Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 9 de juliol del 2013

Pesto de sàlvia i farigola {les nostres herbes}


La sàlvia de la torreta ha estat esplèndida durant l'hivern i part de la primavera. Ara ja s'ha començat a assecar i queden les últimes flors. Volia ensenyar-vos, abans de que les perdi totes, com en són de boniques. Fa uns dies, la Maria de Provisions -on vaig a comprar quan busco una cosa especial per a una ocasió especial- em va donar un paquet de pasta italiana de sàlvia. És d'un tipus que és seca però que bullint-la només dos minuts queda amb la mateixa textura com si fos fresca. Resulta excel·lent. 
Així que amb sàlvia i farigola del meu hortet he preparat un pesto que ha quedat la mar de bo.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 2 g de fulles de sàlvia
 - 3 g de fulletes/granets de farigola (sense les branques)
 - 4 allets petits de Sant Joan
 - 15 g de formatge parmesà 
 - 75 g d'oli d'oliva
 - 1 tomàquet sec rehidratat en oli
 - 250 g de fetuccini alla salvia

Farem:
Preparem el pesto posant tots els ingredients a la batedora.
Jo acostumo a posar el formatge a trossets, m'agrada trobar-me'l.
Bullim la pasta segons indicacions del fabricant i escorrem.
La servim amb el pesto en un plat ben bonic!
Entrarà sense gana.
Menjada en bona companyia i sentint l'Adriano Celentano, Ancora vivo, ens sentim ben vius. Petits plaers que ens alegren la vida.

25 comentaris:

  1. Felicitats, nomes veure’l ja te’ls menges
    Qualsevol producte posat a les teves mans el transformes en un gran plat

    ResponElimina
  2. Deu haver quedat boníssim, aquest plat de pasta. sense dubte, l'aspecte és preciós, i les flors de sàlvia també. nosaltres també en tenim a l'hortet, però de moment no ha florit, continua fent fulletes... o sigui que em sembla que encara ens aguantarà uns dies més!

    ResponElimina
  3. Mite-la ella!!!
    Boníssim i fresquet, ideal per la caloreta.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Tant sols per l'aspecte de les fotos ja entra per els ulls, el sabor ha de ser superior!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. M'agrada molt descobrir pestos diferents.
    La sàlvia tinc ganes de tastar-la.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Que prato mais bonito nani parabéns!!!

    ResponElimina
  7. Jo vull un platet d'aquesta pasta amb el pesto!!
    Petons

    ResponElimina
  8. No sabia que existissin aquests tipus de pastes que ens portes en les teves darreres receptes! ets una caixa de sorpreses, Nani! Moltes gràcies, doncs han de ser ben bones!
    La primera foto és fantàstica! m'agrada molt!
    Petons i fins la propera!

    ResponElimina
  9. Quins plats de pasta!!!!!!!!!!!!!Entre les caragoles de llimona de l'altre dia i el pesto de savia i farigola, ja tinc dues receptes per provar, però no se per quina començar perquè totes dues són xulíssimes.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  10. La sàlvia combina fantàsticament amb la pasta i si a sobre et serveixen aquests fetuccini amb un pesto d'allò més mediterrani, és per començar a gaudir des del moment en que sents la seva flaire!

    ResponElimina
  11. M´agrada molt la salvia als plats de pasta, i l´has preparat amb un aspecte insuperable!!!! m´apunto la teva recepta!!! petons,

    ResponElimina
  12. Nani que gusto comer en tu mesa, que presentación tan delicada, y la receta estupenda.
    Besos preciosa.

    ResponElimina
  13. Como me gusta mezclar hojas de plantas de forma comedida. Y tu lo haces como nadie. Estupenda. Me gusta. Cada vez me atrevo más a mezclar la naturaleza en mis platos. Por cierto, alucino pero voy a Tarragona en agosto (solo unos días). Ojala podamos coincidir porque me apetece un montón darte un super abrazo. Y si tienes contigo a Violeta, yo también voy acompañada. Besitos.

    ResponElimina
  14. Sofisticat i a la vegada natural, es nota que tens herbetes al teu voltant... Anoto aquesta idea.
    Petons.

    ResponElimina
  15. No he provat mai la sàlvia, i tinc un llibre de cuina vegetariana on apareix en moltíssimes receptes!! hauré de mirar de trobar-ne perquè segur que li dóna un toc genial a les receptes, aquesta pasta fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  16. Un plat de pasta deliciós!! I la decoració molt bonica i delicada... Petonets!

    ResponElimina
  17. Sense paraules. No sé què dir!!! M'has deixat.......sense paraules.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  18. la Salvia m'encanta!!!!! i no havia vist mai les seves flors...quina foto mès maca aquest primer plà!!!!
    Pesto de salvia i farigola... ha de ser boníssim... Segur que el probo!!!!
    Un petò preciosa i feliç semana!!!!!!

    ResponElimina
  19. Tengo Salvia en el jardín y puedo atestiguar que tiene unas flores preciosas, además de resultar una aromática riquísima. Este año la mía con el mal tiempo que hemos tenido, casi no floreció, pero sin embargo ahora está preciosa, llena de vida.

    Pero mi olor favorito es el del tomillo. Tengo una plantita en la cocina y me chifla en las noches calurosas de verano, pasar a su lado y respirar ese olor embriagador a campo. Y cuando nadie me ve, restriego la mano por la mata y me llevo su perfume a plena naturaleza.

    Me ha encantado la entrada. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  20. Petits plaers que ens fan sentir ben vius i feliços, tant feliços de tenir tant bons amics pel món :o)
    Aquestes florsde salvia, precioses. Aquest any no tenim aromàtiques al balcó. ens faltarà temps per tenir-ne abans de les vacances i després farà massa fred, ens prepararem per l'any vinent!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  21. És una recepta impressionant i preciosa, alhora. Les fotografies demostren molta bellesa, aprofita aquestes herbes, són un regal! petons

    ResponElimina
  22. uauuuu!! quina pasta tant aromática!! segur que deliciosa!

    petonets

    ResponElimina
  23. M'encanta el teu blog!!! a més de les receptes les fotografies són immillorables!!! felicitats!!!
    Lourdes

    ResponElimina