M'agraden les sèries americanes: The good wife (em distreu molt), Frasier (rèiem amb ganes), Friends (aire fresc i divertit i tinc gravat l'últim capítol que em va emocionar), Mujeres desesperadas (que s'acaba aquest dimecres), Sexo en Nueva York (amb glamour) i la tan esperada nova temporada de Mad Men (que em fascina). Però hi ha una, Cinco Hermanos, on una de les protagonistes era Nora (Sally Field), una mare que tenia una cuina que és el somni de qualsevol i ella s'hi passava moltes estones. En un capítol una de les seves filles, Kitty (Calista Flockhart), li deia que ningú feia el pollastre al forn com ella i explicava el secret: posar mantega fosa per sota de la pell del pollastre i al forn. Quedava cruixent. I així l'he fet i realment ha quedat cruixent per fora i tendre per dintre.
Per a quatre persones
Necessitarem:
- 1 pollastre de gra net i polit
- espàrrecs
- tomàquets sherry
- patates petites
- escalunyes
- 1 branca de farigola
- 1 llimona petita
- 4 cullerades (sopa) de mantega
- 1 tassa (cafè) de brandi
- sal i pebre
- oli d'oliva verge extra
Farem:
Posarem el pollastre en una olla amb aigua que el cobreixi i el bullirem durant 1/2 hora, amb el foc amb poca ànima perquè no es desfaci.
El traurem amb cura i el posarem en una safata de forn.
El farcirem amb la llimona partida per la meitat i la branca de farigola.
Omplirem una xeringa, amb una agulla gran, amb el brandi. Punxarem el pollastre per tot el cos deixant anar el líquid.
Fondrem la mantega i la posarem a la xeringa.
Anirem punxant la pell i introduint la mantega.
Salpebrem i l'enfornem a 180º durant una hora, o fins que el veiem daurat.
Jo l'he posat en una cocotte de ferro colat i per això ha quedat en un to diferent.
A l'hora de servir-lo l'acompanyarem amb uns tomàquets sherry i espàrrecs passats per una paella amb oli. Les patates les he cuit al microones (són de les bosses que es couen així) i també les he passat per la paella amb l'oli d'oliva. Les escalunyes sense pell cuites al microones durant 3 minuts i també passades per la paella. M'agraden les verdures al dente, però si us ve de gust podeu afegir tots aquests ingredients mitja hora abans i es fan conjuntament amb el pollastre. De qualsevol manera queda molt bo. Jo l'he batejat Nora Walker perquè la protagonista va explicar el secret. La cosa de bullir-lo ho he fet jo perquè quedés més tendre.
La frase final de l'últim capítol i dit per la mare de la família Walker: "Sempre hi ha temps per a ser allò que sempre has desitjat"...
Un bon cava fresc ens ha animat el dinar. De fons els Beatles. A l'últim capítol de Friends la Phoebe es casa amb una música de fons preciosa Here, there, and everywhere d'ells. Emocionant...
Quina presència tan xula, m'encanta! fa estiu total :)
ResponEliminaque bo amb tantes verduretes! això de la mantega és un bon truc, a casa el pollastre de nadal el pintàven amb llard i també queda més cruixent i daurat! :-) (però la mantega avui en dia la tens més a mà)
ResponEliminaDoncs provaré això que dius de la mantega fossa per a la pell, doncs si hi ha una cosa que em torna boja del pollastre és la pell cruixent, es que m'encanta! :-)
ResponEliminaPetonets
Realment ha de quedar un guisadet molt molt gustós! I presentat sencer a taula queda espectacular.
ResponEliminaUf que bo, Nani! no puc dir el mateix que tu, jo no segueixo gaire les sèries americanes... de fet, la que dius no sé quina és.. però l'acompanyametn de The Beatles te'l compro ara mateix! :-) Petons
ResponEliminaNo es pot fer només amb el pit de pollastre no? jajaja, mai mai dels mais compro un pollastre sencer, no puc... em fa molta cosa... necessito que la carn i el peix no tinguin forma de carn o peix per a poder menjar-m'ho a gust, manies meves...
ResponEliminaPetonets!!
Que bo Nani!! He de dir-te que el pollastre al forn m'encanta, en faig gairebé cada setmana, de fet vaig menjar-ne ahir, aquesta setmana provaré de fer-ho com dius, a veure si em surt tan bo.
ResponEliminaPetons!!!
hola Nani! mira que és difícil que un pollastres quedi bé a la foto, però el teu és magnífic! enhorabona. petonets
ResponEliminaM'encanta 5 hermanos!!!! tot i que la Sally Field em cau gordisima, ella sempre tan "pendent" dels seus fills, amb tot el rollo étic i de bona mare...tot i que ja m'agradaria tenir una mare tan marona!!!! i la Calixta tambè em cau una mica resabidilla....(tot i que Ally MacBeal va ser fantàstica!) però la serie m'ha agradat molt i ara ma l'he tragada tota aquesta repetició que han fet a Divinity!!!!
ResponEliminaBe, anant al gra, fantàstic el teu pollastre. El pavo d'Acción de Gracias jo tambè el faig amb mantega...es quelcom molt americà...i realment queda bonissim... com ara a tu t'ha quedat el pollastre!!!!!
Oh...i Friends tambè...tenim el mateix possit cultural!!!!!!
ResponEliminanunca vi esa serie, ¡y este pollo me lo estaba perdiendo! jeje
ResponEliminaUn pollastre deliciós! No he vist la sèrie però de vegades en pots aprendre molt d'elles, sobretot, de les seqüències que es couen ala cuina.
ResponEliminaUn pollastre deliciós!! quins bons "truquis" ens expliques per fer un pollastre tendre i amb la costra cruixent... el faré segur. Petons,
ResponEliminaM'imagino com ha de quedar tendre per dintre i cruixent per fora, deu ser una delícia :o)
ResponEliminaM'agrada el nom que li has ficat, a mi també m'agraden les sèries, em relaxen i a més ara em fa practicar italìà i tinc una excusa encara millor per mirar-les. Aquesta sèrie del germans, no la coneixia, la vaig descobrir aquí fa 3 setmanes, ja veus, coincidències :o)
petonets,
Palmira
Tens una gràcia per presentar i guarnir els plats, ets una artistassa, m'agrada molt!
ResponEliminaPetons.
Nani haurem de provar aquest truc de la mantega!! quines fotos més xules que t'han quedat!!!!!!! i la safata és preciosa!!
ResponEliminapetonets
Nani tengo que probar este truco d ela mantequilla en la piel, que rico debe estar! y con el brandy inyectado...una receta fantástica! que buena pinta! un besito
ResponEliminam'encanta la safata... i les sèries americanes... i l'oloreta que fa aquest pollastre americanu...
ResponEliminaUooo, a nosaltres també ens encanten aquest tipus de sèries, i som molt fans de Cinco hermanos!!! Doncs ja probarem la recepta de la Nora, pot quedar molt i molt bo!!!
ResponEliminaPetonets!! :)
Molt interesant, aquest pollastret...jo tinc ganes de fer el "Gumbo" de la peli "Tiana y el sapo"....una recepta típica de Nova Orleans....aqui l'ha feta?
ResponEliminaFa una pinta deliciosa el pollastre. Els tomàquets cherry a més a més de ser un molt bon acompanyament donen un toc tan bonic!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma
humm que apetecible, madre mía!!!!! un besazo
ResponEliminaJaja, Què bo!! Bona la recepta i les sèries que has comentat. Cinco hermanos m'encanta i en especial m'agradaria tenir la cuina de la Nora!!
ResponEliminaPetons
Mónica
Bona idea lo de la mantega per dins de la pell. Ho provaré.
ResponEliminaPetonets.
Som-hi, a la cuina i el provarem aquest Sant Pere!
ResponEliminaTe ha quedado perfecto y con una guarnición de lujo y de postre me tomo el semifrío de cerezas, qué pinta!! Un abrazo, Clara.
ResponEliminaEl pollastre t'ha quedat perfecte! Tens raó, quina cuina la de 5 hermanos... Però l'ambient que tu has creat, amb Beatles, etc., segur que no té res que envejar-li :)
ResponEliminaQUIN POLLASTRE MES ATRAYENT... Fa venir ganas de prepararlo
ResponEliminaUNA ABRAÇADA MACA :)
M'ha agradat molt lo d'anar punxant el pollastre, pobret!! però si és perquè surta més melòs, m'apunte la idea ja que el pollastre sencer fet a casa queda una mica sec i aqest té una pinta increïble. marta
ResponElimina