La meva amiga Dolça del bloc No tot són postres... a la cuina ha fet quatre anys de bloc i ens convida a fer un coc per a completar els seus 59 publicats. Estava una mica perduda pensant quin havia de fer que ella no tingués i de sobte la resposta em venia del programa de cuina del Canal 33, Què en sabem del menjar? Ensenyaven a cuinar un Victoria's sponge sandwich (diuen que és el que prenia la Reina Victòria amb el te). En aquell moment no tenia paper a ma ni les ulleres, però no em podia perdre cap detall de la recepta, així que agafo un tros de paper de forn i un llapis, quasi sense punta, i començo a prendre nota de tot el que anaven dient, més o menys.
Un detall important que vaig anotar: no s'ha de batre la porta del forn per no espatllar el pa de pessic. La vibració no li va bé. O sigui, l'hem de mimar. Utilitzen la regla del 8/8/8, 8 unces (1 equival aprox. 28,35 g). Per a 8/10 persones
Un detall important que vaig anotar: no s'ha de batre la porta del forn per no espatllar el pa de pessic. La vibració no li va bé. O sigui, l'hem de mimar. Utilitzen la regla del 8/8/8, 8 unces (1 equival aprox. 28,35 g). Per a 8/10 persones
Necessitarem:
- 225 g de farina passada pel sedàs
- 225 g sucre glacé
- 225 g de mantega en pomada
- per a perfumar: taronja ratllada, vainilla, espígol
- 4 ous
- 2 motlles de 23 cm
Per a farcir i decorar
- melmelada de móres (em quedava un pot de l'any passat)
- un grapat de móres
- nata muntada (uns 200 ml)
- sucre glacé
Farem:
Posem el forn a escalfar a 180º.
Deixatem els ous en un bol i anem afegint la resta d'ingredients poc a poc i amorosament.
Quan tinguem la massa feta la repartim entre els dos motlles i enfornem uns 25/30 minuts, dependrà del forn i dels motlles que useu.
Un cop trets i desemmotllats els farcim amb la nata, la melmelada i unes móres.
Per sobre el decorem amb sucre glacé i unes móres.
Els del programa el van decorar diferent.
Ens servim un bon tros de pastís i l'acompanyem d'un vi dolç fresc.
Amb aquesta aportació desitjo que la Dolça ens regali moltes més receptes, tan bones com les que ha fet fins ara.
No sé si heu vist la pel·lícula Se acabó el pastel (1986), amb guió de Nora Ephron que ens va deixar fa poc. La van protagonitzar Meryl Streep i Jack Nicholson. Tracta d'una infidelitat que està basada en la vida de la guionista. La banda sonora és de Carly Symon i m'agrada molt la cançó del final Coming Around Again.
Uau! T'ha quedat genial, i m'apunto la recepta, la meva mare fa els anys d'aqui poc i crec que aquest serà un pastís genial. Gràcies!
ResponEliminaJo també le vist alguns cops aquest programa del 33, però en el que fan aquest pastis no. T'ha quedat sorprenent, per una celebració perfecte, de categoria!!! Petons
ResponEliminaSenzill i elegant aquest cóc. Amb el toc de loes móres ha de ser deliciós.
ResponEliminaAhir vam veure el programa jejeje Però no va fer pas aquesta meravella, quina pinta que té! Artista!
ResponEliminaPetons
Sandra
Caram, la reina, digues-li tonta! hi hi. T'ha quedat fantàstic, Nani. Les fotos són precioses i, a més, molt il·lustratives. Prenc nota de la pel·li 'Se acabó el pastel', que encara no he vist. Petonets!
ResponEliminaJaja, per ser que no teníes els "ingredients" per escriure, ha quedat de MARAVELLA, aquest PA DE PESSIC; maco, maco y de ben segur amb un gust SABORÓS
ResponEliminaFELICITATS XATA :)
nena, quina categoria...pastissos reials!!! amb fotos reials, deixa que t'ho digui.
ResponEliminaEl pastís em sembla marevellós amb la melmelada caient-li luxuriosament... la peli recomenada la conec i m'encanta, i la canço tambè. Com sempre, un 10!
Què maquíssim pastís! aquest farcit bicolor és ben bonic i promet ser boníssim. M'agrada molt la teva decoració de mores fresques (em recorda que ja som en plena temporada! ;-)
ResponEliminaPetonets i que el disfrutis amb un bon te
Una preciositat de pastís, i ara que estem en plena recolecció de mores i producció de melmelada és una recepta perfecta!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per dedicar-lo a la Dolça!
PTNTS
Dolça
M'encanten els pastissos amb fruites! Sempre vénen de gust. Petons.
ResponEliminaHola Nani,
ResponEliminaTe ha quedado increíble este pastel, se ve delicioso y riquísimo. Esta receta la tengo pendiente y al ver tus fotos creo que no tardaré mucho en hacerla.
Besos.
Hola, te ha quedado un pastel estupendo y riquísimo. Hace poco visito tu blog y me gustan tus recetas y tus fotos son muy bonitas.
ResponEliminaUn saludo
Cocinando con montse
Nani aq pastis de pa de pessic i mores te molt bona pinta, deu estar boníssim.. i la presentació preciosa.
ResponEliminaSu.
quina passada!!
ResponEliminaM'encanta!!!
ResponEliminaUn pastís de celebració i tenim molta sort perquà l'has apuntat i explicat tot a la perfecció per a nosaltres :o)
ResponEliminaMOltes gràcies, a veure si trobem mòres a prop de casa aquest any, m'encantaria poder preparar mermelada...
Petonets,
Palmira
Qué maco!! Veig que has aprofitat molt bé l'estiu i les mores!! Jo si m'ho arribo a pensar millor m'hagués de vacances a Tarragona, ben a prop teu, a demanar-te trossets d'aquestes coses tan bones que has fet!!
ResponEliminaPetons!!
Hola, quina bona pinta!
ResponEliminaJo tinc un dubte... primer es posen els ous i vas afegent la resta d'ingredients. Ho bats? Ho remenes amb una espàtula? Amb les mans?
Merci!
En un bol i anant remenant amb una espàtula. Normalment faig els pastissos amb la Kitchen Aid, però acostumo a posar que ho remeno manualment perquè no tothom en té. Gràcies per l'observació. Ara ho corregiré. De vegades em penso que està molt clar.
EliminaMoltes gràcies per la visita.
Nani
Mil gràcies, dilluns és el meu aniversari així que, aquest cap de setmana me'l faré! :D
ResponEliminaDemà posaré un de molt bo amb espècies. Per si t'interessa.
EliminaBon cap de setmana,
Nani
Hola Nani!! He fet la recepta i ha quedat boníssima!!
ResponEliminaLa pinta molt semblant al de la teva foto, per no dir idèntica i relament és molt fàcil de fer.
Detall... el torsset que va sobrar que ens hem menjat avui estava molt més bo. Suposo que li ha anat bé reposar una nit tot muntat.
Gràcies i ja tens una seguidora fidel al teu blog!!