Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 d’agost del 2012

Suflé de poma {de la pomera}


La pomera verda, l'anomeno així perquè les pomes són d'aquest color, n'està farcida i no donem abast de menjar-les. Els fills en prenen, en donem i encara en tenim, així que toca fer quelcom més. Estem de vacances i el temps condeix, fem un suflé!
Per a 4 persones

Necessitarem:
 - 1/2 kg de pomes pelades i trossejades
 - 1/2 l d'aigua
 - 100 g de sucre
 - 2 cullerades soperes de suc de llimona
 -1 cullerada sopera de ratlladura de llimona
 - 1 cullerada (cafè) canyella en pols
 - 2 cullerades (sopa) d'orujo de mel
 - 50 g de sucre en pols
 - 3 rovells d'ou
 - 3 clares d'ou
 - 1 motlle de suflé amb capacitat de litre i quart (el que he usat és molt antic)
 - mantega per a untar-lo
 - sucre en pols per a empolvorar

Farem:
Posem a bullir les pomes amb l'aigua i el sucre durant uns 25 minuts.
Un cop cuites les escorrem i en fem un puré, reservant uns quants trossos sencers per a posar al fons del motlle.
Al puré hi afegim la canyella, la ratlladura i el suc de la llimona.
Deixem que es refredi i hi barregem l'orujo, els rovells d'ou i el sucre, remenant ben bé.
Escalfem el forn a 180º.
Muntem les clares a punt de neu i ho barregem amb el puré que hem fet.
En el motlle, que haurem untat de mantega, hi posem els trossos de poma sencer al fons i hi aboquem la barreja preparada, ho enfornem durant uns 30/35 minuts, dependrà del forn.
Cal que no obrim el forn mentre es cou i ho vigilem per fora, ja que el canvi de temperatura fa que baixi de volum.
Un cop tret l'empolvorem amb sucre en pols per sobre i servim: deliciós!
De totes maneres us he de dir que l'he fet amb quantitat per a 4 persones, però n'érem dues i el que ha sobrat ens el menjat el dia següent, fred de frigorífic i m'assembla que encara era millor.

Coneixeu algú a qui no li agradi l'Elvis Presley? Jo no. Entro a la cuina agafo les dos mans de morter que tinc i l'acompanyo mentre canta Surrender...Si l'escolteu us assemblarà que sóc jo qui pica.

14 comentaris:

  1. Quina enveja, i quina gana em provoques! Petons!

    ResponElimina
  2. Aisss amiga meva... Quin pessic hi faría en aquesta maravella que ens deixes avui.
    UNA ABRAÇADA. Cuidat del calor!!! :)

    ResponElimina
  3. Si, si que et sento .. jejeje quin bon rotllo!
    Escolta...quina bona idea un souflé de postres!!!!! o d'entrant que aixó no ho tinc clar... el motllo es preciòs!
    Les fotos m'encanten!

    ResponElimina
  4. Quines pomes més precioses! I la recepta és molt chic!

    ResponElimina
  5. Saps que mai he fet cap sufflé? Ho provaré!
    Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  6. No n'he fet mai de sufle, i te una pinta impressionant! Apuntat queda. Petons

    ResponElimina
  7. No sabia que et presentaves als premis! Que tinguis moltíssima sort! Petons!

    ResponElimina
  8. Una recepta que sembla boníssima. Cal atrevir-se amb els souflés i posar-s'hi. I a la meva Violeta li encanten les pomes, tot el dia en menjaria. L'apunto.

    ResponElimina
  9. que delicia de sufle y las fotos es que son tan bonitas e inspiradoras, me encanta! un beso

    ResponElimina
  10. La idea del soufle ja m'agrada, però es que fás unes fotos!!! són tota una delicia... sobretot la del cistell amb les pomes...

    ResponElimina
  11. Mira Nani, si no és perquè m'has dit que per l'Alt Camp i fa una calor impossible ara baixava a escurar el motllo!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Ostrés! Es un suflé gegant, no? O m'ho sembla a mi, per la quantitat de pomes que hi ha dins del motle. quina bona idea i quina pinta més bona que té. Ja m'agradaria poder tastar-lo ara mmmmmm.

    Petons

    ResponElimina
  13. L'olor està arribant fins a casa a través del temps... quina sort de tenir una pomera tan a prop :o)
    La recepta queda apuntada per quan arribin les primeres pomes ben bones... i a mi també m'encanten els soufflés freds... no són tan bonics però sembla que els sabors estiguin més combinats, oi?
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina