Hi ha persones que et marquen molt a la vida i per a mi una d'elles és la Glòria, dona Glòria com li diuen al Brasil. Els meus records d'infància van units a ella i a tota la seva família. El primer dia d'escola, aprendre a llegir i escriure, ser la dama d'honor del seu casament, els Nadals i tantes altres celebracions em porten a pensar sempre en ella. Quan creixes lluny de la família, els que t'envolten són la teva família. I la meva família va ser la Glòria, la Maitena i els seus pares: dona Carmen i el seu Arturo.
Aprofitant que ha vingut a visitar-nos un cop més li he demanat que ens preparés alguna de les coses que fa tan bones i també he anotat unes quantes més que aniran sortint mica en mica. Ahir ens va preparar un Púding de melmelada i clares d'ou, i que tal com em va explicar, aquest dolç va guanyar un primer premi en una de les revistes més importants del Brasil fa uns quants anys. Per a vuit persones
Necessitarem:
- 6 clares d'ou
- 18 cullerades rases (soperes) de sucre glas
- 6 cullerades generoses (soperes) de melmelada de taronja amarga d'Els Fruits Saborosos
Per guarnir:
- 500 ml de nata muntada
Per a fer el crocant:
- 150 g d'avellanes torrades
- 2 cullerades soperes de mantega
- 300 g de sucre glas
- oli de gira-sol per a untar
Farem:
Muntem les clares a punt fort i afegim el sucre que es barregi bé i també la melmelada.
Mentre haurem escalfat el forn a 200º amb una safata d'aigua que tingui aigua ben calenta.
Posarem la barreja en un motlle de púding (amb forat al mig) que haurem untat amb mantega.
Abaixarem la temperatura a 180º i ho deixarem al bany maria.
El mantindrem uns 40' amb el forn una mica obert (més o menys un dit).
Traiem i deixem refredar.
Desemmotllem en un plat i guarnim amb la nata i el crocant d'avellanes.
Per a fer el crocant posem la mantega que es desfaci lentament en una cassola i un cop desfeta afegirem el sucre.
Remenarem fins que quedi daurat i sense que s'arribi a cremar.
Hi afegim les avellanes que haurem esmicolat amb el morter.
Aboquem la barreja en una safata untada amb oli de gira-sol i deixem que es refredi.
Ara ja el podem esmicolar per a posar-lo per sobre.
El crocant que sobri es pot guardar en un pot de vidre per altres vegades.
Servim amb la seguretat que dóna saber que ha quedat molt bo.
Resulta un púding molt esponjós i flonjo.
A casa ens agrada molt rebre la visita de la Glòria i se'ns fa llarg quan fa temps que no la veiem, així que quan ens agafa saudade l'anem a veure i ens fa molt feliços.
Preguntada per quina cançó li agrada em diu: Emoções de Roberto Carlos.
Torna aviat Glòria...
Que delicia de postre, me encanta!! Me alegra que hayas tenido la visita de una persona tan importante para ti, se la ve súper dulce!!!
ResponEliminaEl postre me lo llevo!!!
Besotesss
Aquest postre es indedcriptible per tots aquests records que et porta.
ResponEliminaI la seva textura deu ser fantàstica, legera, me l'he copiada per quan tinguim invitats a casa.
Segur que han sigut uns dies molt feliços amb aquesta companyia :o)
Petonets,
palmira
Quina delícia!! la meua iaia fa un de semblant i a sobre li tira els rovells fet com unes natilles (el tinc preparat per pujar-lo algun dia). Esta s'ha de provar també!mmmmm!!
ResponEliminaNani, que entrañable y que gusto que puedas disfrutar unos días con ella. El postre tiene una pinta estupenda, y tal y como cuentas no lo vamos a dejar escapar. Un besito.
ResponEliminaMolt maco Nani... es nota que es una persona molt estimada. I que bona cuinera! No hi ha qui es resiteixi a aquest puding. Petons!
ResponEliminael próxim cop que us visiti ens avises!!! quina bona pinta. petonets
ResponEliminaQuè bonic el que has escrit, es nota el molt que l'aprecies... i el puding té una pinta! l'haurem de probar!
ResponEliminaQuina pinta tan bona! segur que us ho vau pasar pipa preparant-lo!! petons
ResponEliminaCon estos postres tan ricos, aunque no conozca a Gloria, encantada de que os visite. Este lo tengo que probar, no me acabo de imaginar la textura y sobre todo que no se quede pegado al molde....
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
Si es tracta de púding i sent tant lleuger com aquest el provaré ben aviadet, creu-me! ;) Quina recepta tan bona i nova per mi, m'encanta Nani
ResponEliminaSe ve un postre espectacular y una historia fantástica. Besos.
ResponEliminaSembla suau i deliciós, cadrà provar-lo!
ResponEliminaQuin moment més bonic devieu viure... i quines postres més dolcetes!!!
ResponEliminaPTNTS des de la biblioteca pública de Puigcerdà!!!
Dolça
Doncs molt bé per a la Gloria i les seves espectaculars postres!! Petons
ResponEliminaMmmm quina delícia...i quina introducció més maca :)
ResponEliminaPetonets!!!
Fa molt bona pinta, a veure si ens portes més receptes seves.
ResponEliminaPetons.
Que be tenir aquets records tan bonics i encara poder mantenir la relació.... em sembla preciós... el pudding te una apariencia supergoloso!!!! i a mès amb premi!!!
ResponEliminaEspero amb impaciencia les properes exquisiteces brasileres!!!
Una recepta genial per reviure uns records tan fantàstics. Té una pinta deliciosa.
ResponEliminaPetons
S'hem ha posat la "pell de gallina" puc imaginar els teus records i l'estimació cap a aquesta família. Aquest DOLÇ deu tenir un sabor fantastic a jutjar per els ingredients. FELICITATS A TOTES DUES!!!
ResponElimina