Al Regne Unit tenen un plat típic que consisteix en menjar peix arrebossat amb patates fregides i que li diuen fish and chips. A mi m'agrada molt aquesta combinació de patates i peix, per això he decidit que dins de les meves receptes tindré un apartat per anar fent unes combinacions a la meva manera, i encara que no siguin massa ortodoxes, les batejaré amb aquest nom. La primera ja la vaig fer, avui us presento la segona: una brandada sense llet ni nata, només amb oli d'oliva i textura tal qual, no massa fina.
Per a dues persones
Per a dues persones
Necessitarem:
- 4 patates mitjanes bullides
- 2 talls de bacallà remullat i dessalat a punt de sal
- oli d'oliva
- sal i pebre
Farem:
Bullim les patates amb aigua i les escorrem, reservant l'aigua, on hi posarem el bacallà que es cogui dos minuts des de que torna a bullir.
En traiem la pell.
Ho aixafem, salpebrem, tenint en compte la sal del bacallà, i reguem amb força oli d'oliva.
Resulta una brandada diferent, o si li voleu dir: patata amb bacallà, però una bona combinació.
Emplatem bonic i cap a taula!
Un vi blanc fresc de la Terra Alta ens anirà de meravella. I de fons? Podem escoltar Georges Brassens amb La mauvaise réputation, perquè ens importarà ben poc el que pensin de nosaltres mentre ens mengem aquest plat deliciós. I que bé s'està quan s'està bé...
Que bé aquesta secció perquè a mi aquesta cobinació també m'agrada!! la brandada és un èxit assegurat!!!
ResponEliminapetonets**
Bo segur! i fàcil!
ResponEliminaFantàstica recepta de bacallà, a Portugal n'hi diuen bacalhau daurat, o una cosa així. Jo per fer brandada també hi poso crema de llet i una mica de farina, perquè la faig en calent. Petonet i bon cap de setmana!
ResponEliminaBrandada...mmm un dels meus plats favorits!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 i sense crema de llet... molt menys caloric.....
ResponEliminaHola,
ResponEliminaAixò que no porti ni nata ni llet m'agrada molt! encara que la textura sigui una mica diferent, el sabor deu ser ... boníssim i més sa! Bon cap de setmana
En casa sempre preparem la brandada tal i com l'has feta aquí, amb una textura no massa fina i un sabor increïble.
ResponEliminaM'encanta la teva idea d'anar visitant l'associació de peix i patata, perquè a nosaltres ens agrada molt.
Petonets i bon cap de setmana,
Palmira
Me encanta como te ha quedado!! Una presentación y fotografía espectacular!! Me llevo la receta que llevo tiempo queriendo probarla!!
ResponEliminaBesosss
tu versión es mucho más sana que la original, me gusta!
ResponEliminaFem intercanvi de plats de bacallà? Té una pinta tremenda, i m'agrada que l'hagis fet sense nata ni llet, amb tot el seu sabor i textura! Fantàstica!
ResponEliminaPetonets
Sandra
QUé bueno lo de traernos pescado y papas a tu manera. La brandada la tengo en pendientes, nunca la he probado y seguro que me encantará!
ResponEliminaTe dejo muchos besitos!
Me encanta la presentación de esta brandada de bacalao que debe estar deliciosa!!! un besito
ResponEliminaI tant, se´m refot el que pensi un quan menjo deliciosament un plat com aquest que has preparat tant fantàsticament sense pràcticament greixos.
ResponEliminaNani si ve mi hermana esta receta se muere, tu sabes lo que le gusta el bacalao, encima está embarazada, de antojo, así es que mejor no le enseño las fotos no sea que se lo tenga que preparar ahora mismo.
ResponEliminaBesos bonita.
Em sembla una manera boníssima d'enfocar el fish'n'chips. Un plat ben bo i sa!!
ResponEliminaPetons!!
Xiqueta, aquesta si que és com a mi m'agrada...xafadeta amb forquilla.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Nani!!!
ResponEliminaComo siempre un plato estupendo y riquísimo. Siempre sorprendes. Muchas gracias por tus comentarios en mi blog.
Un beso grande.
M'agrada aquesta brandada més... rústica?
ResponEliminapetonets
Molt bona (i sana) aquesta adaptació de la brandada.
ResponEliminaPetons
Mónica
M'encanta la brandada. I aquesta sense nates ni llets, tant natural, em sembla fantàstica! La provaré!
ResponEliminaPetons.
De fish & chips na de na. Ya quisieran los british un plato de bacalao como el que tu nos has traido.
ResponEliminaQue presentacion mas buena y que fotos mas estupendisimas¡¡¡¡¡¡
Bss
Virginia "sweet and sour"
Jolines Nani, que bo... A mi m'agrada molt amb aquesta textura que es noti quan menjes una cosa o una altre. Pero vaja, jo no ho compararia amb el Fish and Chips britanic!!. Aquest es molt mes bo!! Petonets!
ResponEliminaM'ha agradat molt aquesta versió de la brandada, la textura és fantàstica, que sàpiguem el que mengem.
ResponEliminaPer cert...... l'entrada del Camp....quines fotos tant precioses i quina enveja els codonys!!
Petonets. MAR, de El que no mata engreixa
De ben segur que déu ser molt bona i lleugera. La provaré aquest estiu de serà un plat ben apropiat per a la calor. Em recorda la pasta per a bunyols de bacallà
ResponEliminaDoncs mira... ara mateix vaig a posar a desalar una bandeja de bacallá que tinc a la nevera; perque a BO y FÁCIL, a aquest plat pocs el guanyen
ResponEliminaUN PETONET MACA :)
M'ha encantat aquesta recepta, avui l'he feta per dinar, aquest estiu crec que es repetirà sovint. La música també m'ha encantat, m'ha alegrat el matí.
ResponEliminaUna abraçada.