. Ahora la tuya con ese toque de trufa es de lujo. Me encanta.
ResponEliminaBesos
Per una torrada així qualsevol restaurant et demanaria 15 euros com a mínim... sensacional!
ResponEliminaoooooooooohhhhhhh, es la tosta más perfecta que he visto jamás... menuda delicia! que maravilla! me encanta!!! Besitos
ResponEliminaTORRADA DE LUXE, si senyor!!!
ResponEliminaSaps?? ja tinc a les meves mans HOY CAVIAR, MAÑANA SARDINAS, crec que hi trobaré temas molt interesants a part d'alguna que altre recepteta de cuina
GRACIAS MACA, ABRAÇADETA:)
Una receta magnifica....un abrazo
ResponElimina