Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 14 de gener del 2012

Torrada de carxofa, cansalada ibèrica i tòfona {luxe!}


I així ens passa el temps. Una nova manera de mesurar els mesos: 
la recepta del 15!
No ens adonem i cal que ens organitzem, perquè la Sandra tot el dia maquina amb què ens pot capficar durant uns dies fins que la trobem.
I aquí tenim la d'aquest mes: les carxofes.

Necessitarem:
 - carxofes. Evident!
 - cansalada ibèrica tallada molt finament
 - tòfones
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 1 llimona
 - llesques de pa

Farem:
Netejarem les carxofes, traient els pètals més durs i escapçant-les per dalt. 
En un bol gran amb aigua hi afegirem el suc d'una llimona i les seves dues meitats.
Anirem submergint-hi les carxofes a mesura de que les anem netejant, perquè no s'oxidin.
Les hi deixarem 15 minuts i  les bullirem en aquesta mateixa aigua, amb un xic de sal, durant uns 30 minuts, a foc mig perquè no es desfacin.
Passat aquest temps les escorrerem amb molta cura perquè no es trenquin.
Les posarem sobre paper de cuina de cap per avall perquè perdin l'aigua.
Torrarem, al gust, les llesques de pa i encara calent hi descansarem els trossos de cansalada que es desfarà amb l'escalfor del pa. 
Per sobre hi posarem les carxofes tallades i la tòfona laminada.
Amanirem amb un bon raig d'oli de d'oliva i salpebrerem.
La carxofa compensa el greix de la cansalada i la tòfona perfuma.

Tenim un vi del Priorat que ens van regalar per Nadal i l'obrim: tot un regal per a l'olfacte i el paladar!
Estem sopant i mentre sentim Tony Colombo, no sé perquè últimament m'ha donat per la música italiana. Heu sentit Amore mio
A la fotografia a la tija, el plaer de tallar i coure.

23 comentaris:

  1. Quina torrada tan deliciosa. La trufa hi ha de donar un toc molt distingit. M'encanta!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. doncs per tu no és un problema pensar!!! una torrada boníssima! petonets

    ResponElimina
  3. Amb poquets i bons ingredients, una torrada de primera... m´agrada !!! ja tens una seguidora més. Petons i bon diumenge des d´Almacelles.

    ResponElimina
  4. Quin plaer de torrada, per a tots els sentits!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Quina torrada Nani!! Ara mateix em vindría molt bé per esmorçar.
    Que maca la foto de la carxofa, tens el teu propi hort??
    Petons

    ResponElimina
  6. Jejejejeje No ho saps prou com maquina el meu cap... i el del Xavi també, va! :P
    Una torradets com aquesta per esmorzar no m'aniria pas malament, quina cosa més bona!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra (Els fogons de la Bordeta... comento així pq no hi ha manera!)

    ResponElimina
  7. Una torrada deliciosa, molt vistosa i amb ingredients dels més bons. M'agrada molt aquesta idea.
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Ay Nani quina torrada mes maca has fet! me la minjaría ara mateix.
    Una delicia mmmm
    Petonets guapa

    ResponElimina
  9. Carai, tu... això de la carxofa amb aquestes làmines de tòfona... ja són paraules majors!!! M'agrada molt! Petons

    ResponElimina
  10. Mare meva aquesta torrada desperta la gana!!! tan per un sopar com per un senyor esmorzar de diumenge!
    petonets

    ResponElimina
  11. Aquesta torrada és una meravella i ha d'estar tan bona, uhmmm...
    Petons

    ResponElimina
  12. Hola!!

    He trobat el teu bloc per casualitat i em quedo seguint-te, aquesta recepta m'ha enamorat. Ja amb lacansalada ha de quedar molt bé la carxofa però es que a sobres amb trufa..... Amb el que m'agrada!! Anotada queda :P

    Molts petons, vaig a fer una volta pel bloc!

    ResponElimina
  13. Quina torrada!!!El toc dela trufa és la fa "bocato di cardinale"...i la foto de la carxofa preciosa.

    ResponElimina
  14. Oh, quina "tapeta", per obrir un àpat és fantàstica!!
    Marta

    ResponElimina
  15. Nani quina torrada de luxe! la combinació dels ingredients la trobo molt encertada!! visca les carxofes!
    petonets

    ResponElimina
  16. Però que estàvem fent fins ara nosaltres a casa quan dèiem que anàvem a fer-nos una torrada? Deu meu això sí que és una torrada. Deu ser un luxe al paladar. Ummm, qui la tastés. M'encanta.

    ResponElimina
  17. Ja fa estona que he dit que deixaria de mirar receptes de carxofes, però no puc, es que me las menjaria totes. Quina pinta te aquesta proposta teva. Crec que seran dos mesos provan receptes de carxofes.
    Petonets

    ResponElimina
  18. Quina bona torrada!! A més luxosa al portar trufa... Sí, sí aquesta la provo segur.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  19. Tienes razón, hemos coincidido con lo de la tosta. Ahora la tuya con ese toque de trufa es de lujo. Me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  20. Per una torrada així qualsevol restaurant et demanaria 15 euros com a mínim... sensacional!

    ResponElimina
  21. oooooooooohhhhhhh, es la tosta más perfecta que he visto jamás... menuda delicia! que maravilla! me encanta!!! Besitos

    ResponElimina
  22. TORRADA DE LUXE, si senyor!!!
    Saps?? ja tinc a les meves mans HOY CAVIAR, MAÑANA SARDINAS, crec que hi trobaré temas molt interesants a part d'alguna que altre recepteta de cuina
    GRACIAS MACA, ABRAÇADETA:)

    ResponElimina