Imagineu que m'entrevisten i em pregunten:
- Nani, què és el que t'agradava més de quan eres petita?
Jo respondria sense pensar-m'ho:
- O doce de leite! (el dolç de llet).
Em delia per aquest dolç, sec o en pasta. Així que quan Film&Food ens van reptar a fer un petit caprici individual ho tenia clar, perquè aquesta llaminadura em continua agradant molt.
Necessitarem:
- 3 litres de llet
- 1 kg de sucre
- 1 cullerada (cafè) de bicarbonat
Farem:
Aboquem tots el ingredients en una cassola alta i la posem a foc mig.
Anirem remenant amb una cullera de fusta, de tant en tant perquè no s'aferri, de dues a tres hores fins que es vagi tornant una crema pastosa.
Traurem del foc i remenarem fins que el dolç es torni opac.
Ho escamparem sobre una superfície llisa, humitejada amb aigua i deixarem refredar.
Tallem a quadrets.
Emboliquem amb paper de cel·lofana.
Són una delícia, no s'aferren a les dents.
Queden cruixents.
El circ. També m'agrada la màgia del circ, del circ de qualitat, sense feres. Per això us ho presento en aquest ambient. M'atabalo quan posen música de fons en un bloc, perquè acostumo escoltar la meva música mentre estic a l'ordinador, però avui us hauria posat de bon grat Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi amb El rei de la màgia, ho percebríeu d'una altra manera...
I per art de màgia, mentre li fèiem la fotografia a la intrèpida Balinha voadora estrella del trapezi, va aparèixer un borinot, ben bé no sé si ho era, que ens va fer companyia, com si volgués fer part de l'atrezzo. Al meu hort urbà hi passa de tot!
Senzill, boníssim i amb una presentació preciosa. Si és que ho cumpleixes tot Nani! Que bo que és el dolç de llet....
ResponEliminaQue fàcils de fer, aquestes bales! No m'ho semblava... a mi encara ara són els que més m'agraden, de caramels. Els de dulce de leche!! o doce de leite, que m'agrada molt aquest nom. Petons
ResponEliminaQué currada la presentació!!! T'ha quedat molt original ambientada en el circ, jeje. A mi el dolç de llet no m'agrada gens, el trobo massa dolçs casi casi que hasta empalagós, però segur que aquests caramels faran les delícies dels seus fans.
ResponEliminaPetonets!!!
pd: ja vaig llegir allò del Pepito, molt curiós y graciós a la vegada jejejej
Quina xulada Nani, els has presentat de manera espectacular!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Deliciosos hija, me encantan estos caramelos!! Te han quedado geniales y muy bien presentados!!
ResponEliminaBesitosss
Jo el trobo una mica massa dolç, però reconec que és una llaminadura que crea addicció ;)
ResponEliminaQuines fotos tan delicioses!!! i aixó es dulce de leche oi??? M'entusiasma!!! Está genial!
ResponEliminaQuina més bona proposta pel repte!! jo va poc que conec el dolç de llet, i reconec que es mooooolt bó.. en format caramel, una delicia.. les fotos precioses, amb companyia inclosa... petons,
ResponEliminaUna recepta bonísima!! No savia com es preparava el dolç de llet. Les fotos molt xules! Petons
ResponEliminaA sud-amèrica està molt estès el dolç de llet, no? Em creia que era típic en exclusiu d´Argentina...Crea una addicció tremenda.
ResponEliminaPodem certificar que és increïble!! bo, no és la paraula, és sublim!
ResponEliminagràcies Nani
Que faciles, buenos y bonita presentacion.. Bss
ResponEliminauna autèntica delícia....però amb aquesta presentació tan festiva és una llàstima menjar-se'ls!!!bé, de fet no és una llàstima...són una temptació massa gran!!! :)
ResponEliminaFijate que me acabas dedescubir los caramelos que noshacía mi abuela y que nunca supe como convertía la leche condensada en aquella delicia. Se me habían olvidado totalmente y ahora tu me regalas hasta la receta. Mira que estan ricos!
ResponEliminaQué ricos, Nani. Recuerdo que de pequeña comía unos caramelos parecidos, que se pegaban a las muelas y era imposible quitarlos hasta que los ibas deshaciendo. Te copio la receta para intentarlo. Un besito.
ResponEliminaQuina passada aquesta coseta volant pel teu hort!!!!
ResponEliminaCada vegada que he probat de fer dolç de llet cassolà va ser un desastre perquè mai va acabar fent-se marró...
Haurem de tornar a preparar-ne :o)
Uns records molt bons i aquest sol quina envidia!!!
Petonets,
Palmira
A mi el dolç de llet el trobo una mica empalagós, però un carmel me'l menjaria encantada, perquè sóc molt i molt llaminera.
ResponEliminaPetonets
Però que maco Nani!! Unes fotos precioses, a més, el dolç de llet m'encanta!!!
ResponEliminaPetons
Qué fotos más bonitas, menudo colorido!!! preciosas. Besos
ResponEliminaMaravillosa tentación, el dulce de leche está buenísimo, yo solo lo he utilizado para rellenar tartas, pero así debe estar UUUMMMM!!!
ResponEliminaPor cierto preciosa foto con el colibrí revoloteando alrededor....
Besitos linda.
Només he fet una vegada dolç de llet però em va agradar molt.
ResponEliminaQuines presentacions tan xules que fas.
Petons.
Esto le encantaría a mi marido que es de Buenos Aires y se muere por el dulce de leche.... con merengues! Besos
ResponEliminaQue dulce tan bueno, me gusta! como todo lo que veo por tu blog queria quedarme como seguidora pero no encuentro donde, besitos.
ResponEliminaHola Nani! doncs el proper dia que faci la coca t'aviso! ;) Ja vaig veure aquests caramelets que vas fer, boníssims!! i la presentació no és de 10, és de 100!! jeje últimament no tinc gaire temps per comentar però us vaig seguint igualment :) petons!
ResponEliminaQué chulos Nani! A mi también me gusta mucho el dulce de leche y me recuerda mi infancia. La versión "dominicana" es menos cocinada, el dulce queda blanco...y de sabor más a leche que el rico y acaramelado toque de este que nos traes...
ResponEliminaLas fotos son también super chulas!
Ay si tingués aquestes BOLETAS a tiro!!! :)
ResponEliminaQUINES FOTOS MES ORIGINALS Y BONIQUES !!!