Ara toca menjar pomes. El pomer, del que us vaig ensenyar la flor, ha sigut generós. En tenim moltes i ens va bé menjar-ne en tot moment. Per a fer alguna cosa diferent, a més dels pastissos, hem cuinat unes quantes fent una salsa d'acompanyament molt bona: mostassa de poma.
Necessitarem:
- pomes
- 1 pot de mostassa
Farem:
Posem a coure les pomes al forn, ja escalfat, a 200º durant uns 30 minuts (sempre dependrà de com siguin de grans i del forn), o sigui, fins que veiem que ja estan toves i cuites.
Les deixem refredar i en traiem la polpa.
Triturem amb la batedora fent un puré.
Barregem amb la mostassa en proporció de una part de mostassa i tres de puré, o segons ens vingui de gust més un ingredient que l'altre.
Pel meu gust hauria posat menys poma i més mostassa, la resta els ha agradat tal com ha quedat.
S'haurà de consumir al dia, perquè el puré de fruita s'oxida.
Quedarà una salsa agredolça per a acompanyar carn o qualsevol plat que acostumem a menjar amb mostassa.
Avui hem fet barbacoa: escalivada i entrecot de bou marinat amb mel i llimona. La salsa hi ha posat la seva gràcia. Un vi blanc ben fresc ha fet el seu paper mentre Chavela Vargas i Joaquin Sabina estaven romàntics amb el Nosotros...
Hola Nani,
ResponEliminaQue mostaza más sorprendente, la desconocía pero debe estar riquísima. Una salsita estupenda para acompañar un buen plato.
Besos.
Qué maques las pomas i quina bona idea una mostassa de poma!!!! em recorda el all-i-oli de codonys que fant al Pallars que em sembla fantàstic!!
ResponEliminaQuines ideas tan macas i bones que se t'acuden!!!! amb l'entrecot devia estar d'aupa!!!!
Crec que amb una bona carn ha de quedar boníssima!!!
ResponEliminaM'apunto la recepta per fer-la a les vacances!!
petonets
Hola Nani, bon dia!!
ResponEliminaA mi m'ha passat com a l'Abril, que en llegir el títol m'ha vingut al cap l'allioli de codonys. Quines extranyes connexions, oi?
Haig de provar-ho, ho has fet amb mostassa antiga? Que bo :P
Ester, he utilitzat la fina, però crec que feta amb l'antiga ha de tenir el seu què. Les quantitats a barrejar poden ser segons el gust.
EliminaHO provaré de les dues maneres doncs, però em considero amant de l'antiga.
EliminaPer cert, t'acabo de votar als premis TIC. Si encara no has votat ningú en Sostenibilitat i Medi Ambient ja saps ;)
Molt ben trobada aquesta mostassa. Segur que amb el entrecot estaba ben bona!. Petons
ResponEliminaNani, qué buena idea. Me gusta. Tengo que hacerla porque ya es pura curiosidad. Tiene que estar buenísima. ¿Con qué mostaza la has mezclado?
ResponEliminaCósima, le he puesto mostaza fuerte de Dijon al vino blanco, que es la fina sin granos.
EliminaCreo que puede irle bien cualquiera, así como con otro tipo de fruta y la cantidad se puede variar al gusto.
Hola Nani, quina salseta més bona de cara als dinars d'estiu! A casa també tenim pomeres, així que aprofitaré per fer aquesta salsa. Ja t'ho explicaré :)
ResponEliminaPetons!
Una recepta molt original.. que afortunada ets de tenir aquestes pomeres...! Una abraçada!
ResponEliminaDoncs has encertat una manera d'aprofitar les pomes amb salat!!! No tot han de ser dolços :-)
ResponEliminaPtnts
Dolça
Quina bona idea!!!! m'imagino aquesta mostassa amb una vinagreta per l'amanida i ja s'em fa la boca aigua!!
ResponEliminapetonets
Em penso que aquesta salseta-crema m'aniria genial per untar els meus sandvitxos.... quina bona idea m'has donat Nani!
ResponEliminaPer cert, la foto de les pomes al forn té una pintassa....
Apuntadissima queda!!! Una idea fantàstica per acompanyar una carn...
ResponEliminaPetonets.
Que divinidad Nani. Una idea genial para acompañar carnes. Esta me la apunto. Facil y rápida.
ResponEliminaBss y buen verano.
Virginia "sweet and sour"
Amb aquesta pomera tan carregada tindràs moltes idees amb pomes. Aquesta mostassa m'ha encantat, crec que l'acompanyaria amb un magret d'ànec a la brasa i una bona amanida també amb poma.
ResponEliminaPetons
Això ha de estar de fàbula. Em venen al cap mil formes de combinar-ho i aquesta és la gràcia d'aquesta recepta. Les fotos....de enveja, clar.
ResponEliminahummmm que maravilla pero es que ya en sí las fotos son super inspiradoras... que antojo que me has dado! Besitos
ResponEliminaM'agrada.Una bona idea per a sortir de la mostassa sola. Estaria bé amb peix?
ResponEliminaVaya fotos mas chulas... y la receta... Ummmm. Saludos :)
ResponEliminaUna receta sencilla económica y muy bella,las manzanas se ven maravillosas como una obra de arte,te felicito por tu blog,abrazos y abrazos.
ResponEliminaAquestes pomes són una delicia i aquesta salseta m'encantara segur per acompanyar qualsevol carn...
ResponEliminaApuntada!
Petonets,
Palmira
Alaaa que orignal!
ResponEliminaSegur que li dona un toc bonísim