dimarts, 28 d’agost del 2012

Entrepà de llom arrebossat {My favorite things}


Hi ha dies que et lleves i tens el cos i l'ànima en un altre temps. El dissabte em va passar. Volia descansar de tantes notícies i en posar-me a l'ordinador la primera cançó que va sonar fou My favorite things (Les meves coses preferides) per Andy Williams, que tan li agradava a la meva mare, i per una associació d'idees recordava les meves filles cantant-la davant el televisor veient Sonrisas y lágrimas, la pel·lícula amb la que feien teatre.
Això em va animar el dia, com diu: ...jo simplement recordo les meves coses preferides i llavors no em sento tan malament...

Com a totes les cases, hi ha plats i menjars que es bategen amb noms molt  peculiars. Així nosaltres al llom de porc arrebossat sempre li hem dit carn d'excursió, que era el que fèiem quan les nenes hi anaven. Ens llevàvem aviat i preparàvem els entrepans amb la carn recent feta. Ben embolicats i apa a gaudir del dia.

Els he tornat a fer, però aquesta vegada en lloc de pa ratllat he utilitzat els coneguts fritos de maíz triturats. Uns talls de llom de porc, farina, ou, fritos triturats per a arrebossar i oli d'oliva per a fregir. Una recepta per a qui vulgui prendre un entrepà a la feina, o com nosaltres, per a anar d'excursió. Una Rosita ben fresca, la cervesa de Tarragona, ens traurà la sed.

20 comentaris:

  1. Que de gust que ve aquest entrepà i la cerveseta!!!! La carn arrebossada es "my favorite thing" quan era petita... i la canço... bé "sonrises i làgrimes", lo más.

    ResponElimina
  2. Ohhh men menjaria un bon tros ara per berenar!! Quina delicia! I l'arrebossat genial! Petons

    ResponElimina
  3. Entre pans tot és més bo!

    ResponElimina
  4. També és un dels meus preferits! Sempre faig carn arrebossada de més perquè me'n sobri per a un entrepà l'endemà :)

    ResponElimina
  5. Que bons els entrepans de carn arrebossada freds.
    Porten records ded petits.
    Ara al estiu, una bona pensada.

    ResponElimina
  6. Deu ser una memòria infantil col·lectiva. M'alegra que el dia anés a millor... però amb una Rosita no m'estranya a més! nyam!

    ResponElimina
  7. Avui sí que m'has sorprès, Nani! És que ni sembla un entrepà de llom! Això dels fritos de maíz és un descobriment fantàstic. Jo també n'hi deia carn d'excursió, és clar que quan te'l menjaves ja estava súper estovat. Però a la muntanya, tot és bo!!! Petonets

    ResponElimina
  8. Xiqueta, jo avui he anat d'excursió i el nostre dinar han estat entrepans de llom arrebossat, però arrebossats amb pa ratllat! Però amb els peus dins l'aigua del llac de Quérigut ens han semblat tan bons com els teus... ja veus, aprofitant els darrers dies.

    Ens veiem aviat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. A casa, quan eren petits era el bocata d'anar d'excursió...ara es el d'anar a "Can Barça"...jajaja
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Fa pinta d'infància, realment!! ;) Mercès per fer-nos començar el dia recordant aquestes cosetes bones de quan no aixecàvem un pam de terra (no et pensis, ara tampoc és que n'aixequi gaires més...) ;)

    ResponElimina
  11. Vaja nena, bon entrepà si te'l menges tot!Bon profit.

    ResponElimina
  12. No soc molt d'entrepans clàssics però aquest el veig perfecte, i amb aquest arrebossat encara millor que millor :o)
    Ja s'han acabat les vacances, no ha anat tot segons lo previst però el bitxo ros s'ho ha passat molt bé i tothom s'ha enamorat d'ella jeje
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  13. ¿Quién no ha comido un bocata de carne rebozada alguna vez? Antes en mi casa era lo que se llevaba a las excursiones.
    Ese rebozado es genial.
    Besos

    ResponElimina
  14. Si es que fins l'entrepá més simple pot resultar atractiu, m'agrada. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  15. No sé què em transporta més a la infantesa, si la cannçó o l'entrepà de xixa que rasca!!!!
    petonets

    ResponElimina
  16. Carai, amb fritos segur que ha de ser bo! Ja m'agrada el llom arrebossat amb pa torrat, doncs imaginat així!
    Mira, jo avui he començat una setmana de vacances, i en canvi estava així, així! Saps perquè, doncs perquè porto dos dies posant la radio. I saps quines notícies només donen? políticomentides, polítocmentides i més políticomentides. No vull tancar els ulls a la crisi, també m'afecta molt, però quan escolto totes les mentides que dien llavors prefereixo tanca el ulls i somiar!
    Una forta abraçada i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  17. MARE MEVA... QUIN ENTREPÁ MES ESPECIAL I DELICIÓS!!!
    Per cert tinc guardat a l'escritori un de meu embolicat de la meteixa manera pero en color diferent, que potser sortirá en un parell de setmanes doncs abans vull posar altres receptes, aixís es que no vull que pensis que et prenc l'idea; perqué ja saps que no es lo meu.
    UNA ABRAÇADA NANI i GAUDEIX DEL CAP DE SETMANA SENSE TELEVISIÓ!!! :)

    ResponElimina
  18. 1. A m'encanten els entrepans de carn arrebossada!
    2. ¿has envolicat l'entrepà amb el paper del teu blog? JO EL VULL!!!
    3. La Rosita: Mmmm! però es fabrica Alcober! encara que com tu dius tot queda a Tarragona. Avui precisament n'he comprat per preparar una recepta ;DDD

    ResponElimina