Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 24 de maig del 2012

Tapa d'ou farcit de musclos del Delta de l'Ebre {i gambes de Tarragona}


Diu el Memòries d'una cuinera d'aquest mes que bé estima qui mai oblida i jo em sento molt afortunada per no haver oblidat els ous farcits que ens trobàvem al frigorífic quan tornàvem de la platja. La meva mare els preparava pel matí, mentre els fills esmorzàvem i ja ens els miràvem amb gana. Els feia senzills, amb tonyina i maionesa, els clàssics, però com n'eren de bons! Jo els faré de la mateixa manera però amb uns musclos del Delta i unes gambes de Tarragona, per a donar-li un toc diferent.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 4 llesques de pa o panets petits
 - 12 gambes vermelles cuites de Tarragona per a decorar
 - 2 gambes cuites per a trossejar
 - 250 g de musclos del Delta de l'Ebre
 - maionesa
 - 4 ous bullits

Farem:
Bullim els ous durant 12 minuts i els refredem amb aigua freda.
Els pelem i els partim per la meitat.
Obrim els musclos al vapor i en traiem la closca.
Bullim durant dos minuts les gambes, refredem amb aigua freda i les pelem.
Traiem els rovells dels ous i els posem en un bol, els barregem amb els musclos trossejats, dels que n'haurem reservat vuit per a decorar.
Hi afegim les gambes trossejades i la maionesa que calgui.
Farcim els ous i decorem amb tres gambes i dos musclos.
Els muntem sobre el pa.
Entraran com si res. Que no falti un bon vi blanc del Priorat, ben fresc, per a acompanyar.

M'agrada moltíssim Sílvia Pérez Cruz. Quina veu! A mi m'encanta i mentre escric la tinc posada en les meves receptes musicals de l'Spotify. Treballar així és un plaer. Heu sentit Ella y yo? Sense paraules.

24 comentaris:

  1. Que original!!! És una tapa molt de la terra.... gamba de tarragona....musclo del delta... :)
    Molt xula i segur que boníssima.
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  2. Que delicia de tapa, además de preciosa, una presentación de lujo!! Enhorabuena guapa!! La has bordado!!
    Besoss

    ResponElimina
  3. Buf, quin luxe d'ous farcits!! Han de quedar boníssims!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Com que t'estimo molt, crec que mai m'oblidaré d'aquesta TAPA, perque que n'es de BONICA i ATRAYENT
    FELICITATS ARTISTA!!!
    Bons dies de descans;)

    ResponElimina
  5. I jo que pensava que els ous farcits només podien ser amb tonyina i maionesa! Quina recepta i quina foto tan maques!
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  6. Qué barbaridad. Muy original. Tienen que estar buenísimos. Me gustan. No sé si me dará tiempo a presentar mi receta. Estoy atacada de trabajo. Besitos

    ResponElimina
  7. mejillones, camarones, es un lujo de tapa! los panes también los hiciste vos?

    ResponElimina
  8. Nani, que bons!! Aquests els probo segurisim!! I ara me'n vaig a spotify a sentir la musica... Petonets!

    ResponElimina
  9. Com sempre una recepta i una presentació molt original.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  10. Home aquesta versió que ens presentes fa una pinta.... amb sabor a mar!!! que bons!!!!

    molts petonets
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  11. Tinc la sort de pasar els caps de setmana al Delta de l'Ebre i gaudir dels seus musclos... que son bonisims, tendres ...ademés no sabria decidir.me en quin lloc els cuines millor i amb quina salseta m'agraden més.

    Salutacions

    ResponElimina
  12. caram, nani, em sembla una proposta deliciosa!! I amb musclos del Delta, que això no té igual! Superen els gallecs, sense dubte. A mi també m'agrada moltíssim la Sílvia Pérez Cruz. L'he vist 5 cops en directe i ja estic ansiosa per tornar a enganxar una altra actuació del seu nou disc. Avui, unes propostes ideals per al cap de setmana!! Petonet

    ResponElimina
  13. Uns ous mariners originals i molt bons!
    M'encanta la presentació en montaditos ;)

    ResponElimina
  14. Nosaltres també trobàvem a la nevera ous farcits de tonyina i maionesa quan tornàvem de la platja. Però la teva versió m'agrada moltíssim!!

    PTNTS Dolça

    ResponElimina
  15. No he sentit "ella i yo" pero ara mateix me'l busco en el meu spotify.
    Quina idea tna bona dels ous amb els muscles!!!! M'agrada la idea! i la foto es molt, molt maca....
    Petons

    ResponElimina
  16. Una recepta deliciosa i una presentació meravellosa, com sempre!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem una recepta senzilla però especial, ja que mai queda igual! Una truita de patates! www.esfruita.com/assessorem/truita-de-patates

    ResponElimina
  17. Que bons que són els musclos del Delta!!! I que bons i originats aquests ous farcits!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  18. Per cert et puc recomanar un blanc del Priorat? Licorella, ja em diràs si el tastes!

    ResponElimina
  19. tu has perfeccionat la recepta de la teva mare!!! ,) molts petonets i gràcies per participar Nani.

    ResponElimina
  20. Uuuumm,
    que rico, se ve muy apetecible.

    Un saludo.

    ResponElimina
  21. Quina meravella de tapa has presentat avui Nani!!! Es tan maca, tan sabrosa, tan elegant i senzilla de preparar, combina tantes coses que solament en vull tastar una!!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  22. Tens un blog fantàstic! I aquesta foto l'he vist al SuperStar!!
    Ens veiem per aquí.
    Una abraçada,

    Mónica

    ResponElimina