A casa sempre hem fet la macedònia amb vi dolç. La meva mare hi posava moscatell, sempre hi havia una garrafeta, i aprofitava aquelles fruites que anaven perdent lluïssor per a treure a taula unes postres que feien festa. Aquesta vegada Memòries d'una cuinera ens proposa fer-la. Jo no he volgut trencar la tradició familiar però li he donat un toc de wok. A més, he fet servir un vi dolç que us recomano que tasteu perquè veritablement és una petita joia: El vi del vent del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp (nord de l'Alt Camp).
Per a quatre persones
Per a quatre persones
Necessitarem:
- 2 peres
- 1 préssec
- aranyons
- 6 prunes
- 4 pometes
- 4 figues
- un grapat de cireres
- 1 cullerada sopera de mantega
- vi dolç
Farem:
Netegem la fruita i la tallem a daus.
En un wok ben calent hi posem la mantega i la fruita.
A cops de canell amb el wok anirem fent que es dauri, no la remenem perquè es desfaria.
Un cop daurada la posem en bols i reguem amb un rajolí de vi dolç.
Si us ve de gust hi afegiu una bola de gelat. Unes postres delicioses que han arrodonit el dinar. De fons: Escolta-ho en el vent per Gerard Quintana i Jordi Batiste...
A casa mons pares encara tenen tradició de fer la "macedònia" amb moscatell! Boníssima!
ResponEliminaPetons
Sandra
Quin postre tan golòs, pasat pel wok, amb la dolçor i l'alcohol del vi!!!! una molt bona revisió del clàssic... m'agrada força!!!!
ResponEliminaAvui m'agraden tots els ingredients que hi poses, nani. La fruita (una delícia), el vi dolç de l'Alt Camp (que intentaré buscar), l'escalfor dels fogons (que no he provat mai amb macedònia) i la música de Quintana i Batiste, que són una parella que m'agrada molt. Vaja, que tot és boníssim!! Petons
ResponEliminaHola Nani,
ResponEliminaNo hay nada más rico y refrescante en verano que una macedonia de postre. La seleción de frutas es fantástica.
Un beso.
Hola Nani! m'agrada molt la idea de passar la fruita pel wok! i amb el toc de vi segur que encara guanya més! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaL'ampolla és molt maca!
ResponEliminaA casa tinc una ampolla de vi dolç que la mirem i remirem i no sabem què fer-ne, ara ja tinc una bona idea!;)
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
L'altre dia vam visitar el celler i haurieu de veure les etiquetes i els vins que tenen. Val la pena.
EliminaUna macedònia deliciosa. el vi dolç amb la fruita tèbia una combinació fantàstica!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada
MMMMM! Una proposta fantàstica! ja fa dies que no mirava el bloc, i has fet unes receptes...
ResponEliminaPer cert ja tens un vot al STIC premis 2012 de la blogosfera catalana! m'ha fet ilu veure't!
A casa també moltes vegades la preparaven amb moscatell, el toc de wok per daurar-les em sembla una idea genial i tens tota la raó amb unes fruites una mica trsites fem l'alegria de tots a casa !!!
ResponEliminaTens raò crec que estem telepatitzades perque el nostre moment lliure coincideix :o)
Marxem de vacances demà però el dissabte arribant a andorra publico la recepta dolça pel teu aniversari i desprès ens desconectem !!!
Petonets,
Palmira
Tu m'has donat una idéa per avui ! Es veritat que m'agrada molt, macedonia de fruita amb Muscatell.
ResponEliminaMélina
Una molt bona proposta de macedònia!
ResponEliminaah, de passada dir-te que el teu bloc ha sigut el que he triat pels premis blocs catalunya 2012. A veure si hi ha sort!!
Acabo de descubrir tu cocina por casualidad y aquí me quedo chafardeando un ratito, me gusta lo que encuentro. Besos!
ResponEliminaAna de. 5 sentidos en la cocina
veig que t'ha agradat el vi, ho cel·lebro.
ResponEliminaM'ha retornat al Nadal, per la cocció i el vi, les fruites haurien de ser seques, i acompanyades d'un bon gall de pota blava.
Una proposta perfecte, Nani.
Molta sort!
Bet
uy, que buena idea. salvo las compotas nunca le puse alcohol a la macedonia, sólo la maceraba en jugo de naranjas.
ResponEliminaMolt bona proposta fer una macedònia tebia.... amb el rajolí de vi dolç, deliciós... m´encanta. Petons,
ResponEliminaBona aquesta manera de fer la macedònia, un toc de wok!!! T´ho copiaré, jejej
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Boníssima! Li faré al meu pare, el meu super pinxe, que li agrada molt la fruita amb vi dolç :)
ResponEliminaLa fruita és el més important, i aquesta que has posat té una pinta! Mmmmmm!
ResponEliminaMarta
Deliciosa proposta!! Aquest vi fa molt bona pinta... Petonets!
ResponEliminaUna macedonia deliciosa y las fotos como siempre preciosas nani.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
quina sopresa!!! amb un toc de wok!! que original segur que queda boníssimmmmmmmm!
ResponEliminapetonets
Fantàstic! i més amb aquesta música.
ResponEliminaQuina pintorra les figues i cireres!! Una macedònia ben original. I el vinet me l'apunto!
ResponEliminapetonets
Així, amb vi dolç és, també, com la feiem a casa, però gairebé sempre la base eren les maduixes, i ens la menjàvem tant a gust...!
ResponEliminaAra hem canviat el moscatell per taronjada o unes gotes de vinagre, pels nens, ja se sap.
Aquesta teva n'és una versió més spofisticada i amb aqést vi que jo ja he provat i puc dir que és molt bo. Petons.
Nani, perfecto el toque del wok. La verdad es que a mí me ha sorprendido lo buenas que están las frutas cocinadas. Un besito.
ResponEliminaQuines fotos, Dèu meu senyor !!!...s'em cau la baba.
ResponElimina