Em declaro seguidora de La Riera. Sí, després de dinar m'agrada fer un descans i veure allò que ens prepara l'episodi del dia. També he de confessar que de vegades em quedo dormida, però l'endemà em torno a posar al dia. D'aquesta novel·la es va fer un llibre La Riera Orígens i secrets de la família - Les receptes del restaurant- editat per Cossetània Edicions, que la meva filla Zoe em va regalar quan va sortir.
Vaig fer les famoses Estrelles de La Riera i em van sortir molt bones. Però avui he cuinat el Semifred de cireres, ja que estem em plena temporada. Com que la Mireia i la Bet d'Els Fruits Saborosos em van convidar a collir-ne, les he aprofitat i aquí les teniu.
Vaig fer les famoses Estrelles de La Riera i em van sortir molt bones. Però avui he cuinat el Semifred de cireres, ja que estem em plena temporada. Com que la Mireia i la Bet d'Els Fruits Saborosos em van convidar a collir-ne, les he aprofitat i aquí les teniu.
Necessitarem:
- 150 ml de nata líquida
- 50 g de mel
- 50 g de sucre
- 50 ml d'aigua
- 300 g de cireres
- 3 fulls de cola de peix
- 100 ml d'aigua
Farem:
Bateu la nata fins que formi pics flonjos. Reserveu-la en fred.
En un cassó, barregeu-hi el sucre, la mel i 50 ml d'aigua.
Deixeu-ho coure a foc fluix fins que bulli.
Afegiu-hi 200 g de cireres, sense pinyol i triturades, i reserveu les altres per a decorar les postres.
Deixeu-ho bullir 2 minuts.
Tritureu amb la batedora.
Barregeu la nata amb les cireres cuites que heu preparat.
Remulleu durant 10 minuts les fulls de cola de peix.
Escorreu-los bé i deixeu-los fondre amb 100 ml d'aigua al foc, vigilant que no bullin, perquè amarguen.
Diluïu la gelatina amb la nata barrejada amb les cireres.
Remeneu-ho delicadament de sota a sobre, emmotlleu-ho i poseu-ho a congelar.
Traieu-lo del motlle, el poseu sobre una base (la mateixa que vaig posar sobre el pastís de mousse de xocolata, unes quantes galetes més perquè el motlle era més gran) i, per sobre, decoreu-ho amb cireres fresques picades i la salsa de cireres reservada.
Jo he decorat el pastís amb cireres senceres passades per la paella amb mel.
Que bo!
I com us ho podria dir: cullerada va, cullerada ve aquest semifred va desaparèixer ràpidament. El dia era lluminós, de plena primavera, i es delectàvem amb la música de The Mamas & The Papas, Dream a little dream of me, com si d'un somni és tractés...
Mare meva les cireres que boniques arriban a ser... m'agraden molt les fotos a l'aire lliure, amb aquesta llum tan intensa.
ResponEliminaTambè m'agrada La Riera... a més jo vinc de Sant Pol....així que m'agrada per moltres raons.
El semifred ...mmm
Que bo aquest semifred... me l'apunto que la temporada de cireres ja la tenim al damunt!
ResponEliminaQue delicia Nani!! Te ha quedado preciosa, esas cerezas se ven tremendas, ya quisiera unas así ahora mismo!! El postre te lo copio!! Ese libro es una joya!!
ResponEliminaBesitosss
Quina passada Nani! la fotografia, el día assoleiat... però sobretot aquest delicat semifred que fa la boca aigua a primera vista!
ResponEliminaUn petonet! ;)
Jo també sóc fan de la Riera, i veig que no tenia clixat aquest semifred. L'altre dia volia fer una recepta diferent amb cireres... i mira! M'has sorprès gratament! ÉS fanàstic, aquest semifred! I amb l'ajuda de la Mireia i la Bet segur que en vau collir un bon cistell per a repetir! Petonet i bon cap de setmana, guapa
ResponEliminaAquí en tens una altra que sovint també s'adorm acompanyada de la Riera!!!
ResponEliminaVeig que al final vas aconseguir muntar-lo. De ben segur que boníssim!!
PTNTS
Dolça
No tenia ni idea de que havien tret un llibre amb les receptes de la riera, he de reconèixer que, per primer cop, miro de tant en tant algun capítol del serial de torn de TV3, no se si será perque passa entre fogons, pero trobo que te mota més gràcia que els anteriors, jeje.
ResponEliminaY el teu semifred mmm ha d'estar boníssim, aquest any encara no he tastat les cireres, si haurà de posar remei :P.
Petonets!!!
Que bo que ha de ser aquest semifred, em xiflen les cireres i en tinc forces, ara només falta trobar el temps!!
ResponEliminapetonets i bon capd e setmana
Ets una artista...a la cuina i sobretot sobretot en fotografia....enhorabona !
ResponEliminaUmmm que bo, no tinc cap recepta semblant, la faré un cap de setmana. petonets i bon cds
ResponEliminaMolt bo i te una pinta fantàstica. Bon cds.
ResponEliminaAquestes cireres semblen de mentira de tan maques, Aquest semifreddo em sembla fantàstic: quan fiques les cireres triturades amb la nata, han d'estar fredes?
ResponEliminaEl aspecte final es perfecte, dona ganes de prendre una cullera ;o)
Petonets i molt bon cap de setmana,
Palmira
que rico! lástima que por acá ya no estamos en época de cerezas... snif.
ResponElimina¡buen finde!
Cireres....cuan començo a menjar ja no sé parar ..i també miro La Riera.
ResponEliminajajaja jo sempre miro la Riera quan dino a casa la mare, i encara que faci dies que no la veig de seguida em poso al dia! Què dir del semifred? Té una pinta excepcional!! :D
ResponEliminaPetonets
Sandra
Nani, qué bonita la segunda foto. Me encanta. Encima me pones una de mis canciones favoritas, de The Mamas and the Papas. Buenísima. ¡Qué gustito!
ResponEliminaNani! Jo Tb el confesso que quan puc sempre em miro la riera! Escolta aquest semi-fred de cireres t'ha quedat de luxe! Però quina pinta.....mmmmm.....!!
ResponEliminaFeliç cap de setmana***
Nani, vem anar al mercat de TGNA, i si si, seitons i sardines te'ls venen nets!!! Ja per això val la pena desplaçar-te!!!
ResponEliminaPtnts i molt bo aquest semi-fred!!! En fan venir ganes!!!!
Quan puc també miro la Riera, això que ja fa un parell de setmanes que no la veig...
ResponEliminaAquest semifred t'ha quedat sensacional, uhmm quina delícia.
Petons
M'encanten els semifreds, sobretot amb la calor que fa aquests dies. I de cireres fantàstic, val la pena aprofitar la temporada!
ResponEliminahummmmmmmmmmm que delicia, yo también me declaro seguidora! que maravilla, me dan ganas de hacerlo ya, te ha quedado espectacular! Besos
ResponEliminaJo també em declaro fan de la Riera i d´aquest semi-fred si cal.
ResponEliminaBoniques fotos i el pastís déu estar deliciós. Cal tenir mà. Felicitats
ResponEliminaNiña...me llevare la receta que ya llego la temporada de cerezas....llevo varios dias comiendolas asi directas al paladar sin hacer ninguna receta...bueno no es cierto, me hice un soufle el otro dia buenisimo de un blog amigo...esta de miedo...luego te lo mostrare...de momento me llevo la receta que esta fresca...suave, dulce y mejor aun, para mi....lo mejor del verano...la fruta....cerezas, fresas, sandias y melones...melocotones, albaricoques...y podria seguir....!!!!
ResponEliminaNani no me funciona el traductos pero más o menos he captado la receta, que rica, para el tiempo que nos acompaña es ideal, frequita y dulce qué más puedo pedir???
ResponEliminaBesos bonita.
Jo no soc seguidora de la Riera, pero si totes les receptes del llibre son com aquesta, me'l compro ja! Petonets!
ResponEliminaAvui s'ha celebrat la III Fira de la cirera de Bràfim (és el meu poble)i n'he portat dos kilos, boníssimes! M'apunto el teu semifred. Moltes gràcies per la recepta i les fotos.
ResponEliminaHola!!! con lo que me gustan las cerezas!!!! Una receta genial de temporada, me la apunto para probar sin duda. Una presentación muy bonita. Besos.
ResponEliminaMARE MEVA QUINA MEL!!! :)
ResponEliminaQuin somni de pastís!! Com és que no l'havia vist?? Petonets!
ResponElimina