Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 23 de juliol del 2013

Pizza km 0 {sense sortir de casa}


Les tardes d'estiu donen per a tot. La Violeta va veure que fullejava la revista Cuina i a la portada hi havia una pizza, que a ella li agraden i molt. Així que vàrem decidir què faríem per a sopar: una pizza! A l'hora de posar-li nom vam decidir que seria km 0, perquè les verduretes que la farcirien serien totes de l'hort que teníem davant. Un davantal, que algú ens va portar de Roma, va servir per a ambientar, amb els mateixos colors de l'ornamentació. La massa va quedar molt bona.
És una recepta de Giovanna Peracchia a la revista Cuina núm. 147, una autèntica base de pizza.
Per a 4 bases de 225 g,

Necessitarem:   
 - 500 g de farina de força
 - 4 g de llevat
 - 15 g de sal
 - 370 ml d'aigua
 - 35 ml d'oli d'oliva verge extra

Farem:
1. Col·loqueu la farina, amb 300 ml d'aigua i el llevat, 10 min, en una pastadora, o pasteu-ho a mà, fins a aconseguir una massa molt llisa i elàstica. Comproveu que estigui prou elàstica agafant-la d'un extrem i estirant-la. Ha d'aguantar sense trencar-se. Afegiu-hi la resta d'aigua, l'oli i la sal. Pasteu-ho 10 min més, la massa ha de ser llisa, elàstica i tova. Si feu servir una pastadora, sortirà de les parets del bol, tot i que sembli enganxosa, és normal.
2. Poseu la massa en un bol lleugerament untat amb oli, i deixeu-la reposar 15 min.
3. Aboqueu-la sobre una superfície de treball enfarinada i dividiu-la en quatre porcions de 225 g cadascuna. Enfarineu-les i doneu-los forma de bola. Poseu-les en una safata fonda, amb un xic d'oli. Cobriu-ho amb paper film i refrigereu-la 12 h.
4. Traieu la safata de la nevera i deixeu-la 30 min a temperatura ambient.
5. Escalfeu el forn a la màxima temperatura. Col·loqueu-hi la safata al nivell baix, sobre la reixeta, en una pedra refractària (per a una pizza perfecta), o en una safata gran, on la pizza pugui cabre fàcilment.
6. Amb l'ajuda d'una rasqueta, agafeu una bola de massa, poseu-la sobre la superfície de treball, enfarinada, empolseu-la amb farina i, pressionant a partir del centre, aplaneu-la fins a aconseguir un cercle d'uns 30 cm de diàmetre, deixant-ne una vora més gruixuda i l'interior bastant fi. Com que la massa és molt elàstica, no tingueu por, que no es trencarà, fins i tot podríeu intentar llançar a l'aire com fan els autèntics pizzaioli. Nosaltres, per si de cas, no ho hem fet.
7. Poseu la massa sobre una pala de pizza o sobre una safata posada a l'inrevés, en ambdós casos, ben enfarinades. Disposeu la massa sobre la safata calenta que prèviament heu posat al forn (o sobre la pedra refractària). Coeu la base de pizza 5-7 min, fins que agafi una mica de color. Traieu la pizza del forn i farciu-la al gust. Nosaltres ho hem fet amb carabassó, tomàquets cirerols, ceba i porro, tot tallat i passat abans per una paella amb oli d'oliva. Sota les verdures hi hem posat mozzarella.

E lucevan le stelle, de Tosca, per Luciano Pavarotti, ens posava el punt italià, encara que us puc dir que per més estels que hi hagi al firmament, quan tinc la Violeta al costat, ella és qui brilla...

28 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! i quin hort més ofenós!!!
    La Violeta està preciosa, Nani! Moltes felicitats!!!
    Petons!!!

    ResponElimina
  2. Interessant aixó del Km.0. Que divertit poder cuinar amb la canalla, la nena está preciosa i la pizza molt bona. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  3. Quina proposta més bona per un sopar amb família!! i quin privilegi poder menjar les verdures tant i tant fresques!!

    ResponElimina
  4. Quina pinta tant genial!!! les fotos i la nena maquíssimes! petons

    ResponElimina
  5. Una ajudant preciosa i una pizza boníssima!! Pots estar-ne ben orgullosa Nani. A veure si m'animo a fer-la, que m'ha encantat!
    Per cert a Igualada fa uns anys hi havia un estambliment que es deia "pizza km0"!!
    Petons! :)

    ResponElimina
  6. Quina ajudant més guapa!! a casa les pizzes ja temps que són 100% casolanes, la veritat és que val molt la pena fer-les, a més si a sobre hi poses verduretes i són de l'hort.... Quina delicia!

    petonets

    ResponElimina
  7. Quin hort més maco però gairebé no es veu amb aquesta convidada ajudant tan maca... Com se n'ha fet de gran desde les últimes fotos! Amb la Polyanna no els hi faltarien idees per l'hort i cuinar juntes...
    I km0, quines ganes de cambiar de lloc!!!
    Petonets
    Palmira

    ResponElimina
  8. ¡¡¡¡¡Que preciosidad de nieta¡¡¡¡¡, ser abuela es lo mejor del mundo, a ver cuando nos podemos jubilar, ENHORABUENA POR EL BLOG

    ResponElimina
  9. Segur que la Violeta s'ho va passar bomba fer la pizza ;-) Quina sort tenir aquesta cuinera a casa, i aquest hort tan productiu!!

    ResponElimina
  10. Boníssima la Pizza, a més si li poses coses del vostre hort més encara! Que guapa i que gran està la Violeta! Moltes gràcies pel teu comentari del video Nani. Em va agradar molt!! Una abraçada! Marta

    ResponElimina
  11. No se si m'agrada mes la PIZZA o la VIOLETA; ¡saps que? hem quedo amb totes dues; si us plau envíamelas per correu.
    PETONETS :)))

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta aquesta pizza i quina sort poder menjar-la amb les verduretes tan fresques !!!!

    Mercè

    ResponElimina
  13. Jo també tinc aquest núm de la revista Cuina...em va agrada molt com enfoquen les recepte de les pizzes. Aquesta teva és de categoria ja no es poden trobar més verdures fresques que les que hi porta. Per cert, m´encanta E lucevan le stelle...em transporta a casa dels meus pares on els diumenges al matí sempre s´escoltava ópera o clàssica.

    ResponElimina
  14. que buna pinta tiene esa pizza, se ve requisima :D

    ResponElimina
  15. Paloma Castillo / MTY - MEX

    ResponElimina
  16. Nani que bonito!! Adoro suas receitas e as fotos
    Me encanta são lindisímas.essa é uma boa opção para quem esta de dieta.

    ResponElimina
  17. Por Dios Nani, esos momentos no tienen precio¡¡¡¡¡ Violeta está preciosa con ese delantal "italiano" y la huerta se ve fantastica. Mira por donde me has recordado al anuncio de las pizzas de casa Tarradellas, pero esta en versión real y casera de principio a fin. Estos momentos son los que dan valor al día a día. Bss y otro mas grande para tu ayudanta.


    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  18. Menuda pinta tiene esta pizza, Nani que foto tan bonita, Violeta con ese delantal con los colores de Italia, preciosa.. ..
    Besos grandes.

    ResponElimina
  19. La pizza és el meu menjar preferit, m'encanta!!! i si a més és amb verduretes de l'hort... tremenda! quina ajudanta més guapa que tens tu!!

    ResponElimina
  20. kina enveja sana ke foteu !....guapísima violeta !!...una abraçada !

    ResponElimina
  21. La cuinera està preciosa!!!!! Una pizza deliciosa i natural! Petonets!

    ResponElimina
  22. Ohhhh que bona em recorda a les que feia Jaimie Oliver en els seus programes quan feia les pizzes amb tot el que treia del hort.
    La foto amb la Violeta es preciosa!
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  23. Quina néta més guapa tens!!!! Tens una cuinera de primera!!!
    Les fotografies,com sempre, genials.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  24. Nani, ¡qué guapa está Violeta! Es increíble. ¡Qué rápido crece!
    Me encanta ver lo que escribes cuando compartes un día con ella.
    Un besazo.

    ResponElimina
  25. Quines preciosssssssssitats!!! La Violeta està guapissssssssima!! Petons!

    ResponElimina
  26. I l'hort, i la pizza, i les fotos!! TOT PRECIOS!!!

    ResponElimina
  27. No se que m'agrada més, si la Violeta o la pizza.
    Si em dones a escullir, em quedo amb la guapissima Violeta.
    Per molt que la pizza deu ser una delicia.
    Petons a les dues i que passis un Bon estiu!!!
    ISABEL

    ResponElimina
  28. Quina entrada mes maca, amb la Violeta com a protagonista.
    El devantal m'ha encantat i les dots de la Violeta com alumna em semblan més que notables!!!!!
    La pizza...mmm quina marevella!!!! No hi ha rès millor a l'estiu!

    ResponElimina