Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 15 de juny del 2012

Còctel de Chartreuse de Tarragona { i ginger ale}


Com cada mes ens trobem el 15 per a fer la proposta i aquesta vegada tindrem: còctels a dojo! 
Estem a les portes de l'estiu i això es nota a l'ambient, així que en farem un de ben refrescant, a més de preparar-lo amb un licor que a Tarragona, que com ja he dit d'altres vegades, és venerat i begut amb delit: el Chartreuse.

Necessitarem:
 - 1/3 part de Chartreuse verd o groc
 - 2/3 parts de ginger ale (refresc de gingebre)
 - gingebre (un pàmpol sencer i dauets)

Farem:
Abocarem el licor i el ginger ale directament a la copa de còctel.
Decorem la copa amb un tros de gingebre.
No l'he volgut fer fort: només he posat una part de licor.
Si us ve de gust podeu invertir la proporció.
Tallarem dauets de gingebre i els posarem a la copa junt als glaçons.

Com que estem drets prenent el còctel mentre fem vida social, ohhhhhhh quin glamur, escoltem una música de fons que ens fa moure els peus amorosament: Qui n'ha begut de Mishima, del disc Set tota la vida, però us puc dir que amb aquesta copa no en passarem pas de set...

28 comentaris:

  1. Carai, quin còcter! El chartreuse m'encanta... normalment sempre l'he provat sol, amb gel, vaja. Però això en format còctel deu ser ben bo també! Petonet, Nani. I bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. El gengibre no es mi ingrediente favorito, da un toque excelente a los platos pero solo no me gusta, tendría que probar tu coctel, tomarse esto por la mañana debe ser vigorizante!

    Besos

    ResponElimina
  3. Ostres, ara m'has fet recordar la mamadeta i les ganes que tinc de festes de Santa Tecla! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cinta, haurem d'aclarir que la "mamadeta" és la beguda de Santa Tecla que porta Chartreuse.
      Ja la posarem per festes.
      Nani

      Elimina
  4. A casa tinc un aficionat al ginger ale, potser aquest cóctel li agradaria.
    Els glaçons són tan perfectes que semblen de mentida, queden molt macos així.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Nani, el tuyo puede caer este fin de semana seguro. Ayer mismo, con tanto mirar cocteles... me compré unas botellitas de ginger ale, así que aun sin Chartreause de Tarragona, lo prepararé.

    Una foto impactante, como todas las tuyas.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  6. Perfecto para el fin de semana, que te deseo estupendo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  7. Em sento una mica ignorant perque no se que es el chartreuse...snif... Pero la veritat es que te una pinta deliciosa i la resta d'ingredients m'encanten!! Petons

    ResponElimina
  8. Mira que no sóc gaire de licors, però aquest té una pinta fantàstica. M'encanta la foto!
    Marta

    ResponElimina
  9. primer cop que sento aquest licor, i mira que Tarragona no em queda lluny. Una foto molt xula. petonets guapa

    ResponElimina
  10. Quina foto tan maca!!!!!Ets una artista.
    A mi m'encanta el Chartreuse, en especial el verd,però sempre l'havia pres sol, ara haurem de provar aquest còctel tan original.

    ResponElimina
  11. Ai el chartreuse, en tinc una ampolla antiga decorant la cuina... això que mai l'he provat! Tinc un amic que sempre em parla de la "mamadeta"!! De moment em quedo amb el teu, que ha de ser una delícia... i amb aquesta foto que ens presentes ja m'he quedat amb la boca oberta!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. un coctel de lo mas fresco....me lo vere haber si encuentro los ingredientes...seguro que si...con lo que me gustan los cocteles en verano..!!!una delicia para esos dias en que el calor aprieta...!!!

    ResponElimina
  13. De fet, la única vegada que he tastat el Chartreuse ha estat a Tarragona. M'encanta el gingebre, aquest cocktail ha de ser molt bo!!!
    petonets

    ResponElimina
  14. Nani, ja saps que no m´agrada l´alcohol per això avui he descobert el chartreuse, almenys visualment. La foto és maquísima aixi com la cançó dels Mishima, el meu grup preferit. Perfecte!.

    ResponElimina
  15. No he probado el Chartreuse, pero por el jengibre ya imagino el sabor que puede tener, me encanta y la presentación de lujo!!!
    Besitoss

    ResponElimina
  16. Una proposta original i fresca!!! he de tastar el chartreuse....petons

    ResponElimina
  17. Ara amb la caloreta, perfecte... i ben aviat la mamadeta... Ho haurem d'explicar bé, eh, Nani ;-D!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Oh què original i amb producte autòcton. M'encanta el color. Es veu molt refrescant. Petonets.

    ResponElimina
  19. Em coincidit amb el jengibre, tu has preparat una versió molt sofisticada i refrescant, el sabor de la chartreuse li deu anar de meravalla...
    Només em faltaran coques de llardons per festejar sant joan :o(
    Petonets i bon cap de setmana, Nani!
    Palmira

    ResponElimina
  20. T'ha quedat preciós Nani! de gust ja no ho sé perquè el chartreuse no l'he tastat mai! però segur que a part de bonic també és boníssim! petonets!

    ResponElimina
  21. No entiendo mucho de cócteles pero tengo que confesar que los Reyes Magos me trajeron un libro de esta especialidad y aún no lo he estrenado, le eché un vistazo por encima y se ha quedado en la estantería, menos mal que me lo has recordado con esta fantástica entrada, qué presentación Nani, como siempre.
    Besos bonita.

    ResponElimina
  22. Mira que no sóc de licors.. Excepte el moscatell Montbrione de Montbrió del Camp, però aquest coctel... Em tempta!!!

    ResponElimina
  23. Nani, ara el repte me l'acabes de posar tu, no em puc imaginar quin sabor tindrà perquè no he provat mai el chartreuse ni el gingebre a les begudes!! perquè no? Això sí, ens animarem a provar-lo! Marta

    ResponElimina
  24. Hola,
    No ho havia sentit mai! Quantes coses per apendre! Una foto espectacular!!! Petons

    ResponElimina
  25. Déu ser ben bo. De totes maneres tinc un mal sabor de boca, personal, en quan al Chartreuse, sobretot el de Tarragona. Però de segur que com l'has preparat tu serà refrescant i oblidaré...De vegades el Chartreuse és una mica empalegós. Petons.

    ResponElimina
  26. Quin còctel més refrescant!! jo no coneixia aquest licor... haurem de fer una visiteta a Tarragona per provar-lo, no??

    petonets

    ResponElimina
  27. M'agrada tot el que porta aquest COCTEL!!! Y es que aquestas begudas tan refrescants, aromáticas y saboroses hem "pirren"

    ResponElimina