Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 5 de juliol del 2012

Canapès de xampinyons {sortint a la natura}


Dies enrere el programa Quins fogons! de Ràdio Castellar, que fan la Marina i la Clara, va organitzar amb el repte Enfogona't una crida per a fer receptes dedicades al blat. No vaig arribar a temps però avui faig el meu petit homenatge, perquè val la pena pensar en aquest ingredient que fa la farina del principal aliment de tot el món: el pa.
A la cuina violeta hem preparat uns canapès fets amb pa de pagès i una pasta de xampinyons que resulta molt fàcil i gustosa. Perquè surtin 12 canapès

Necessitarem:
 - 150 g de xampinyons
 - 30 g de mantega
 - 1 llimona petita
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 1 cullerada sopera de parmesà rallat
 -  sal i pebre
 - 4 llesques de pa de pagès

Farem:
Netegem els xampinyons i els coem en una paella amb mantega i el suc de la llimona.
Passats uns 10 minuts els traiem i els triturem amb la batedora, en trossos no massa petits, fent una pasta.
Salpebrem i afegim la cullerada de mantega i de parmesà, ben barrejat.
Amb un motlle de bolet tallarem els canapès i afegirem la pasta en el motlle, perquè quedin ben contornejats.
Servim com aperitiu.

Mentre els preparàvem ha vingut el barrufet cuiner i ens ha dit que saludéssim a la Judit de Cal Bolet, perquè segur que podrà fer alguna cosa amb aquests bolets.
Podríem escoltar de fons Mazoni amb Ei, que surt el sol, aquest sol que daura els preciosos camps de blat...

I recordant amb un tros d'un poema de Salvador Espriu dedicat a Salvat-Papasseit:
...
Ara digueu: "La ginesta floreix,
arreu als camps hi ha vermell de roselles.
Amb nova falç comencem a segar
el blat madur i, amb ell, les males herbes."
...

21 comentaris:

  1. Mai he probat aixo, pero té bona pinta


    petons

    ResponElimina
  2. Te una pinta genial el boletet!!! Quin aperitiu tan xulu!!!!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt la foto del blat, és genial!
    I aquests canapés molt originals, hauré de tastar aquest paté vegetal :o)
    Molts petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Què graciosos i què bona deu estar la pasta de xampinyons. I molt versatil, oi?
    Marta

    ResponElimina
  5. Tienen que ser una delicia tus canapés y los has presentado tan bien que resultan irresistibles!!!

    ResponElimina
  6. es estupendo el relleno pero... ¡¡¡esa formita de honguito!!! ¡¡¡es genial!!! ¡¡¡y el pituuuuuuuuuuufo!!! cuando era chica había un mito dando vueltas, decían que si tenías algo de los pitufos te podía pasar algo malo porque eran malignos, una historía decía que un muñequito le clavó alfileres a un niño mientras dormía, jajajajaja

    ResponElimina
  7. ohh que bonic que t'ha quedat i el gust segur que extraordinari! Bona idea! Petons

    ResponElimina
  8. Que coquetons que queden talladets així... i segur que boníssims!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Madre mía que original, y claro eso si utilizas cualquier corta pasta te queda con las formas más chulas que podamos imaginar, de verdad, me ha encantado la idea.
    Gracias preciosa. Un besote.

    ResponElimina
  10. Nani, quins bolets mes bons!!! M'encanta la idea de tallar el pa amb formes!. Aquesta me l'apunto. Petonets!

    ResponElimina
  11. Quins canapés més originals amb forma de xampinyó!!! I segur que boníssims
    feliç cap de setmana **

    ResponElimina
  12. Quina presentació i quines fotos més xules. Et convida totalment a desitjar aquest paté!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  13. Bona recepta, me l'apunto. Per a mi que m'agrada lligar el menjar amb el curs de l'any és una bona recepta per celebrar la tardor, com ara per al dia de la Castanyada, perfectes!

    ResponElimina
  14. Una molt original presentació d´uns canapes... queda mooooolt xulo. Petons,

    ResponElimina
  15. M'encanta la idea de fer els canapès en forma de xampnyons, així abans de menjar ja saps de què són , je je je...

    ResponElimina
  16. Què original! Queda més que apuntadíssim! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  17. molt originals, aqusts canapès amb forma de bolet, amb un paté deliciós. m'ha agradat molt la foto dels canapès, amb aquests colors tan tardorals, que de fet és l'època dels bolets per excel·lència.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una ambient tardoral, però ho he agafat tot de sota l'alzina tal com està ara. De totes maneres el protagonista és el blat juntament amb el pa.
      Una abraçada,
      Nani

      Elimina
  18. Els canapès han de ser deliciosos, però la presentació és molt original. M'encanten.
    Petons

    ResponElimina
  19. jajaja, quina monada Nani!!! no fa falta que et digui que a Can Bolet ens encanta, veritat????? quina monada de presentació!!! m'apunto la idea perquè és xulíssima!!! dona-li records al barrufet cuiner de part nostra!! jijiji. petonets

    ResponElimina
  20. Molt originals!! i a part deuen estar boníssims, a mi els xampinyons m'encanten.
    Susanna.

    ResponElimina