Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 17 de juliol del 2012

Peres al vapor, xocolata {i peta crispies}


Tenim una perera que ens dóna moltes peres i quan maduren ens fem un fart de menjar-ne. M'assembla que són ercolines, no n'estic del tot segura. Dies enrere les vam fer al vi, tant blanc com negre, i van quedar molt bones. Però avui les hem fet al vapor i us puc garantir que han superat amb molt les altres. Són més sanes i amb la combinació de xocolata i  petezetes la sensació gustativa ha sigut insuperable.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 4 peres
 - el suc d'una llimona petita
 - 100 g de xocolata fondant
 - 75 g de peta crispies xoco

Farem:
En una vaporera hi posem aigua i el suc de la llimona.
En veritat jo hi he posat un got petit de llimoncello que quedava a la nevera i li ha donat un toc ben bo.
Pelem les peres deixant que en quedi la cua i les tallem planes per baix perquè s'aguantin dretes a l'olla.
Quan comenci a bullir l'aigua les deixem un quart d'hora (les punxarem per a veure que estiguin fetes).
Les traiem i les deixem en un colador, perquè perdin el suc, una mitja hora.
Fondrem la xocolata en un bol al bany maria.
Passem les peres per la xocolata i arrebossem amb les peta crispies xoco.
Servim, fredes o al natural.

Han resultat unes postres delicioses i la sobretaula molt agradable, corria l'aire i el temps acompanyava.
Escoltàvem Jane Birkin i Caetano Veloso amb O leãozinhodolços com la xocolata...

23 comentaris:

  1. segur que van superar les de vi.... amb aquesta pinta!!! que bones!

    petonets

    ResponElimina
  2. uau, genial Nani, quines peres més bones... i quines fotos més il3lustratives! Tens sort amb l'arbre i la petita que les cull! Això dels peta crispies és aquell invent de sosa, oi? Que és com un peta zetas? Petonets i... enhorabona per aquest post, l'he trobat molt bonic.

    ResponElimina
  3. Joooo, que maco gaudir de les peres pròpies, veure-les creixer, agafar-les (amb ajuda de la teva neta, imagino!), i fer aquests postres tan apetitosos!!!!! La veritat és que la fruita al vapor es un pas evolutiu quan els nens-bebés començen amb les fruites... però no ho considerem quasi mai. Es una bona opció i com dius, molt saludable! La foto com sempre.... ben apetitosa!

    ResponElimina
  4. ostres Nani! és una passada aquesta recepta. Tant simple i tan bona!!! la nena és un bombó! petonets guapa

    ResponElimina
  5. Aquestes peres son perfectes, la combinació de sabors i textures molt acertada i amb aquestes peres de casa, tot un luxe per una sobretaula fantàstica...
    I aquestes manetes cullint fruita, estic impacient de veure el bitxet de casa collint tomàquets amb la meva àvia!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Que preciosas fotos Nani, me encanta el collage, cuenta una historia de lo más bella!!
    Esas peras son deliciosas y esta receta delicada y elegante!! Me encanta!!
    Besotes guapa!!!

    ResponElimina
  7. Pujo a buscar peres!!!! Te'n queden? ;-)

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Per què? ja està bé, no? encara que no tinguis gana, salives i vas deixant rastre!!
    Una recepta amb trampa, l'aigua i la llimona són molt aburrides. Però com sempre sublim!!
    I les fotos? tens una sensiblitat fora de sèrie!! com tota tu....

    ResponElimina
  9. ¡que envidia! yo vivo en plena ciudad, en un departamento... mi balcón a duras penas logra contener un par de macetitas... :(
    el peral está tan lejos de mí... snif.
    preciosas fotos!

    ResponElimina
  10. Quina pinta que tenen...!!! Jo en vull una!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quina sort que teniu de tenir un perer!!! M'agradat molt el punt del petazeta... original!! Petonets

    ResponElimina
  12. Jo no sóc molt de cuinar postres però aquesta recepta m'ha encantat, és suau,sana, amb xocolata i amb un puntet "picant".
    Les fotografies són impressionants i la nena que recull les peres, encantadora. És la Violeta, oi?
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  13. M'ENCANTA LA RECEPTA, i la POSTA EN ESCENA!!!
    UNA ABRAÇADA :)

    ResponElimina
  14. Mira que no me gustan las peras, es la única fruta que no tomo, pero creo que con la presencia que tienen estas no dejaría ni el rabillo!!!!!! Besitos linda. Felices vacaciones.

    ResponElimina
  15. Una entrada immillorable!!

    i molt Provençal, amb ajudantes axis totes les receptes surten be...jejeje

    ^_^

    ResponElimina
  16. Han d'estar ben bones!!!! A més sent peres del vostre propi arbre, segur que el sabor és molt millor!! Com sempre, precioses fotos!!
    Petons!!

    ResponElimina
  17. Olé !!!...quina xulada !!!...això és força innovador, eh?....enhorabona Nani. I la foto...com sempre...de 10.

    ResponElimina
  18. Quines postres tan senzilles i bones. I a sobre són peres de collita pròpia! Així ha de ser encara millor!
    Les fotos, fantàstiques!
    Marta

    ResponElimina
  19. Una recepta super original, vistosa i que bona!!!!

    ResponElimina
  20. Que bona la recepta!
    La presentació es genial i la convinació de sabors perfecte, segur que eren espectaculars :)
    un petó

    ResponElimina
  21. Però quines peres nena! i quin mas, on el teniu, preciós, et felicito. La recepta sembla fàcil i ha de ser boníssima, però fan falta peres bones com aquestes vostres. Petons.

    ResponElimina
  22. Nani, se me había pasado esta receta sin abrirla en el mail. Muy buena alternativa. Me encantan las recetas sencillas.

    ResponElimina