Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 30 de juliol de 2013

Musclos a la Castafiore {homenatge a Hergé}

Fish'n'chips IX

Des del 6 de juny, i fins el dia 29 de setembre, al Museu d'Història de Catalunya hi ha l'exposició Aquell jove reporter belga  que tenia un fox terrier blanc... en homenatge al seu creador el belga Hergé, dibuixant i guionista de còmics. Nosaltres som tintinaires i no volíem deixar de retre-li el nostre també. Un dels personatges que ens fan molta gràcia és Bianca Castafiore, inspirada en Maria Callas, i a ella li dediquem la recepta d'avui.
Qui hagi estat a Brussel·les sap que els musclos, les patates fregides i una bona cervesa són una menja ben representativa. Nosaltres la recordem i la fem.

Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 2 kg de musclos
 - 3 cullerades soperes de mantega
 - 1 ceba mitjana trossejada
 - 1 all esmicolat
 - 1 branca petita d'api trossejada
 - 3 cullerades soperes de nata líquida
 - sal i pebre
 - 1 gotet de vi blanc
 - oli per a fregir les patates (oliva o gira-sol)
 - patates
 - maionesa

Farem:
En una cassola hi posem la mantega a fondre.
Seguidament hi coem la ceba, l'all i l'api durant uns minuts fins a sofregir-los suaument.
Hi afegim la nata, salpebrem i deixem un parell de minuts més.
Ara ja hi podem abocar el got de vi blanc i els musclos, que haurem netejat amb un raspall sota l'aixeta d'aigua corrent.
Tapem i deixem coure uns 10 minuts o fins que s'hagin obert, tot movent la cassola de tant en tant.
Els servim amb patates fregides i maionesa.
Per a fregir les patates i que quedin cruixents les coem primer al vapor i després fregim.
Les pelem i tallem amb la forma desitjada i les posem al vapor uns set minuts.
Tot seguit les fregim amb oli (el que més us agradi) fins que quedin daurades.
Les traiem i posem sobre paper de cuina.

A Brussel·les vàrem visitar uns alambins ben curiosos, però avui ho completem amb una cervesa de Xàtiva que va ser premiada amb una Estrella d'Or en aquella ciutat l'any passat: La Socarrada. És una cervesa feta amb romaní i mel mediterrània de romaní. Especial i bona.

L'Ària de les joies de l'òpera Faust de Gounoud ens acompanya. No podria ser un altre peça. La diva la canta al llibre de Tintín Les joies de la Castafiore. Gaudiu!

8 comentaris:

  1. No he fet mai els musclus d'aquesta manera i tenen la veritat molt bona pinta. Sempre els faig marinera...pero auqests tenen que ser molt i molt delicats!!!! Els probarem....
    Preciòs collaret que has engalanat a la primera foto...m'ha encantat!!!!!
    Igual que la Violeta, que està ja cambiant.... com pasa els tems...aviat tindràs nous ajudants a la teva cuina, que com ella i com nosaltres quedaran bocabadats amb les tevés arts...
    Bona semana preciosa!!!!!

    ResponElimina
  2. Bonissims aquests muscles!! A mi també m'agrada molt el personatge de la Castafiore :) Quina bellesa la Violeta! També va de camí de convertir-se en una autèntica diva!! :) Petonets!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta recepta, em recorda al meu viatge a Bèlgica on sempre que podíem menjavrm mûles et frites, una delícia...
    Que passis un bon estiu!

    ResponElimina
  4. Quin homenatge :o) Aquest fish & chips és meravellòs, senzill i ben bò ... però crec que si pogués ara mateix em prendria aquesta cervesa!!!!
    Quina pinta més seria per llegir :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Nani, jo tinc tota la col·lecció de contes d'en Titín en sis volums. Ens encanta!
    Gràcies per la proposta, boníssims, i continuem amb l'estiu!

    ResponElimina
  6. Però què original!!! M'agrada molt la idea i els musclos encara més, m'encanten.
    Jo de Tintín no he llegit els còmics, però quan era petita per casa corrien unes películes de dibuixos de varies de les històries i m'agradaven molt, excepte les 7 boles de cristall que em feia molta por jajajjaaj.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  7. M'ha encantat el títol del plat. Boníssim!
    Marta

    ResponElimina