Diu el Memòries d'una cuinera d'aquest mes que bé estima qui mai oblida i jo em sento molt afortunada per no haver oblidat els ous farcits que ens trobàvem al frigorífic quan tornàvem de la platja. La meva mare els preparava pel matí, mentre els fills esmorzàvem i ja ens els miràvem amb gana. Els feia senzills, amb tonyina i maionesa, els clàssics, però com n'eren de bons! Jo els faré de la mateixa manera però amb uns musclos del Delta i unes gambes de Tarragona, per a donar-li un toc diferent.
Per a quatre persones
Per a quatre persones
Necessitarem:
- 4 llesques de pa o panets petits
- 12 gambes vermelles cuites de Tarragona per a decorar
- 2 gambes cuites per a trossejar
- 250 g de musclos del Delta de l'Ebre
- maionesa
- 4 ous bullits
Farem:
Bullim els ous durant 12 minuts i els refredem amb aigua freda.
Els pelem i els partim per la meitat.
Obrim els musclos al vapor i en traiem la closca.
Bullim durant dos minuts les gambes, refredem amb aigua freda i les pelem.
Traiem els rovells dels ous i els posem en un bol, els barregem amb els musclos trossejats, dels que n'haurem reservat vuit per a decorar.
Hi afegim les gambes trossejades i la maionesa que calgui.
Farcim els ous i decorem amb tres gambes i dos musclos.
Els muntem sobre el pa.
Entraran com si res. Que no falti un bon vi blanc del Priorat, ben fresc, per a acompanyar.
M'agrada moltíssim Sílvia Pérez Cruz. Quina veu! A mi m'encanta i mentre escric la tinc posada en les meves receptes musicals de l'Spotify. Treballar així és un plaer. Heu sentit Ella y yo? Sense paraules.
Que original!!! És una tapa molt de la terra.... gamba de tarragona....musclo del delta... :)
ResponEliminaMolt xula i segur que boníssima.
Petonets. MAR, de El que no mata engreixa
Que delicia de tapa, además de preciosa, una presentación de lujo!! Enhorabuena guapa!! La has bordado!!
ResponEliminaBesoss
Buf, quin luxe d'ous farcits!! Han de quedar boníssims!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Com que t'estimo molt, crec que mai m'oblidaré d'aquesta TAPA, perque que n'es de BONICA i ATRAYENT
ResponEliminaFELICITATS ARTISTA!!!
Bons dies de descans;)
I jo que pensava que els ous farcits només podien ser amb tonyina i maionesa! Quina recepta i quina foto tan maques!
ResponEliminaPetons
Conxita
Qué barbaridad. Muy original. Tienen que estar buenísimos. Me gustan. No sé si me dará tiempo a presentar mi receta. Estoy atacada de trabajo. Besitos
ResponEliminamejillones, camarones, es un lujo de tapa! los panes también los hiciste vos?
ResponEliminaTros de foto i de pintxo...
ResponEliminaNani, que bons!! Aquests els probo segurisim!! I ara me'n vaig a spotify a sentir la musica... Petonets!
ResponEliminaCom sempre una recepta i una presentació molt original.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Home aquesta versió que ens presentes fa una pinta.... amb sabor a mar!!! que bons!!!!
ResponEliminamolts petonets
Bon cap de setmana
Tinc la sort de pasar els caps de setmana al Delta de l'Ebre i gaudir dels seus musclos... que son bonisims, tendres ...ademés no sabria decidir.me en quin lloc els cuines millor i amb quina salseta m'agraden més.
ResponEliminaSalutacions
caram, nani, em sembla una proposta deliciosa!! I amb musclos del Delta, que això no té igual! Superen els gallecs, sense dubte. A mi també m'agrada moltíssim la Sílvia Pérez Cruz. L'he vist 5 cops en directe i ja estic ansiosa per tornar a enganxar una altra actuació del seu nou disc. Avui, unes propostes ideals per al cap de setmana!! Petonet
ResponEliminaUns ous mariners originals i molt bons!
ResponEliminaM'encanta la presentació en montaditos ;)
Nosaltres també trobàvem a la nevera ous farcits de tonyina i maionesa quan tornàvem de la platja. Però la teva versió m'agrada moltíssim!!
ResponEliminaPTNTS Dolça
No he sentit "ella i yo" pero ara mateix me'l busco en el meu spotify.
ResponEliminaQuina idea tna bona dels ous amb els muscles!!!! M'agrada la idea! i la foto es molt, molt maca....
Petons
Una recepta deliciosa i una presentació meravellosa, com sempre!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem una recepta senzilla però especial, ja que mai queda igual! Una truita de patates! www.esfruita.com/assessorem/truita-de-patates
Que bons que són els musclos del Delta!!! I que bons i originats aquests ous farcits!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
Per cert et puc recomanar un blanc del Priorat? Licorella, ja em diràs si el tastes!
ResponEliminatu has perfeccionat la recepta de la teva mare!!! ,) molts petonets i gràcies per participar Nani.
ResponEliminaUuuumm,
ResponEliminaque rico, se ve muy apetecible.
Un saludo.
Quina meravella de tapa has presentat avui Nani!!! Es tan maca, tan sabrosa, tan elegant i senzilla de preparar, combina tantes coses que solament en vull tastar una!!!!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Tens un blog fantàstic! I aquesta foto l'he vist al SuperStar!!
ResponEliminaEns veiem per aquí.
Una abraçada,
Mónica
Genial, una tapa estupenda.
ResponEliminaMe gusta mucho.
Besos