Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 19 de juliol del 2013

Peres al vi {amb bona música}


Un cop de vent va fer caure totes les peres de cop. Seguint el ritme del temps hem de fer alguna cosa per aprofitar-les. L'altre dia va sobrar mitja ampolla de vi negre en un sopar d'amics i el vaig gastar fent aquestes delicioses postres que durant uns dies ens acompanyaran.

Necessitarem:
 - 1 kg de peres pelades i tallades per baix perquè puguin quedar dretes
 - 250 g de sucre
 - 1/2 l de vi negre
 - 1/4 d'aigua
 - 1 branca de canyella
 - 10 claus d'olor
 - el suc d'una llimona
 - la pela de la llimona

Farem:
Posarem l'aigua i el sucre en una cassola, deixarem que comenci a bullir i hi posarem les peres deixant passar un parell de minuts.
Seguidament hi aboquem el vi, les espècies, la pela de la llimona i el seu suc.
Deixem que bulli aproximadament uns 30 minuts a foc normal.
A l'hora de servir reduirem a foc fort el suc que ha quedat.
L'acompanyem d'una bola de gelat de vainilla.
Senzillament bones.
Ho podeu fer amb altres fruites, i si voleu, mireu com vàrem fer les figues, amb vi també.

M'agrada molt la música d'Erik Satie. Mentre ho preparava escoltava Trois morceaux en forme de poire. Un plaer per a l'esperit...

12 comentaris:

  1. Ooooooh! Que maques t'han quedat!!! No n'he fet mai. Són molt fortes de gust a vi?
    Bon cap de setmana, guapa!!!

    ResponElimina
  2. Quina meravella :o) És un dels meus postres preferits, i amb aquestes peres, perfecció absoluta!

    Bon cap de setmana i a gaudir del camp per nosaltres també!!!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  3. Doncs sense saber-ho m'has portat un tendre record d'infancia... la mare en feia cada semana de peres en vi, i tantes n'he menjat que quasi les he aburrit. Però avui per avui, que fa molts anys que no en menjo, em vindrien de gust aquestes tevés, tan boniquetes amb el seu palet, i aquest suquet dolç que ha d'esser ben bò!!!!
    Em convindes doncs????
    Satie, satie...ets una romántica melangiosa!
    M'agrada molt la cistella!!!

    ResponElimina
  4. Una bona manera d'aprofitar les peres i el vi.
    Les fotos precioses, ets una artista!

    ResponElimina
  5. Caram Nani! Semblen caramel!
    Les imagino acompanyades d'un deliciós gelat de vainilla!

    ResponElimina
  6. Nani mira que a mi no me gustan las peras pero veo las fotos y me dan hasta ganas Dr darle un bocado de la pinta que tienen.
    Besos linda.

    ResponElimina
  7. Boníssimes i molt entranyables! A mi també em porten records d'infantesa... Petonets!

    ResponElimina
  8. Las peras al vino son un clásico familiar en Nochebuena. A mí me encantan. Me parecen el acompañamiento perfecto cuando hay carne. Un besito.

    ResponElimina
  9. Un postre muy tentador. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  10. Molt bona idea! A natres se'ns va passar una vegada collir les blanquilles del peré de davant de casa i vam acabar fent suc de pera! Ara tindré en compte aquesta recepta per quan torni a estar per casa.
    Molt bon blog, un gran descobriment!
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
  11. acabo de fer-les però enlloc de llimona amb taronja ;)

    ResponElimina