Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 27 de juliol del 2012

Xips d'albergínia amb gorgonzola {i melmelada}


És temps d'albergínies i ens hem d'empescar  les mil maneres de gastar-les com sigui: escalivades, fregides, melmelades, conserves. Només cal que hi posem imaginació i ganes. A més, com que les hem cultivat al nostre hort us ensenyo la flor de l'alberginiera com és: una autèntica meravella. Es pot veure d'on surt la tija des d'un principi. També us faig partícip de com em va visitar un petit insecte mentre fotografiava la flor. Per a fer l'aperitiu d'avui,

Necessitarem:
 - albergínies
 - oli d'oliva verge extra per a fregir
 - farina
 - gorgonzola en crema
 - melmelada d'albergínia o de qualsevol altre gust

Farem:
Tallem les albergínies en rodanxes molt fines.
En una bossa de plàstic hi posem farina i les rodanxes.
La sacsem i ens quedaran ben enfarinades.
Amb l'oli ben calent a la paella les fregim fins que quedin cruixents i les posem sobre paper de cuina.
Salem i servim amb la melmelada i el formatge.
Us garanteixo que és un bon aperitiu.

La cervesa fresca i la música suau: Fly me to the Moon per Djavan (un dels millors cantants brasilers), una molt bona i sensual versió.
No podem demanar res més...

22 comentaris:

  1. Les auberginies son lo más!!! A mi em tornen boiga en totes les seves varients i fant que miri el carbaço com el cusí pobre de la familia... és que no puc amb ell, i a la recepta del 15 van i el proposen!!!! jajaja, però quelcom farem.
    Tornant a l'auberginia...quina flor tan bonica!!!! Es que fins i tot la flor es sensual. M'encanten les fotos i m'agrada la combinació que proposes!!! mmm, i la música..."fly me to the moon" une de les meves favorites...en brasiler.....no sé com sona, però ho averiguo ara mateix.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Dos ingredients q m encanten, l'esbergínia i el gorgonzola! avui m'has ben encertat els gustos!
    Quines fotos més maques!
    petonets

    ResponElimina
  3. Dos ingredients q m encanten, l'esbergínia i el gorgonzola! avui m'has ben encertat els gustos!
    Quines fotos més maques!
    petonets

    ResponElimina
  4. Mola, Nani.
    Bona combinació d'ingredients...dolç salat...i el formatget.
    Bones idees.
    ...de les fotos ja no et dic res...se m'estàn acabant els calificatius !...ets la MESSI de la fotografía gastronòmica !!!

    ResponElimina
  5. Fantàstiques fotos, Nani! No cal que muntis bodegons, si tens aquesta meravella a l'hort de casa! Molt bona idea, la recepta. Aprofitament del tot: melmelada i xips! I el toc de gorgonzola, que sempre és deliciós amb les verdures... quina meravella de post! Bones vacances!

    ResponElimina
  6. Hola Nani,
    Que buena idea combinar el gorgonzola con la mermelada y lo rematas con verduritas, muy saludable. Se me hace la boca agua con esa pedazo de foto.
    Un beso

    ResponElimina
  7. M'encanten les esberginies i amb formatge fan un maridatge perfecte! M'apunto la idea. Bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  8. Bona pensada fer-ne xips! Ara ja em tornen a agradar les albergínies i aquesta proposta és molt encertada.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Las berenjenas fritas son mi perdición y con el queso gorgonzola...que pica piica tan rico!!!!!! un besito, nos leemos en septiembre

    ResponElimina
  10. Mmmm, mira que ès facil per un bon aperitiu i jo sempre complicant-me la vida. Prenc nota.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quin aperitiu més apetitós!!! I les fotografies de les flors i de l'animaló precioses! Que xulo tenir un hortet!!!

    ResponElimina
  12. M'encanten les alberginies!! i aquest aperitiu me l'apunto pq es molt original i a part deu estar bonissim!!
    Bon finde.
    Susanna.

    ResponElimina
  13. Nani, les fotos, com sempre magnífiques!! les flors amb aquest lila tant apropiat.

    el formatge i la melmelada d'albergínia és una convinació molt bona. Els Xips els haurem de provar de fer, tenen molt bona pinta!

    ResponElimina
  14. M'agraden aquests xips! mooooolt, mooolt i moooolt.
    Saps que no sé si mai m'havia fixat en la flor de l'alberginiera????
    Gràcies per ensenyar-nos-la

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Nani, que bueno y que sencillo. Me encanta la idea de los chips de berenjena. Un besito.

    ResponElimina
  16. M'agrada molt aquest entrant.
    Conbinen molt bé els tres ingredients.
    Bon estiu!!!!!

    ResponElimina
  17. Quines flors tan boniques, no les havia vist abans (de ciutat que és una...). M'encanten les teves propostes amb les albergínies!
    Marta

    ResponElimina
  18. oh!! quines fotos més maques, i aquestes albergínies han d'estar delicioses! per cert, m'ha fet molta gràcia la teva manera d'enfarinar: ràpida i molt neta!

    petonets

    ResponElimina
  19. Quina combinació més bona!! Per començar a picar i no parar! Petons

    ResponElimina
  20. M'agrada molt la melmelada d'alberginia. Em quedo, amb el teu permis, la recepta...
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Demà mateix ho faig, l'aubergínia m'encanta i la combinació ha de ser molt bona i a casa també som molt formatgers.

    ResponElimina
  22. Em sembla que la flor de l'alberginia és una de les meves favorites, és preciosa i tant delicada.
    I aquest aperitiu, la teva foto ho diu tot... "Menja'm!!!"
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina