A la ciutat de Tarragona s'ha creat la marca Tarragona Gastronòmica que agrupa les tres associacions de restaurants de la ciutat: ARCS (El Serrallo), Tarracogust (Centre) i ARPA (Part Alta). I és que quan es tracta de menjar amb qualitat a Tarragona tenim una bona matèria primera. Si partim del peix blau o de la gamba vermella ho fem amb paraules majors...
Necessitarem:
- 250 g de fideus de tinta de calamar
- 1 litre de fumet de peix
- 4 gambes vermelles de Tarragona cuites per a decorar
- 8 gambes vermelles de Tarragona pelades (els caps serviran pel fumet)
- 1 sípia mitjana neta
- 1 ceba mitjana
- 4 cullerades soperes de tomàquet triturat
- 2 alls
- oli d'oliva
- sal i pebre
- allioli per a acompanyar
Farem:
En una paella posarem a enrossir amb oli d'oliva la ceba a foc mig.
Hi afegirem els alls esmicolats sense que es cremin i el tomàquet.
Tallarem la sípia a trossets i l'afegirem al sofregit.
Quan estigui tot cuit hi abocarem els fideus i les 8 gambes pelades i trossejades.
Salpebrem.
Ho remenem un parell de minuts i aboquem el fumet bullent.
Deixem coure fins que es beguin el suc.
Emplatem i ornem amb una gamba i un tros gros de sípia.
Una bona manera de menjar fideuada per a qui no li agradi la tinta de calamar.
Si no coneixeu Tarragona us convidem a visitar-la. Us agradarà poder passejar i gaudir d'esplèndids monuments, i com no de menjar en bons restaurants. De música avui us recomano Carmina Canere, el primer disc de música romana que ha fet el grup Thaleia, amb composicions, entre d'altres, de l'amic i company de feina Xavi Martin (a la foto de Nicolas Moulin).
m'agraden molt més el fideus que l'arroç negre!!! i m'encanta com has decorat el plat!!!! felicitats!
ResponEliminaHola compi, no se si ya lo has visto pero estamos juntas en Superstar. ¡Qué bien!
ResponEliminaMenuda foto has puesto. Hiper artística y muy bonita. Pero encima es que me encanta la receta. Enhorabuena. Te la copio. Tengo ya una carpeta de recetas pendientes de hacer tremenda. Y encima a régimen!! Besitos
Quins fideus més bons, i així fets amb la pasta ja negra t'estalvies feina!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Madre mia que pinta!! Tiene que estar riquisimo!!
ResponEliminaAhora mismo me iba a Tarragona, no la conozco y dicen que es preciosa, pero primero me iría directa a tu casa a tomarte una tapita de este plato tan exquisito!!! Te ha quedado genial, mmm, y la decoración del plato perfecta!!!
ResponEliminaBesitosss
Apa quina pinta! La presentació maquíssima, però el sabor ja deu ser espectacular! A mi amb un plat així em robes el cor!
ResponEliminaPetons
Sandra
Veient aquest plat és impossible no creure's el que dius, Nani! A Tarragona hi ha bon peix i marisc, seguríssim! M'agrada molt aquesta presentació. I prenc nota de la recomanació musical, a veure si la trobo.... petons
ResponEliminaOstres Nani quina pinta tenen aquests fideus!!! Fa temps que no baixo per Tarragona. L'ultim cop va ser per disfrutar de Tarraco Viva fara un parell d'anys. Aixi que ja toca tornar-hi!!! Petons
ResponEliminaOstres, és que com sempre la presentació és tan espectacular que deu ser una llàstima menjar-se el plat...clar que amb aquesta pinta...qui s'hi podria resistir???
ResponEliminaPetonets!!
Se me hace la boca agua con solo vrlo. La presentación de lujo!
ResponEliminahummm me encanta cómo has decorado el plato, queda precioso.. ayy pero que ricas cositas tenéis en Tarragona!!! Besitos
ResponEliminaM'agrada Tarragona i m'agrada anar a un restaurant que fan uns arrossos... ara no recordo el nom però ja te'l diré.
ResponEliminaAquest plat fa molt bona pinta, i sobretot has aconseguit una presentació molt elegant!
petonets
No me funciona ahora mismo el traductor y no estoy segura de haberme enterado bien de la receta pero de lo que sí me he enterado es de la pinta tan exquisita que tiene tu plato. Y de la presentación...que es de matrícula de honor.
ResponEliminaEnhorabuena.
Bss
és clar que a Tarragona hi ha marisc i peix del millor :o)
ResponEliminaI com no pensar que aquests fideus negres no son una delicia del mar... M'encanta la presentació i ja m'agradaria poder tastar el plat.
Aquí no es pot comprar peix, sembla que hagi viscut moltes vides abans d'arribar a la botiga, ens hem de conformar amb peix congelat...
Petonets,
Palmira
nani!!! déu méu!! que és hora de dinar! i tinc una gana... i veig aquest plat...! wuau m'encanta!!!!
ResponEliminamolts petonets
La unio fa la força!!!
ResponEliminaAquesta presentacio es de professionals, molt guapa ha quedat la tinta amb el pinzell. Felicitats.
Fantàstics! M'encanten aquests fideus, amb el teu permís els he compartit a la meva pàgina de facebook.
ResponEliminaPetons.
Eduard.
Amb aquest producte tant estupendo segur has aconseguit un plat de festa major. T´ha quedat una presentació de luxe!! petons,
ResponEliminaUna presentación de primera, me encanta como montas los platos... Creo que de muy pequeñita fui a Tarragona porque mi padre tenía hermanos allí y en Barcelona, pero no me acuerdo, será cuestión de volver, si tus nos lo aconsejas!!!!
ResponEliminaBesitos.
Però quin plat de luxe Nani!! M'encanta l'emplatat, com sempre meravellós!!
ResponEliminaPetons
Simplement deliciós...
ResponEliminaQue bons aquests fideus!! Mai els he menjat així que m'enduc la recepta per probar-la, i les gambes de Tarragona....se'm fa la boca aigua.
ResponEliminaPer cert, si no aconsegueixo els fideus t'ho pregunto, que vivim aprop. ;)
Petonets. MAR, de El que no mata engreixa
Se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaTé una pinta impresionant, amb aquesta presentació no hi ha qui es resisteixi :)
Això sí que és un plat de gran celebració!
ResponEliminaHa de ser gustós i molt bo.
I.. ¿que es el que no té TARRAGONA?
ResponEliminaQuins fideus mes rebons!!!
Amb cada nova recepta em sorprens....quina passada !
ResponElimina