Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 16 de juliol del 2013

Popets amb patates i allioli {d'un bon llibre}

Fish'n'chips VIII

Durant uns anys, i per a pagar-me els estudis, els estius treballava a Cambrils, a casa de la tieta Modesta, venent toros, castanyoles i diversos souvenirs. La tieta cuinava molt bé i un dels plats que més m'agradaven eren els popets amb patates i allioli. No fa gaire em vaig emocionar quan vaig veure la recepta, senzillíssima recepta, mentre fullejava el llibre Cambrils, la mar, la terra, la taula d'Arola Editors. Un llibre de cuina marinera amb receptes dels restauradors d'aquella bonica vila marinera.
Jo no sabia que aquella menja fos típica d'allí. I a la nostra cuina tot aquell plat que porta patates i peix, li posem l'etiqueta de fish'n'chips. Aquest us agradarà.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 24 popets
 - 20 trossets de patates
 - oli d'oliva
 - una cabeça d'alls
 - 1 fulla de llorer
 - sal

Farem:
Poseu aigua, sal, una cabeça d'alls sencera i una fulla de llorer en una cassola de ferro.
Quan l'aigua bulli afegiu-hi els popets.
Espereu que torni a bullir i aleshores afegiu-hi les patates.
Deixeu que bulli uns 10 minuts més i retireu-ho del foc.
A part, feu allioli, amb només oli d'oliva i all.
Emplateu i aboqueu l'allioli damunt els popets i les patates.

Avui m'he transportat en el temps i creieu-me que ha sigut un plaer.
Acompanyeu-vos d'un bon vi blanc de la terra i tocareu el cel.
Un cel blau com el d'avui, mentre Frank Sinatra ens canta Blue Skies...

19 comentaris:

  1. A mi segur que m'encanta! Amb popets i patates (de l'hort?) encara millor...
    Si, tots tenim un part fosca en el nostre passat, oi??!!!
    Ara hauré de trobar popets, és extrany con cada país té els seus peixos "estrella" i altres totalment inexistents.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Mai havia vist un fish'n'chips tan glamurós!!!

    ResponElimina
  3. Un plat lleuger, ideal pels dies de calor, Nani.

    ResponElimina
  4. I aquests popets fent el pi?!?!?!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Quina presentació més original!!! Doncs si, la recepta m'agrada!!! Me'n poses una tapa?
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  6. Ohhhh que presentación más elegante para todo un clásico. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. juas,juas !!!..quina presentació !!!...és magnífica !!!...quina enveja !!!

    ResponElimina
  8. Doncs jo crec que de la teva época "souvenirs" t'ha quedat quelcom mès que la recepta i els records.... t'ha quedat l'impronta de les ninetes flamenques i aquesta presentación, així ho demostra....(jejeje, tots tenim un passat!)
    Realment i com diu la Montse, Quin Glamour!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!M'ha encantat la recepta i sobretot per lo senzilla i deliciosa que ha de ser!!!!
    Kisses

    ResponElimina
  9. Quina recepta mes bona, sencilla i evocadora! Vaig comprar popets el Dissabte que a casa agraden molt i en tinc alguns congelats. Ja se com els fare! Un petonas

    ResponElimina
  10. Ostres, venent toros i castanyoles? Qui ho havia de dir, no m'ho hauria imaginat mai! jejeje Aquesta reinterpretació del plat de la tieta és espectacular
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Ets una artista!!! Quina presentació més divertida!!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  12. Eres original hasta decir basta.... Me parece una auténtica chulada esta forma de presentar un pulpo a la feira.
    Besos corazón.

    ResponElimina
  13. Noia cada vegada em sorprens més. Ets una artista, una mestra, almenys per a mi. Cuinaré mai com tu? Segur que en aquestes subtileses no arribaré.
    Bravo!

    ResponElimina
  14. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  15. La recepta i la presentació són de Top Xef!! :) Petonets!

    ResponElimina
  16. Tots tenim un passat!! popets amb peineta, fins on arribarem!! ;)

    ResponElimina
  17. una recepta amb popets és boníssima segur!! Quina foto més bonica!

    petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  18. Una manera molt imaginativa de presentar un plat tradicional de la nostra terra!!! La foto, com sempre en aquest blog, fantàstica. Felicitats!!!

    ResponElimina
  19. Una recepta deliciosa presentada amb molt bon gust i art!

    ResponElimina