Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 31 de juliol del 2012

Mostassa de poma {pomes i pomes}


Ara toca menjar pomes. El pomer, del que us vaig ensenyar la flor, ha sigut generós. En tenim moltes i ens va bé menjar-ne en tot moment. Per a fer alguna cosa diferent, a més dels pastissos, hem cuinat unes quantes fent una salsa d'acompanyament molt bona: mostassa de poma.

Necessitarem:
 - pomes
 - 1 pot de mostassa

Farem:
Posem a coure les pomes al forn, ja escalfat, a 200º durant uns 30 minuts (sempre dependrà de com siguin de grans i del forn), o sigui, fins que veiem que ja estan toves i cuites.
Les deixem refredar i en traiem la polpa.
Triturem amb la batedora fent un puré.
Barregem amb la mostassa en proporció de una part de mostassa i tres de puré, o segons ens vingui de gust més un ingredient que l'altre.
Pel meu gust hauria posat menys poma i més mostassa, la resta els ha agradat tal com ha quedat.
S'haurà de consumir al dia, perquè el puré de fruita s'oxida.
Quedarà una salsa agredolça per a acompanyar carn o qualsevol plat que acostumem a menjar amb mostassa.

Avui hem fet barbacoa: escalivada i entrecot de bou marinat amb mel i llimona. La salsa hi ha posat la seva gràcia. Un vi blanc ben fresc ha fet el seu paper mentre Chavela Vargas i Joaquin Sabina estaven romàntics amb el Nosotros...

24 comentaris:

  1. Hola Nani,
    Que mostaza más sorprendente, la desconocía pero debe estar riquísima. Una salsita estupenda para acompañar un buen plato.
    Besos.

    ResponElimina
  2. Qué maques las pomas i quina bona idea una mostassa de poma!!!! em recorda el all-i-oli de codonys que fant al Pallars que em sembla fantàstic!!
    Quines ideas tan macas i bones que se t'acuden!!!! amb l'entrecot devia estar d'aupa!!!!

    ResponElimina
  3. Crec que amb una bona carn ha de quedar boníssima!!!
    M'apunto la recepta per fer-la a les vacances!!
    petonets

    ResponElimina
  4. Hola Nani, bon dia!!

    A mi m'ha passat com a l'Abril, que en llegir el títol m'ha vingut al cap l'allioli de codonys. Quines extranyes connexions, oi?

    Haig de provar-ho, ho has fet amb mostassa antiga? Que bo :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ester, he utilitzat la fina, però crec que feta amb l'antiga ha de tenir el seu què. Les quantitats a barrejar poden ser segons el gust.

      Elimina
    2. HO provaré de les dues maneres doncs, però em considero amant de l'antiga.

      Per cert, t'acabo de votar als premis TIC. Si encara no has votat ningú en Sostenibilitat i Medi Ambient ja saps ;)

      Elimina
  5. Molt ben trobada aquesta mostassa. Segur que amb el entrecot estaba ben bona!. Petons

    ResponElimina
  6. Nani, qué buena idea. Me gusta. Tengo que hacerla porque ya es pura curiosidad. Tiene que estar buenísima. ¿Con qué mostaza la has mezclado?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cósima, le he puesto mostaza fuerte de Dijon al vino blanco, que es la fina sin granos.
      Creo que puede irle bien cualquiera, así como con otro tipo de fruta y la cantidad se puede variar al gusto.

      Elimina
  7. Hola Nani, quina salseta més bona de cara als dinars d'estiu! A casa també tenim pomeres, així que aprofitaré per fer aquesta salsa. Ja t'ho explicaré :)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Una recepta molt original.. que afortunada ets de tenir aquestes pomeres...! Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Doncs has encertat una manera d'aprofitar les pomes amb salat!!! No tot han de ser dolços :-)

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  10. Quina bona idea!!!! m'imagino aquesta mostassa amb una vinagreta per l'amanida i ja s'em fa la boca aigua!!
    petonets

    ResponElimina
  11. Em penso que aquesta salseta-crema m'aniria genial per untar els meus sandvitxos.... quina bona idea m'has donat Nani!
    Per cert, la foto de les pomes al forn té una pintassa....

    ResponElimina
  12. Apuntadissima queda!!! Una idea fantàstica per acompanyar una carn...
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Que divinidad Nani. Una idea genial para acompañar carnes. Esta me la apunto. Facil y rápida.

    Bss y buen verano.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  14. Amb aquesta pomera tan carregada tindràs moltes idees amb pomes. Aquesta mostassa m'ha encantat, crec que l'acompanyaria amb un magret d'ànec a la brasa i una bona amanida també amb poma.
    Petons

    ResponElimina
  15. Això ha de estar de fàbula. Em venen al cap mil formes de combinar-ho i aquesta és la gràcia d'aquesta recepta. Les fotos....de enveja, clar.

    ResponElimina
  16. hummmm que maravilla pero es que ya en sí las fotos son super inspiradoras... que antojo que me has dado! Besitos

    ResponElimina
  17. M'agrada.Una bona idea per a sortir de la mostassa sola. Estaria bé amb peix?

    ResponElimina
  18. Vaya fotos mas chulas... y la receta... Ummmm. Saludos :)

    ResponElimina
  19. Una receta sencilla económica y muy bella,las manzanas se ven maravillosas como una obra de arte,te felicito por tu blog,abrazos y abrazos.

    ResponElimina
  20. Aquestes pomes són una delicia i aquesta salseta m'encantara segur per acompanyar qualsevol carn...
    Apuntada!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  21. Alaaa que orignal!
    Segur que li dona un toc bonísim

    ResponElimina