Les tardes d'estiu donen per a tot. La Violeta va veure que fullejava la revista Cuina i a la portada hi havia una pizza, que a ella li agraden i molt. Així que vàrem decidir què faríem per a sopar: una pizza! A l'hora de posar-li nom vam decidir que seria km 0, perquè les verduretes que la farcirien serien totes de l'hort que teníem davant. Un davantal, que algú ens va portar de Roma, va servir per a ambientar, amb els mateixos colors de l'ornamentació. La massa va quedar molt bona.
És una recepta de Giovanna Peracchia a la revista Cuina núm. 147, una autèntica base de pizza.
Per a 4 bases de 225 g,
Necessitarem:
- 500 g de farina de força
- 4 g de llevat
- 15 g de sal
- 370 ml d'aigua
- 35 ml d'oli d'oliva verge extra
Farem:
1. Col·loqueu la farina, amb 300 ml d'aigua i el llevat, 10 min, en una pastadora, o pasteu-ho a mà, fins a aconseguir una massa molt llisa i elàstica. Comproveu que estigui prou elàstica agafant-la d'un extrem i estirant-la. Ha d'aguantar sense trencar-se. Afegiu-hi la resta d'aigua, l'oli i la sal. Pasteu-ho 10 min més, la massa ha de ser llisa, elàstica i tova. Si feu servir una pastadora, sortirà de les parets del bol, tot i que sembli enganxosa, és normal.
2. Poseu la massa en un bol lleugerament untat amb oli, i deixeu-la reposar 15 min.
3. Aboqueu-la sobre una superfície de treball enfarinada i dividiu-la en quatre porcions de 225 g cadascuna. Enfarineu-les i doneu-los forma de bola. Poseu-les en una safata fonda, amb un xic d'oli. Cobriu-ho amb paper film i refrigereu-la 12 h.
4. Traieu la safata de la nevera i deixeu-la 30 min a temperatura ambient.
5. Escalfeu el forn a la màxima temperatura. Col·loqueu-hi la safata al nivell baix, sobre la reixeta, en una pedra refractària (per a una pizza perfecta), o en una safata gran, on la pizza pugui cabre fàcilment.
6. Amb l'ajuda d'una rasqueta, agafeu una bola de massa, poseu-la sobre la superfície de treball, enfarinada, empolseu-la amb farina i, pressionant a partir del centre, aplaneu-la fins a aconseguir un cercle d'uns 30 cm de diàmetre, deixant-ne una vora més gruixuda i l'interior bastant fi. Com que la massa és molt elàstica, no tingueu por, que no es trencarà, fins i tot podríeu intentar llançar a l'aire com fan els autèntics pizzaioli. Nosaltres, per si de cas, no ho hem fet.
7. Poseu la massa sobre una pala de pizza o sobre una safata posada a l'inrevés, en ambdós casos, ben enfarinades. Disposeu la massa sobre la safata calenta que prèviament heu posat al forn (o sobre la pedra refractària). Coeu la base de pizza 5-7 min, fins que agafi una mica de color. Traieu la pizza del forn i farciu-la al gust. Nosaltres ho hem fet amb carabassó, tomàquets cirerols, ceba i porro, tot tallat i passat abans per una paella amb oli d'oliva. Sota les verdures hi hem posat mozzarella.
E lucevan le stelle, de Tosca, per Luciano Pavarotti, ens posava el punt italià, encara que us puc dir que per més estels que hi hagi al firmament, quan tinc la Violeta al costat, ella és qui brilla...
Quina bona pinta!!! i quin hort més ofenós!!!
ResponEliminaLa Violeta està preciosa, Nani! Moltes felicitats!!!
Petons!!!
Interessant aixó del Km.0. Que divertit poder cuinar amb la canalla, la nena está preciosa i la pizza molt bona. Petons!
ResponEliminaAna
Quina proposta més bona per un sopar amb família!! i quin privilegi poder menjar les verdures tant i tant fresques!!
ResponEliminaQuina pinta tant genial!!! les fotos i la nena maquíssimes! petons
ResponEliminaUna ajudant preciosa i una pizza boníssima!! Pots estar-ne ben orgullosa Nani. A veure si m'animo a fer-la, que m'ha encantat!
ResponEliminaPer cert a Igualada fa uns anys hi havia un estambliment que es deia "pizza km0"!!
Petons! :)
Quina ajudant més guapa!! a casa les pizzes ja temps que són 100% casolanes, la veritat és que val molt la pena fer-les, a més si a sobre hi poses verduretes i són de l'hort.... Quina delicia!
ResponEliminapetonets
Quin hort més maco però gairebé no es veu amb aquesta convidada ajudant tan maca... Com se n'ha fet de gran desde les últimes fotos! Amb la Polyanna no els hi faltarien idees per l'hort i cuinar juntes...
ResponEliminaI km0, quines ganes de cambiar de lloc!!!
Petonets
Palmira
¡¡¡¡¡Que preciosidad de nieta¡¡¡¡¡, ser abuela es lo mejor del mundo, a ver cuando nos podemos jubilar, ENHORABUENA POR EL BLOG
ResponEliminaSegur que la Violeta s'ho va passar bomba fer la pizza ;-) Quina sort tenir aquesta cuinera a casa, i aquest hort tan productiu!!
ResponEliminaBoníssima la Pizza, a més si li poses coses del vostre hort més encara! Que guapa i que gran està la Violeta! Moltes gràcies pel teu comentari del video Nani. Em va agradar molt!! Una abraçada! Marta
ResponEliminaNo se si m'agrada mes la PIZZA o la VIOLETA; ¡saps que? hem quedo amb totes dues; si us plau envíamelas per correu.
ResponEliminaPETONETS :)))
Quina bona pinta aquesta pizza i quina sort poder menjar-la amb les verduretes tan fresques !!!!
ResponEliminaMercè
Jo també tinc aquest núm de la revista Cuina...em va agrada molt com enfoquen les recepte de les pizzes. Aquesta teva és de categoria ja no es poden trobar més verdures fresques que les que hi porta. Per cert, m´encanta E lucevan le stelle...em transporta a casa dels meus pares on els diumenges al matí sempre s´escoltava ópera o clàssica.
ResponEliminaque buna pinta tiene esa pizza, se ve requisima :D
ResponEliminaPaloma Castillo / MTY - MEX
ResponEliminaNani que bonito!! Adoro suas receitas e as fotos
ResponEliminaMe encanta são lindisímas.essa é uma boa opção para quem esta de dieta.
Por Dios Nani, esos momentos no tienen precio¡¡¡¡¡ Violeta está preciosa con ese delantal "italiano" y la huerta se ve fantastica. Mira por donde me has recordado al anuncio de las pizzas de casa Tarradellas, pero esta en versión real y casera de principio a fin. Estos momentos son los que dan valor al día a día. Bss y otro mas grande para tu ayudanta.
ResponEliminaVirginia "sweet and sour"
Menuda pinta tiene esta pizza, Nani que foto tan bonita, Violeta con ese delantal con los colores de Italia, preciosa.. ..
ResponEliminaBesos grandes.
La pizza és el meu menjar preferit, m'encanta!!! i si a més és amb verduretes de l'hort... tremenda! quina ajudanta més guapa que tens tu!!
ResponEliminakina enveja sana ke foteu !....guapísima violeta !!...una abraçada !
ResponEliminaLa cuinera està preciosa!!!!! Una pizza deliciosa i natural! Petonets!
ResponEliminaOhhhh que bona em recorda a les que feia Jaimie Oliver en els seus programes quan feia les pizzes amb tot el que treia del hort.
ResponEliminaLa foto amb la Violeta es preciosa!
Ptns.
Su.
Quina néta més guapa tens!!!! Tens una cuinera de primera!!!
ResponEliminaLes fotografies,com sempre, genials.....
Petons,
Olga
Nani, ¡qué guapa está Violeta! Es increíble. ¡Qué rápido crece!
ResponEliminaMe encanta ver lo que escribes cuando compartes un día con ella.
Un besazo.
Quines preciosssssssssitats!!! La Violeta està guapissssssssima!! Petons!
ResponEliminaI l'hort, i la pizza, i les fotos!! TOT PRECIOS!!!
ResponEliminaNo se que m'agrada més, si la Violeta o la pizza.
ResponEliminaSi em dones a escullir, em quedo amb la guapissima Violeta.
Per molt que la pizza deu ser una delicia.
Petons a les dues i que passis un Bon estiu!!!
ISABEL
Quina entrada mes maca, amb la Violeta com a protagonista.
ResponEliminaEl devantal m'ha encantat i les dots de la Violeta com alumna em semblan més que notables!!!!!
La pizza...mmm quina marevella!!!! No hi ha rès millor a l'estiu!