Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 24 d’agost del 2012

Pa de pessic de la Reina Victòria {amb móres}


La meva amiga Dolça del bloc No tot són postres... a la cuina ha fet quatre anys de bloc i ens convida a fer un coc per a completar els seus 59 publicats. Estava una mica perduda pensant quin havia de fer que ella no tingués i de sobte la resposta em venia del programa de cuina del Canal 33, Què en sabem del menjar? Ensenyaven a cuinar un Victoria's sponge sandwich (diuen que és el que prenia la Reina Victòria amb el te). En aquell moment no tenia paper a ma ni les ulleres, però no em podia perdre cap detall de la recepta, així que agafo un tros de paper de forn i un llapis, quasi sense punta, i començo a prendre nota de tot el que anaven dient, més o menys.
Un detall important que vaig anotar: no s'ha de batre la porta del forn per no espatllar el pa de pessic. La vibració no li va bé. O sigui, l'hem de mimar. Utilitzen la regla del 8/8/8, 8 unces (1 equival aprox. 28,35 g). Per a 8/10 persones

Necessitarem:
 - 225 g de farina passada pel sedàs
 - 225 g sucre glacé
 - 225 g de mantega en pomada
 - per a perfumar: taronja ratllada, vainilla, espígol
 - 4 ous
 - 2 motlles de 23 cm

Per a farcir i decorar
 - melmelada de móres (em quedava un pot de l'any passat)
 - un grapat de móres
 - nata muntada (uns 200 ml)
 - sucre glacé

Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º.
Deixatem els ous en un bol i anem afegint la resta d'ingredients poc a poc i amorosament.
Quan tinguem la massa feta la repartim entre els dos motlles i enfornem uns 25/30 minuts, dependrà del forn i dels motlles que useu.
Un cop trets i desemmotllats els farcim amb la nata, la melmelada i unes móres.
Per sobre el decorem amb sucre glacé i unes móres.
Els del programa el van decorar diferent.
Ens servim un bon tros de pastís i l'acompanyem d'un vi dolç fresc.
Amb aquesta aportació desitjo que la Dolça ens regali moltes més receptes, tan bones com les que ha fet fins ara.

No sé si heu vist la pel·lícula Se acabó el pastel (1986), amb guió de Nora Ephron que ens va deixar fa poc. La van protagonitzar Meryl Streep i Jack Nicholson. Tracta d'una infidelitat que està basada en la vida de la guionista. La banda sonora és de Carly Symon i m'agrada molt la cançó del final Coming Around Again. 

22 comentaris:

  1. Uau! T'ha quedat genial, i m'apunto la recepta, la meva mare fa els anys d'aqui poc i crec que aquest serà un pastís genial. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Jo també le vist alguns cops aquest programa del 33, però en el que fan aquest pastis no. T'ha quedat sorprenent, per una celebració perfecte, de categoria!!! Petons

    ResponElimina
  3. Senzill i elegant aquest cóc. Amb el toc de loes móres ha de ser deliciós.

    ResponElimina
  4. Ahir vam veure el programa jejeje Però no va fer pas aquesta meravella, quina pinta que té! Artista!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Caram, la reina, digues-li tonta! hi hi. T'ha quedat fantàstic, Nani. Les fotos són precioses i, a més, molt il·lustratives. Prenc nota de la pel·li 'Se acabó el pastel', que encara no he vist. Petonets!

    ResponElimina
  6. Jaja, per ser que no teníes els "ingredients" per escriure, ha quedat de MARAVELLA, aquest PA DE PESSIC; maco, maco y de ben segur amb un gust SABORÓS
    FELICITATS XATA :)

    ResponElimina
  7. nena, quina categoria...pastissos reials!!! amb fotos reials, deixa que t'ho digui.
    El pastís em sembla marevellós amb la melmelada caient-li luxuriosament... la peli recomenada la conec i m'encanta, i la canço tambè. Com sempre, un 10!

    ResponElimina
  8. Què maquíssim pastís! aquest farcit bicolor és ben bonic i promet ser boníssim. M'agrada molt la teva decoració de mores fresques (em recorda que ja som en plena temporada! ;-)

    Petonets i que el disfrutis amb un bon te

    ResponElimina
  9. Una preciositat de pastís, i ara que estem en plena recolecció de mores i producció de melmelada és una recepta perfecta!!!

    Moltíssimes gràcies per dedicar-lo a la Dolça!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. M'encanten els pastissos amb fruites! Sempre vénen de gust. Petons.

    ResponElimina
  11. Hola Nani,
    Te ha quedado increíble este pastel, se ve delicioso y riquísimo. Esta receta la tengo pendiente y al ver tus fotos creo que no tardaré mucho en hacerla.
    Besos.

    ResponElimina
  12. Hola, te ha quedado un pastel estupendo y riquísimo. Hace poco visito tu blog y me gustan tus recetas y tus fotos son muy bonitas.
    Un saludo

    Cocinando con montse

    ResponElimina
  13. Nani aq pastis de pa de pessic i mores te molt bona pinta, deu estar boníssim.. i la presentació preciosa.
    Su.

    ResponElimina
  14. Un pastís de celebració i tenim molta sort perquà l'has apuntat i explicat tot a la perfecció per a nosaltres :o)
    MOltes gràcies, a veure si trobem mòres a prop de casa aquest any, m'encantaria poder preparar mermelada...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  15. Qué maco!! Veig que has aprofitat molt bé l'estiu i les mores!! Jo si m'ho arribo a pensar millor m'hagués de vacances a Tarragona, ben a prop teu, a demanar-te trossets d'aquestes coses tan bones que has fet!!
    Petons!!

    ResponElimina
  16. Hola, quina bona pinta!
    Jo tinc un dubte... primer es posen els ous i vas afegent la resta d'ingredients. Ho bats? Ho remenes amb una espàtula? Amb les mans?
    Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En un bol i anant remenant amb una espàtula. Normalment faig els pastissos amb la Kitchen Aid, però acostumo a posar que ho remeno manualment perquè no tothom en té. Gràcies per l'observació. Ara ho corregiré. De vegades em penso que està molt clar.
      Moltes gràcies per la visita.
      Nani

      Elimina
  17. Mil gràcies, dilluns és el meu aniversari així que, aquest cap de setmana me'l faré! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Demà posaré un de molt bo amb espècies. Per si t'interessa.
      Bon cap de setmana,
      Nani

      Elimina
  18. Hola Nani!! He fet la recepta i ha quedat boníssima!!
    La pinta molt semblant al de la teva foto, per no dir idèntica i relament és molt fàcil de fer.
    Detall... el torsset que va sobrar que ens hem menjat avui estava molt més bo. Suposo que li ha anat bé reposar una nit tot muntat.
    Gràcies i ja tens una seguidora fidel al teu blog!!

    ResponElimina