Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 29 de juny del 2012

Sardines de Tarragona {amb patates de Prades}

Fish'n'chips III

Com ja us he dit d'altres vegades la combinació de patates i peix m'agrada molt. I aprofito per a dir-vos que de l'1 al 17 d'aquest mes s'han celebrat les I Jornades gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona, així que em poso a fer  fish & chips ben tarragoní. Avui us proposo: sardines de Tarragona i patates de Prades.
Apa aquí!

Necessitarem:
 - patates de Prades
 - sardines de Tarragona
 - oli d'oliva
 - sal
 - farina
 - maionesa
 - 1 mango
 - 1 cullerada sopera de mostassa


Farem:
Netegem les sardines i les escatem.
Barregem la farina amb un polsim de sal en una bossa de plàstic i hi posem les sardines.
Sacsem fort i quedaran enfarinades totes per igual i espolsades.
Les fregim amb l'oli a foc mig.
Traiem i deixem reposar sobre un paper de cuina.
Pelem les patates i un cop netes les anirem tallant amb el pelador pel voltant, com si les tornéssim a pelar. A la Violeta li han agradat molt tallades així.
Les fregim amb oli ben calent i un cop fetes les posem sobre paper de cuina per a treure l'excés d'oli.
Salem.
Fem un puré de mango amb la batedora i el barregem amb la maionesa i la mostassa, ens quedarà una salsa d'acompanyament molt bona.

Ens servim una cervesa ben fresca. De fons escoltem Batiscafo Katiuscas d'Antònia Font, que m'agraden molt i en aquesta cançó parlen de sirenes, de blaus marins, de balenes, d'algues...així que estem ambientats.

Les caixes de peix blau de Tarragona estan pintades per l'artista Carles Arola de Tarragona i formen part de les pintures externes que ornen el Mercat Central provisional de Tarragona.

29 comentaris:

  1. Fent país, com m'agrada això! Et ben asseguro que no canvio per res el fish & chips que vaig tastar a Londres per aquesta delícia que has fet! Les patates de prades són boníssimes i les sardines també! Per cert, quina pintura més maca! El Carles Arola (que té una mica de nom de cuiner, tot sigui dit de pas... he he) és un bon artista!!! Petons

    ResponElimina
  2. Ohhh és fantàstic aquest plat, i estic d'acord amb el que diu la Marina. Per cert, m'ha robat el cor aquesta salsa amb mango, la provarem! Una entrada rodona, i encara més amb la cançó, m'encanta! Petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Això si que és cuina de Km.0 M'agrada molt la salseta que has fet per acompanyar, i el tall de les patates es molt original!!
    M'enduc la recepta. Petonets.
    MAR, de EQNME

    ResponElimina
  4. Quin Fish and Chips mes bo!! Aquestes sardines tenen una pinta espectacular!! Un dia d'aquests he de baixar al mercat de Tarragona a compra peix. Petonets!

    ResponElimina
  5. ¿Quien dijo que los fish and chips era ingleses??? Me encanta tu propuesta, y la ilustración es genial. BeZitos.

    ResponElimina
  6. Quina proposta més bona, a mi les sardines m'encanten, a més són molt saludables!!

    per cert, quines caixes més xules!!

    petonets
    bon cap de setmana! jo demà de casori!! :)

    ResponElimina
  7. felicitats, una versió molt original d'aquest clàssic del 'fast food', amb una gran qualitat. m'ha agradat molt com talles les patates, i la salseta també ha de ser molt bona!

    ResponElimina
  8. que buena versión del fish and chips, hasta con el papel de diario y todo! jeje
    me gusta tu versión de las papas!

    ResponElimina
  9. Que bo un clàssic com aquest!! Deliciós!!
    Petonets i bon cap de setmana.
    Susanna.

    ResponElimina
  10. La teva manera de mirar les coses és única! el plat, la presentació o la foto són perfectes.
    La salsa, pel meu gust, l'hagués fet dolça àcida, amb melmelada de llimona, per exemple.

    ResponElimina
  11. No se que m'agraden més... si les sardines, les patates o la salseta... el conjunt de fàbula! Petons i bon finde

    ResponElimina
  12. Aquesta recepta es molt mes que uns simple fish and chip!
    UN plat super gustos que segur que agrada a tothom.

    ResponElimina
  13. Vaya pinta niña!!! me entró un hambre repentino al ver esa foto... :s

    ResponElimina
  14. Menuda pintaza, yo me quedo sin lugar a dudas con este fish and chips, donde esté el pescadito de la terreta... Muy buena propuesta, me la llevo que me he quedado con ganas de probarla.

    Un beso

    ResponElimina
  15. La salsa és super original! Li dóna un gran toc a un plat tradicional i senzill però boníssim!!!!!

    ResponElimina
  16. Qué bo el fish&chip!!!!!! t'ha quedat molt maca l'entrada...i molt entranyable!
    M'encanten les caixes del Mercat!!!!!!

    ResponElimina
  17. Que lujo de sardinas, me encantan fritas y hago como tu, meterlas en una bolsa, la utilizo con muchas cosas, berenjenas, calamares, queda rebozadas perfectas y sin exceso!!! Esas papas y salsa el acompañamiento perfecto!!
    Besitoss

    ResponElimina
  18. mmmmm!!!!! m'encanten les sardines fregidetes. I, a qui no li agraden unes patates ben fregidetes???? I el suggeriment de la salseta... caram... que quan baixi aniré a comprar sardines!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. que bo sembla tot!!! i mira que no m'agrada molt menjar peix per les espines pero quan es tracta de sardines... mmmm! la meva avia em feia quan jo era petita i recordo que com que es treia la espina gran molt facilment i ja no quedava mes, menjava i menjava sense parar!!!

    ResponElimina
  20. això si que és un "peix i patates" de luxe, amb peix i patates fantàstiques, fem país!!!
    I respetem el medi ambient i el bon gust :O)
    Una recepta fantàstica però per fer-la s'ha de viure a Tarragona!!!
    Petonets i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  21. Un plat tarragoní 100%. Ja ho voldrien els anglesos no té ni punt de comparació...

    ResponElimina
  22. Qué original presentación, me dejas loca!!!!!!
    Besitos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  23. M'encanten les sardines i per a l'estiu van molt bé. Això sí han de ser d'aquí, de Tarragona o de Cmbrils, amb les altres no és el mateix. Gràcies per la idea d'aquesta recepta, sembla molt bona. Esper que a la meva Violeta i a la meva Camèlia també els agradi. Petons.

    ResponElimina
  24. Ummm...un fish and chips ben català....m'encanta el peixet !!!

    ResponElimina
  25. Això si que és un fish & chips dels bons! quina foto més xula i que sà.... m'encanten aquestes receptes tan bones i senzilles.
    ;) Petons!

    ResponElimina
  26. Siempre saben a gloria, pero en verano son un pecado. Feliz verano, nos vemos en Septiembre, Clara.

    ResponElimina
  27. Cuando hay tanta unanimidad... Parece mentira las pasiones que levanta algo tan sencillo. Personalmente me apunto a este fish & chips.
    Por cierto, ya nos explicarás cómo funciona lo del sorteo de las mermeladas.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  28. Ohhh. QUIN PLAT MES TARRAGONÍ!!!, m'encanta:)

    ResponElimina